Hezký den maminky, řeším teď s roční dcerkou takový problém.. doteď jsem k příkrmům kojila, malé ale narostly zoubky a nemůžu ji přeučit pít tak, aby mě nekousala, bojujem už dva týdny. Pomalu přestávám kojit, mám ragády a fakt se pro bolest nedá, tak se jí snažím naučit na umělé mléko, zkusila jsem zatím 2 značky a nechce. Vody z lahvičky se napít umí, vždy si ale jen párkrát cucne a dost. Jenže když teď už skoro nekojím, potřebuji aby vypila víc než 30ml vody za den, Zkusila jsem i čaj, nejvíc jí chutná voda, ale vypije fakt málo. A je jedno jestli jí dám lahvičku s kulatým dudlem, placatým a nebo netekoucí hrneček. Uvítám zkušenosti i dobré rady.
Píšete "k příkrmům" ... co jí? no pokud je opravdu na tom, co si většina představí jako příkrm (piré ze všeho možného a kaše), tak v tom je té vody hodně. Pokud jí "dospělácké" jídlo typu chleba s něcím a brambor s kusem masa, pak by zapíjet měla. Ale mám vyzkoušené na synovi, který normálně pije opravdu hodně, že když před něj postavím misku ovoce, zbaští ji celou a pití se půl den nedotkne.
Hodně dětí si UM nevezme, u ročního to není problém, mléko nemusí. Nebála bych se, až začne být teplo, bude více pít. Můžeš vyzkoušet dát do vody okurku, já mám na zahradě citrónovou meduňku, v létě čerstvé ovoce, třeba tomu přijde na chuť. Nabízej i pití z hrnku, sklenice, dělala jsem, že mám v hrnku něco dobrého a hned byl zájem.