Dítě nechce jíst. Je to normální?

klokanka31
5. lis 2021

Myslíte že je normální, když 17 měsíční nechce moc jíst? Naše malá je jinak v pohodě, nic jí není, jen tomu jídlu teď moc nedá...🤔

87pavlina
5. lis 2021

Jestli není hubeňour, tak by to nemělo vadit, ne? Naše (16 měsíců) třeba zase nechce moc pít, je to taky boj. Jídlo taky moc nechtěla, ale od tý doby (asi ve 13 měsících), co jsem jí dala její lžičku a vidličku, tak se docela rozjedla. Hlavně taky pomohlo, že jí vařím jídla, co máme my, jíme spolu a vidí, že jím to stejný, co má ona na talíři. Miluje rajčata, takže jsem vždycky dala oběd a když se to k tomu jídlu hodilo, tak se dojedla rajčaty. Přestože už oběd odstrkovala, tak rajčata se jí tam vždycky ještě vešla 😀

agnes_123
5. lis 2021

@klokanka31 Je kojená?

klokanka31
autor
5. lis 2021

@agnes_123 Kojená není...

martt
5. lis 2021

@klokanka31 A dáváš ji ještě UM a pokud ano jak často?

felixfelicis
5. lis 2021

Zuby? Moje univerzální odpověď na jakékoliv změny chování u dětí🙂

klokanka31
autor
5. lis 2021

@felixfelicis Teď by jí snad žádný neměly růst 🤔 nebo jsem si aspoň nevšimla...jako je pravda že když jí rostly stoličky tak taky moc nejedla.

klokanka31
autor
5. lis 2021

@martt Dávali jsme jí UM vždy ke snídani a někdy v noci když se vzbudila hlady. Ale teď nechce ani to mlíko 🤔

klokanka31
autor
5. lis 2021

Co ale teda chce,tak suchý chleba nebo rohlík 🤔

jjasmina
5. lis 2021

@klokanka31 ji sama nebo krmis?

tynka9
5. lis 2021

Naše holčička tomu jídlu taky moc nedala. Od prvnich prikrmů chtěla skleničky a domácí moc ne, pak od roka jsem si myslela, že bude jist to samé co my (málo solím, kořením), vždy řev a skončilo to sklenickou. Asi od roku a půl vzala na milost naše jídlo, ale měla období “suchý chleba” “samotný sýr” “máslo” a já už nevím jaká další,.. teď je jí 2,5 a už jí docela standardnější i když občas si taky ještě umí pekne vymyslet. Je celkově drobnější, ale že by byla nějaká vychrtlá, to ne.

tynka9
5. lis 2021

Jo a ovoce relativně jí, ale syrovou zeleninu nedá do pusy

klokanka31
autor
5. lis 2021

@jjasmina Krmila jsem jí, ale tuhle začala že všechno musí dělat sama,včetně jídla. Něco co nepadá ze lžičky (jako pribináček) tak zvládá sama, ale třeba omáčku s rýží ne,ale ode mě taky nechce,to se vzteká. Ale teď k večeři se nechala konečně nakrmit, snědla skoro plnou misku rýže s omáčkou tak snad to s ní nebude tak hrozný 🥺

jjasmina
5. lis 2021

@klokanka31 my měli období, že jedla jen sama, začínala vidličkou

martt
6. lis 2021

@klokanka31 Takové období, ze chtěl syn jen rohlík nebo chleba jsne měli také. On to s tím jídlem měl jaj a houpačce. Měl období kdy jedl krásně a pak obdivu kdy nechtel vůbec nic a jídlo u máš byl boj do něj vůbec neco malinko dostat. Tenkrát jsem to.resila i s dr. A ta mi tenkrát říkala, že když váhově prospívá ať to zatím neresim. Ted je mu 5 let a uz si naštěstí s jídlem nevymysli 🙂