Desetiměsíční se budí každou hodinu. Co dělat?

elfka21
27. říj 2023

Jdu si pro radu někoho, kdo měl podobný problém a vyřešil ho. Moje desetiměsíční dcera se v noci budila asi 5x a pořád chtěla být u prsa. Nemohla jsem u toho spát a už to bylo neudržitelné. Tak jsem si řekla, že ji v noci už nebudu kojit a vytahovat z postýlky ( kterou má u mé postele). Nakojím večer, v noci nabídnu flašku a pak nakojím až ráno. U starší to pomohlo a záhy se budila jen jednou. Jenže tato dcera flašku zarputile odmítá. Začala se budit každou hodinu. 🤦🏻‍♀️ Hlady to není. Jde spát najedená, usne v devět a v deset je už vzhůru a brečí. To samé v jedenáct a tak dál. Trvá to týden. Já už nevím, co dělat. Přes den se dospat nemohu. Ona přes den spí taky jen tak 2x hodinu.

uzivatelkapetra
27. říj 2023

@elfka21 jsem na tom dost podobně, prostě spí se mnou v posteli, jiné metody selhaly. Není to o hladu, ale o potřebě tvé přítomnosti.
Starší spal brzy celou noc nebo jen s jednou pauzou, za to mi to teď princezna dává sežrat 🙂
Akorát jsem vypozorovala, že čím lépe přes den jí, tím lépe v noci spí, takže "oběd" jí dávám až k večeru a od té doby si i trochu odpočinu. V noci už nepočítám kolikrát jsem vzhůru, kolikrát to ani nevnímám a jedu v automatu, ale mám pocit, že je to lepší.

elfka21
autor
27. říj 2023

@uzivatelkapetra spala se mnou v posteli do teď, ale už to právě nešlo, jak moc se budila, kroutila. I každý můj pohyb ji vzbudil. 😞 Přes den je to zlaté dítě, co si vyhraje samo a stačí, že na mě vidí.

orangutan123
27. říj 2023

@elfka21 nerostou jí zuby?

prejeta_zaba
27. říj 2023

Zuby, viróza, separační úzkost, nové dovednosti...za chvíli přijdou Vánoce a mnoho nových vjemů. No, ani ti nebudu psát, že u rok a půl staré s tímto bojujeme stále a nelepší se to. 🙈

elfka21
autor
27. říj 2023

@orangutan123 možná ano, pátý a šestý, ale jak dlouho to může trvat? 🥵

elfka21
autor
27. říj 2023

@prejeta_zaba díky za povzbuzení 😂 Starší spala od roku a tři čtvrtě krásně celou noc a před tím se hooooodně dlouho budila jednou.

orangutan123
27. říj 2023

@elfka21 no to je hodně individuální...mě se malý budil klidně po půl hodinách cca od půl roku tak do 11m. Někdy byly noci lepší, někdy horší 🤦‍♀️ a ono toho klidně může být víc. Separačka, nové dovednosti atd, atd. A to byl od půl roku výhradně na UM, když byl ještě na prsu tak se to jakštakš dalo, protože sem mu dala prso a spali sme dál 😀

aktakd
27. říj 2023

@elfka21 Za mě je to normální. Dětem se to zlepšilo po odstavu.

me_druhe_ja
27. říj 2023

S dcerou to byl očistec....budila se co hodinu, někdy i 2 i 3x do hodiny. Výjimečně vydržela spát 2h v kuse a naprosto ojediněle 3. To se stalo asi 3x. Po 10m jsem začala odstavovat, do 14dni odstaveno a zhruba po 1,5m začala spát krásně celou noc. Od te doby spí krásně ( je jí 2 a 3/4). U nás teda vzala na milost láhev....napřed jsem kojila do půlnoci a od půlnoci dál flaska...pak jsem ubírala kojení a přidala láhev, ale ona tu láhev chtěla automaticky méně a méně až si nakonec vystačila s podáním dudliku. Ale každý dítě je jiný, někdy nezabere nic...

exbordelar
27. říj 2023

Ahoj! Ja jsem mela vsechny tri deti nedudlikove nespavce, kteri se budily i co 5 (!) minut. Jakmile jsem se hnula, hned byly vzhuru! Dudlik si delaly ze me. Kdyz jim byl rok, zacala jsem to omezovat. Nakojila jsem, usnuly a kdyz se za 5 minut znovu probudily a chtely dudlat, tak jsem to prso proste nedala. Ano, plakaly, vztekaly se, a to hodne. Ale cca za 10 min (nekdy za dyl), to vzdaly, pritulily se a usnuly. Efekt to melo okamzity. Nenechavala jsem je vyrvat samotne v postylce, byla jsem celou dobu u nich, hladila, zpivala. Takze pak se budily co dve hodiny, pak co tri… a celou noc zacaly spat cca ve dvou letech.

antoinet
27. říj 2023

Teda já mám tři děti a všechny se v tomto věku budily, co hodina, takže předpokládám, že je to tak běžné. Spaly se mnou, dostaly cucnout a oba jsme spali dál. Budit se děti přestaly po odstavu, což proběhlo po roce věku, když už jedly vše, umělou výživu jsem nikdy nevyužila a dítě bych na lahev v noci neučila, nevidím důvod.
Teď to chce prostě vydržet a usnadnit si to.

lenerka1
27. říj 2023

U nás to byly zuby, chodila jsem spát s dětmi, tak pak mi časté buzení nevadilo. Spát celou noc začly po posledním vyrostlym zubu ve 2 - 2,5 letech.

ondul
27. říj 2023

U nás se spánek také věkem zhoršoval až na buzení co dvacet třicet minut. Pomihl jen noční odstav. Zkoušeli jsme milion věcí matrace, aromaterapie, šumy, usínáčky, přes den upravit spánek, kaše, polívky. Tohle není něco co by si měla ale řešit, to tak prostě je a až odstavíš, tak se to zaručeně zlepší.

elfka21
autor
27. říj 2023

@ondul u první dcery právě stačilo odstavit v noci… tady budu muset asi úplně, což ještě nechci… i proto že nepije z flašky. 😞 Ách jó

honatko092
27. říj 2023

Mám. Od porodnice se doteď budila co 30 minut až hodinu (teď má 11 měsíců). Byly to různé důvody - kolika, hlad, růstové spurty, zuby, separační úzkost, každý vývojový milník, každá nová dovednost, zpracování vjemů, prostě klasika. Naučila jsem se to brát jak to je, přijmout to. Spím vedle ní od narození a kojím a nevyspím se. Přes den se nedospím kvůli staršímu synovi, Tělo už zvládá jet na minimu spánku, ale je to náročné 😀 Stále si říkám, že je to období, odstavit ji ještě nechci. Syn spal celou noc od 11 měsíců, ale byl na UM od narození...držím palce, podle mě to musíme jen přežít 😊

rkozakova
27. říj 2023

Me se syn od miminka až do cca dvou let budil co hodinu nebo dvě. A to od roka jsem ho už nekojila. Spis mi přišlo,ze vyžadoval mou přítomnost. Ale i tak se budil hlady a 5x za noc vyžadoval celou flašku UM.

elfka21
autor
28. říj 2023

@rkozakova a Vy jste mu 5x za noc tu flašku dala?
U mě ji zase nechce vůbec, ale dala bych tak jednou za noc, kdyby měla fakt hlad, tak velké dítě už fyziologicky v pohodě zvládne spát celou noc a mělo by se naučit přesunout papání z noci do dne.

elfka21
autor
28. říj 2023

@ondul Právě že je už týden v noci odstavená a zatím se to nelepší spíš naopak. 🤷‍♀️ Ale ještě vydržím, ono jí to třeba secvakne jen o něco později.

elfka21
autor
28. říj 2023

@exbordelar dělám to podobně, když brečí, držím za ruku, dělám pšššt nebo zpívám.