Ahoj maminky, vím že ohledně spánku je tu hromada diskuzí a všechny je mám prolezlé 🙈 ale chci se zeptat zdá někdo máte podobnou zkušenost : můj syn 9m spinká přes den dopo 1,5h a odpo 1,5h jenže 😄 pokaždé se probudí po 30 min a to přesně na minutu! A ja ho musím douspat ptž když ho nechám spát jen těch 30 min tak je už po hodině nemožnej🙈 a trvá to už zhruba od 2m... všude čtu jak se to zlomí a my furt nic,tak nevím jestli se to nezlomi až přejde na 1 spánek ale upřímně pochybuji... on je přesný jak hodinky! V autě nebo kočárku dá taky jen 30 min a to už je bez šance ho douspat, proto většinou spíme doma... v noci spí 11h s 2-3 kojo ale to pije v polospánku,takže v noci si ten režim "30min" vypíná 😂 Zajímá mě KDYYY už se to zlomí 😄🙈 nebo jestli mám něco zkusit nějaký figl? Předem moc děkuju
M&M
Syn spal přes den už od miminka jenom 30 minut (+-5). Znovu uspat se nedal. "Přešlo" to v 11 měsících, když přestal spát přes den úplně 🙈🤦♀️ Někdy kolem 14 měsíců začal najednou spát odpoledne, to už spal klidně 1,5 hodiny 😄
@marina1300 mě se mala tak takhle budila, možná i do 1r, tak je to asi nornální
Za mě uplně normální.
@marina1300 syn bude mit 2 roky a po obede spi klidne i 3 hodiny, ale vzdycky se po cca hodine probudi, prituli se a znovu usina. Ma to tak celou dobu
Na to se nedá odpovědět. 😀 dost často pomůže odstav.🙂 Ale není to jistota. Nicméně buď ráda, že v noci spí dobře a nechá se po 30min douspat.
Moje mladší dítě bylo šílený. Ona nespala. Nikdy 😀 nijak. V noci se budila co 1-2h a někdy i 2x do hodiny. Přes den spala třeba 10-20min v kuse a konec. A to mluvím o novorozenci. Časem se to lepšilo, ale pořád hruza. Teda denní spánek se zlepšil, noční ne. Odstavila jsem v 10,5m a do měsíce začala spát krásně. Teď má dva, spí celou noc. Spí obede 2-3h. 🙂
U nas to trvalo asi do roku a pol.. proste po 30 minutach nabehnut, douspat a bolo
Díky holky 😄 moc jste mě neuklidnily ale aspoň daly porozumění tomu že se to prostě musí vydržet, takže se prostě naladim a už nebudu čekat že se stane zázrak😆
@marina1300 No, mě to dost pomohlo 😄 Prostě jsem akceptovala, že spí půl hodiny. Dokonce jsem se na to dívala pozitivně - aspoň víš, kolik máš času, než ten kolotoč začne nanovo 😉🙈😂
@emillyhk v tom máš fakt pravdu, je to na jednu stranu moc pohodlné, dokážu naplánovat všechno bez problémů na minutu (plavání, schůzky, termíny atd)😄 na jednu stranu si ani nedokážu představit jaké to je když ti dítě usne a ty nevíš kdy se vzbudi. Malý po tech 30 minutách když ho douspim tak spí přesně hodinu a opět na minutu přesně 😂🙈 už si začínám myslet že to je spíš povahou a temperamentem😄
@marina1300 Ten můj má prostě svoje biologické hodiny. 😊 V těch 9m se v 5 ráno vzbudil, byl aktivní zhruba do 11 hod., dal si svoji půlhodinu a potom byl vzhůru až do sedmi. Jak nebyl v 19 hod. v postýlce, už byl protivný 🙈
@emillyhk tak to je masakr🙈 a spinkal celou noc bez probuzení?
@marina1300 Kromě období růstu zubů, apod., tak celkem ano, vstávala jsem k němu v noci jen 1x, maximálně 2x. To bylo fajn. Jenom já nejsem ranní ptáče, takže vstávat v 5 byl pro mě masakr, zvlášť když nehrozilo, že bych se přes den natáhla. 🙈 V 11m (pamatuju si to přesně, byly Vánoce) začal vstávat až v 7. 🙏 Sice už přes den nespal vůbec, ale ve výsledku to pro mě bylo lepší 😁
Taky jsme měli takový období. Prý je to normální. Dite si neumí samo propojit spánkové cykly, proto se budí po 30 minutách. Radu nemám, jen přeju spoustu trpělivosti a doporucuju nákup kvalitní kávy 😀♥️