Ahoj vsem, mam doma dvou mesicni miminko, ktere doma vubec nevydrzi ani spat v postylce ani byt jen tak vzhuru, jenom proste rve a rve.. venku v kocarku je to v pohode, prospi klidne 2-3 hodinky, ale doma proste pres den neusne.. mela jste to nektera taky tak? :( kdy se to upravilo? Mate nejake rady? Nepomaha nositko, zadne houpatko nic proste.. doma spat nebude a ani nebude v klidu.. nevim co delam spatne, ale chudak mimco pusobi doma uplne nestastne :(
Jaké nosítko jsi používala? Je možné že i když třeba tobě bylo pohodlné jemu nebylo, nebo mohlo být špatně nastavené. Co spíše zkusit šátek a nebo opravdu vhodné nosítko? Mohou to být prdíky, moc zima nebo teplo. Nejhorší je že u těchto prcků se to občas zjišťuje opravdu špatně, když nekomfort dokáží projevit jen pláčem
Moje malá se vždy uklidnila u kojení, nic jiného na ni nezabíralo. Jinak se srovnala po 3. měsíci. A od 4. zase se často budí v noci, člověk si nevybere asi. Jinak pokud pláče může to být bříško
Prdiky si nemyslim, protoze rve i po tom co si prdne nekolikrat za sebou... u kojeni je sice v klidu, ale dokrmime a hned zas place :( fakt jsem zoufala
Taky jsem sem psala naprosto zoufalá. Malá od začátku vstávala v pět rano, někdy dřív a usínala po osmé večer. Doma ani chvíli. Maximálně odpadla na chvíli v náručí (holém), jinak ani minuta. Řešila jsem to s DR a ta mi řekla, že to tak některé děti mají. Usnula jen v kočárku a většinou měla i sondu na dveře, dojeli jsme domů a řev. Občas se povedlo, že zaspala o něco déle. Aby spala v kočárku, většinou jsem musela dlouho jezdit. Malá je lednová, pak bylo zima, či korona, když pršelo, imitovala jsem nerovnosti terénu na balkoně s většími/menšími úspěchy... myslím, že to trvalo cca 3 měsíce, pak se to zlepšilo. Jediná rada je přežít 😵 (omlouvám se) a opravdu bych zkusila to bříško - mast pupík byl pro nás zázrak. Od 4 měsíce se to malinko zlepšilo, neříkám že začala spát, spíš už víc uměla a sama se pár minut zabavila, než jsem se třeba svlíka z kabátu, časem mi dávala i víc času. Teď už leze, takže už nezůstane kam ji položím 😆... Možná je tím lezením malinko unavenější, takže ráno dá někdy o hoďku víc a dopoledne jí uspim kojením. Nekdy spí 10minut, jindy hodinu 😅. Zvykla jsem si na to, že moje dítě prostě nespí, už máme nějaký rytmus (SNAD)... Každopádně bych se zmínila i doktorce, kromě toho, že děcko může být nespavé a nespokojené ,,jen tak" může to mít i nějaké příčiny, tak aby se nic nezanedbalo třeba. Samozřejmě přeji ,,jen" tu první, absolutně vyčerpávající možnost...
Druhy syn doma taky nespal,resp.tak 5minut. Ale venku v kocarku dokazal spat klidne 3hodiny.Vetsinou v noci pak mel hysterickybplac tak pul hodiny az hodinu. V jeho 2 mesicich sem zkusila vyradit z jidelnicku mlecne,vajicka,hovezi a kureci (vse co je problematicke u alergiku) a najednou zmena,krik prestal,spani se zlepsilo..Jen tip co by taky mohla byt pricina. Syn mimo ten rev a spani mel teda jeste hlenovitou stolici a dost blinkal.Drzim palce🌻
Malá mi doma spinkala prvních 14 dní a pak až do 8m jen v kočárku, jinak doma max 20 minut po vyčerpávajícím pláči. Po 8m se to zlepšilo, venku bylo extra vedro a pak přijala radši chládek a zvykla si na postýlku doma. Takže to chce asi pevné nervy a vydržet. Pak jsem používala rockit houpátko dopoledne a malá na něm spala za každého počasí na zahradě i 3 hodiny 😀
Zajímavé je, že padl večer a ona usínala v postýlce okamžitě bez problému.
Do 3 měsíců jsem striktně pouzivala biogaia a balonix med. Byl teda na flasce, tak sem se bála, aby ho nebolelo bříško. A byl fakt v klidu. Stačilo, ale den zapomenout, a bylo to v cudu. Další faktor vylo i to nositko. Já jsem si myslela, ze je nekontaktni a nemá to rad.a ač jsem koukala videa a návody jak to nastavit, tak dobře mě to nastavily až na nosicim srazu. Od ty doby by se nosil furt. No a nakonec jsem zjistila, ze byl nespokojený, KdZ byl hodně oblečený, a bylo mu vedro. Proste se nesměl a do teď nesmí navlikat. Tohle má po manželovi. Zatímco on chodí nahej, já mám mikinu.
@elis101 ty jo, tak to mame jak pres kopirak :( doktorce to samozrejme rikam uz dlouho, ale nic mi k tomu moc nerekla... no doufam, ze se to zlepsi, protoze ted si prijdu fakt silene, kdyz si chci dojit aspon na zachod, tak to znamena, ze ji musim nechat rvat..dost zvazuju prechod na um, jestli nemuze mit hlad, i kdyz mi to doktorka rozmlouva, protoze pribyva, ale sama cejtim, ze s koncem sestinedeli mam prsa polovicni
@elca_27 jako jo no.... úplně se vidim, jak jsem skoro čůrala po cestě.... máme takovou tu malinkou postýlku 45x90 k posteli s kolečkama, ta mě taky zachránila, prostě jsem ji po bytě vozila s sebou, i na ten záchod, když už teda byly biologické potřeby absolutně nutné, ovšem všechno stejně v absolutní rychlosti... teď už je to vlastně fajn, času tolik, kolik jsem si nedokázala představit (najednou má člověk pocit, že půlminuta je absolutní věčnost). Na radu dr. jsem vyřadila kravské mléko na docela dlouhou dobu, začala jsem ho znovu konzumovat až když malá začala hodně hýbat nožičkami, to pak doktorka říkala, že si od prdů pomůžou trošku sami, do té doby to nezvládnou (jestli to pomáhalo, nwbo jestli to tím bylo, nebo ne nevím, ale nebylo to horší. Taky jsem zkoušela Biogaia-vysledek jsem neviděla. Nakonec jsme jeden čas dávali před každým kamením Espumisan. Kojení bych asi nevzdávala, ja s tím měla dost problémy a teď pořád ještě kojím. Prsa se v průběhu přizpůsobí, proto už nepůsobí tak plná, ale jestli malá přibírá, je myslím všechno v pořádku.... Jestli je to nespalí a řvaní prdama, kojením či čím jiným jsme nezjistili, zkoušeli jsme ale vsechno možné (taky jsem si dávala pozor na hroznové víno, čerstvé pecivo, zelí...)...no a kolem 4mesice se to prostě zlepšilo
@elca_27 ten spánek mám to tak od 3 měsíců do teď (1rok). Ale já jsem rada, ze 2x žádné vypadnu ven. Ale doma mi tak nervala, takže bohužel neporadím