Dcera rozkouše všechny dudlíky. Co byste dělaly Vy?

13. kvě 2020

Ahoj, prosím o radu. Dcera 1,5 roku je zavisla na dudlicich, ale potřebuje 3! Jeden do pusinky a po jednom do ručičky. Potíž je v tom, že je má na pár dní a hned je rozkouše, takže kupuju co týden 3 dudlíky, což samozřejmě leze do peněz. Odnaučit jsem zkoušela, jenže to vždy dopadlo šíleným revem přes celou noc. Cokoliv dělat takhle přes odpor se mi dost příčí, ale zase pořád dokola kupovat nové a nové dudliky. Máte zkušenost nebo co byste dělaly vy? Kupovat pořád nové dudliky nebo odnaučit i přes šílený celonoční rev? Děkuji

veruuu_kubesovic
13. kvě 2020

a do kdy jí chceš ty dudlíky dávat? očividně je má na hraní a pokud je rozkouše, rozhodně bych nové nekupovala a hold "oddudlíkovala" jooo asi se pár dní nevyspíš, ale tohle je pouhá závislost na dudlíku nic jiného...

alcar
13. kvě 2020

Tohle mi v roce a pul zacala delat vsechna decka. Rozkousali, ja vyhodila a dalsi uz nedostali. Bylo to s protesty, ale v tom roce a pul je nejvhodnejsi doba na odbourani. Pozdeji to bude jeste horsi.

puhelin
13. kvě 2020

Pripodobnila bych to odstaveni od kojeni. Pokud je to v dobe, kdy je jeste dite na kojeni zavisle, bez place to neni. Zalezi jen na tom, jak zrale je to pochopit. Dulezite je pokud ty jsi rozhodnuta a nedat uz dudlik vubec, nikdy. Jinak se to prohlubuje.

veronikav31
13. kvě 2020

já bych už jiné dudlíky nekupovala. u dcerky jsem stříhala savičku, až byla malá tak jsem vysvětlila,že vyrostla a dudlík nosí jen miminka, 2 večery se snažila večer dát dudlík do pusy, ale marně a pak to bylo v pohodě, bez řevu. dceři byl 1r a 3 měsíce. Syn nepřijal dudlík vůbec, ten kousal savičku od flašky(byl na UM skoro od narození). Oba kousali savičky od flašky když jej boleli zuby. určitě bych další dudlíky nekupovala a vydržela bych řev

rebe
13. kvě 2020

Hodně lidí zbavuje dudlíků právě tak, že je rozstřihne. Tobě to dcera vyřešila sama. Zkusila bych dudlíky nebrat, ale ani nekupovat nové, však si je prokousla sama.

larussie
13. kvě 2020

odtrhla jsem odkouslou část, která visela na vlásku, aby ji syn nespolkl či nevdechl, a zbytek mu nechala. zkoušel dudlat torzo dudlíku, ale moc se mu to nelíbilo, tak je pak přestal používat. měl asi 1 a 3/4 roku.

sus3nka
13. kvě 2020

Dcerka měla na kousání kousátko, musela se s ním smířit a dudlíka dostávala jen na uspání a hned jak usnula, tak jsem ji ho vzala. Myslím, že bych v tvém případě prvně odbourala ty tři dudlíky. Nechala ji jen jeden do pusinky a do ruky nějakou hračku s kterou bude spinkat. Jinak my jsme dudlíka odbourali až ve dvou letech, byl jen protest při usnutí tři dny a teď si na něj jen někdy vzpomene, ale dudlík prostě už není.

eithelwing
13. kvě 2020

Já teda taky nerada jdu přes řev, dceru jsem oddudlikovala ve 2,5 letech. Šla jsem přes krásu - možnost křivých zoubků a smradlavé pusinky ji znepokojila a sama se rozhodla, že dudlík odloží, protože taky smrdí. Ideální pro mě.

Co třeba jí ty rozkousane nechat, minimálně na nějaké to držení. A říci, že proste nové teď nejsou.
Dcera se na toho svého smradoska chodila dívat, cuchla si, zachechtala se a sla spát bez něj. 🙂

autor
13. kvě 2020

Moc vám všem děkuji za vaše odpovedi, nestihnu odepsat každé zvlast, ale vše jsem si od vás přečetla. Zkusím tedy zatím nechat ten jeden rozkousany do pusinky a dej se vůle boží, to bude dnes noc 😌

jajulin
13. kvě 2020

Nechala bych jí ty tři dudlíky, i když budou rozkousané. Syn se takhle sám a bez pláče odnaučil od dudlíku. Sám si ho prokousl, tím pádem dudlík nedudal, tak si ho dal do ruky a po dvou dnech už ho nepotřeboval. Jinak metodu ustřižení špičky dudlíku považuji za úplně nejlepší.

leymea
13. kvě 2020

@jajulin syn si ho taky prokousl. Rekla jsem mu, ze uz je osklivej a on sam rikal, ze je ee.. novej jsem mu nedala a v klidu bez place jsme se zbavili dudlika 🙂

tervi
13. kvě 2020

Dcera mi před 2. narozeninami dělala to samé, 4 dudlíky týdně. Prostě jsem se naštvala a ty okousané jí nechala. Nový nedostala. Když si brala poslední, byla upozorněna, že dudlík je fakt poslední a další není. Dopadlo to tak, že první týden kňourala, že chce nové. Nedostala. Druhý týden chodila v ruce s tím posledním okousanym. A třetí týdenden ho odhodila a konec. Byl klid. Chce to vydržet a nedat.😈

te_reza
13. kvě 2020

Čím dřív jí ho vezmeš, tím líp. Já brala kolem 2.roku,měla ho jen na usínání. Stálo to za 💩 dva měsíce.

autor
15. kvě 2020

Maminky děkuji za vaše další odpovědi. Zatím má malá jeden prokousnuty v pusince a v rucickach jen jeden a ještě jsem ho úplně ustřihla, tak má jen ten plast. Zatím to jde, děkuji za vaše rady, nový už nekoupím a zkusím ho nějak postupně odbourat.