Ahoj holky, chápu,že se to tady už objevilo několikrát,ale prostě máme problém s tím,že dcera neustále tlačí do kalhotek.Když chce čůrat,tak si prostě řekne dojde si na záchod,umyje si ruce,....ale jakmile má přijít na řadu kakání,tak se radši někde zašije a začne tlačit do kalhotek..... není den kdyby tam měla .V září máme jít do školky a já se jen děsím,aby nás nevyhodili apod.Zkoušela jsem to po dobrém výjimečně i po zlém,kdy jsem ji vynadala a párkrát sem ji plácla po zadku,ale nic nezabírá.....Moc dobře ví,kam má chodit na velkou,ale prakticky je to strašné.Občas se stalo,že měla trošku zašpiněné kalhotky,ale vykakala se do záchodu a za to dostala pochvalu,ale to co předvádí poslední dobou mi už hlava nebere.Holky jak jste to vyřešily vy nebo přešlo to s nástupem do školky samo?
Já jsem ji v tom nechávala neprevlecenou a pochopila docela brzy, proč chodit na záchod 😁
Včera šla poprvé dobrovolně a měla čisto,tak snad ji to vydrží,jinak už nevím, protože mám pocit,že jsem vyzkoušela snad úplně vše
U nás pomohl trest ve formě, že když se dítko pokakalo, nemělo ten den (nebo následující) nárok na video po obědě (které jinak bylo každý den).
Natrápila jsem se taky dost, taky jsem myslela, že jsem už vyzkoušela vše. Nakonec jsme byli u psychologa a ten nám vysvětlil, že trest není třeba mýt dítě ve studené vodě (to jsme zkoušeli my), ale že ztratí na čas nějaké privilegium - u nás to byla ta pohádka.
@teryem wow to by mě taky ani nenapadlo😯
Kamaradky dcera asi ve 3 letech nechtela kakat s tim ze “neni to hezke “ takze zadrzovala i nekolik dnu pak si zalezla pod stul a zatlacila do kalhotek. Asi za tri tydny ji to preslo a zacala zase normalne chodit na zachod. Kamaradka se to naucila vychytat, kdyz ji sla pod stul v kuchyni tak uz tusila co prijde tak se ji podarilo ji na zachod dovest. Ale preslo ji to samo.