Dcera odmítá spát. Přejde to?

eva_be
23. lis 2023

Ahoj maminky,

už nevím jak dál..dcera 21 měsíců odmítá spát po obědě..Říkám si ok to má spoustu dětí podle toho co čtu, ale ona nechce spát po celém dni ani večer..má hysterické záchvaty a odpadne až kolem 22h. Ráno vstane 6h a celé se to opakuje..já už nevím co dělat.. I když sedím u postýlky a čtu jí pohádku nebo jí povídám, tak v postýlce být nechce a pořád zdrhá..máte některá zkušenost s nespavým dítětem? Nemám chvilku pro sebe, nervy už vůbec ne..je to jen období které přejde?
Děkuji za Vaše názory, rady prostě cokoliv..🙏🙏🙏

klokanka31
23. lis 2023

@eva_be Chce to před spaním klid, a najít si vhodné uspávání. U nás hodně dlouho neexistovalo uspávání tak, že bych ji dala do postýlky a hotovo...

eva_be
autor
23. lis 2023

@klokanka31 Od malička měla pevný řád, který krásně šlapal..po uložení do postýlky otočila hlavu a spala..dá se říct, že na minutku..nebyl vlastně prostor číst, povídat si..
Okamžitě usnula..až jsem si říkala, že je to neuvěřitelné..
A teď poslední týden, jak kdyby byla vyměněná..že dne na den se to změnilo.. ale proč? 🫣 jsem normálně zoufalá..

klokanka31
23. lis 2023

@eva_be Děti se mění...😃 U dětí nemůžeš počítat s tím, že pořád bude vše tak, jako doteď...

eva_be
autor
23. lis 2023

@klokanka31 to je mi jasné..🫣 jen teď nevím co dělat, když to bylo do teď tak v pohodě a najednou není..🫤

konidana
23. lis 2023

@eva_be prezit to. Nezacala nekdy ted delat/objevovat nejakou novou dovednost (slova , chuze, neco co se naucila?) Treba to proste potrebuje zpracovat a proto proste usina hur.

mamora
23. lis 2023

Já mám doma neposedu, syn 17m. Nechce sedět ani u jídla, radši by byl hlady. Hodně dlouho mi fungovalo uspávání v náručí a chodit po pokoji. Postupně u toho začal plakal a utíkat mi z náruče. Poslední asi měsíc to nefunguje už vůbec, takže po obědě do kočárku a na dvě hodiny na procházku. Dnes jsme zůstali doma, protože je nějaký nachlazený. I když se mi to nemám ráda, pustila jsem mu televizi, aby vydržel v klidu a do půl hodiny usnul. Zítra zkusím místo televize knížku, ale myslím, že neuspěju. Ale on má teda problém je s denním spánkem, večer usíná moc pěkně až na pár výjimek. Vypije mléko, přečteme pohádku, zhasnu lampičku, přitulíme a usne.

eva_be
autor
23. lis 2023

@konidana Něco v tom být musí..jen přijít na to co..🙏🤷‍♀️

eva_be
autor
23. lis 2023

@mamora Ty jo..tak dobrý.. 🥹 mě by ani nevadilo, že už nespí po obědě..ale ona nechce pak spát ani večer..to už mám vždy strach co se zase bude dít..🤔😱

miriam1989
23. lis 2023

@eva_be Dcera mi též těsně před druhým rokem přestala spát po obědě. Taky jsme měli pohodičku, uložila jsem jí do postýlky+dala mlíko a do půl hoďky byla tuhá. 😊 No jediný co mi pomohlo se s tím smířit😂 teď občas usne, ale sama si zaleze na gauč a když potřebuje usne 🤷 ( do postýlky už odpo nechce). A večer uspávám u nás v postely čtením pohádek, někdy usne zachvíli a někdy i přesto, že nespala celý den tak to prostě trvá, pak přenáším do postýlky. Já vím, je to na začátku o nervy se smířit s tím, že přišel člověk o svůj
2-3hodinovej prostor, ale čím dřív se s tím smíříš, tím líp pro tebe. Ale klid po O dodržuju i tak, na gauč pod peřinu a chvíli pohádky 👍. Taky je možné, že je to jen období a k spánkům se vrátí 😊

aedoss
23. lis 2023

Asi te nepotesim. Dcera to takhle ma od toho cca 1,5 roku. Brzy ji bude devet. I kdybych se postavila na hlavu, tak proste desata nejdriv a to vstava v pul sedme do skoly. 🤷 Nekdo to tak asi holt ma.

michaela666
23. lis 2023

Najdi nový rituál. Společné mazlení, čtení pohádek, šeptání do ucha po tmě, ukolébavka,... Po obědě stačí klidový režim.
Dceři se takhle měnilo usínání snad každé 3 měsíce. Prostě najednou hrozný řev a to co fungovalo včera už neexistovalo. Čím víc jsem z toho byla otrávená, tím horší to bylo.

pipi_puncocha
23. lis 2023

Já jsem v tomto věku musela uspávat buď venku v kočáře a nebo v autě, doma to bylo bez šance.

eva_be
autor
23. lis 2023

Holky děkuji..😇 nějak se s tím zkusím poprat..ach ty děti..😅

sirinfirst
23. lis 2023

@eva_be dcera má 23 měsíců a nechce teď usínat v posteli. Taky ze dne na den. Řekla si o chování, nosítko to být taky nesmí, jen chovat. Tak chvíli chodíme po ložnici, pak ji řeknu, že už mě bolí záda a jdeme si lehnout. Kdybychom šly do postele rovnou, tak řev. Zkus se prostě zeptat, co by jí pomohlo spinkat.

prejeta_zaba
23. lis 2023

Podle mě je přetažená. Chce to vychytat čas tak půl hodiny před tím hysterický řvaním a bude to víc v klidu. Ale teda závidím dítě, které jsi položila a spí, nebo že jí jdeš v roce a půl číst knížku. 😮To bych všem mým dětem musela dát asi něco do pití, aby v tomhle věku lehly a poslouchaly pohádku. To až tak od tří let. Jinak neležely samy v postýlce ani v porodnici. 🙈 Přes den ti neusne ani v kočárku nebo v autě? Pak by mohla být i večer víc v pohodě.

rebe
23. lis 2023

Když vstane v 6, v kolik obědváte? Není po obědě už moc unavená, nepotřebovala by jít spát dřív? Moje děti měly největší problémy s usnutím, když byly moc unavené, pomohlo dávat je spát dřív a nechat je spát víc a pak usínaly líp. Třeba by to mohlo pomoct.

eva_be
autor
23. lis 2023

@prejeta_zaba Bohužel i u mě je to asi minulostí, ale můžu říct, že to bylo moc fajn.. na procházky chodíme bez kočárku..je hodně živá..tak, aby dostala tu energii z těla ven..I přes to má večer problém..🤷‍♀️

eva_be
autor
23. lis 2023

@rebe Obědváme mezi 11h-12h když vstává takhle brzy..nikdy neměla problém spát po obědě 2 hodinky a večer jsme šly koupat mezi 19h-19:30h a v pohodě usnula..🤷‍♀️ vyzkouším..uvidím..děkuji..

konidana
23. lis 2023

@eva_be no asi nechces slyset ze nektere deti proste tolik spat nepotrebuji😅 moje prvorozena si denni spanek zrusila v 1.5 roce. A od narozeni v noci nikdy nespala driv jak ve 21h vecer ( spis az 22.h jako mensi mimino se spanim pres den) a od narozeni vstavala v 6h rano. Takze od 1.5 roku spala pouze 9h pres noc, a to se jeste asi do 3 let 1x az 2x budila s revem, i pote, co jsem ji uz od roka nekojila.
My holcicce proste staci odjakziva 9h spanku🤷

rebe
23. lis 2023

@eva_be Právě že ve 12 už je 6 hodin vzhůru, to je docela dost.

eva_be
autor
23. lis 2023

@konidana 🫣🫣🫣

konidana
23. lis 2023

@eva_be jo presne tak. Zejmena kdyz maminka potrebuje taky idealne 8 az 9 hodin spanku😅. Coz jsem samozrejme s malyma detma nemela, a pak s chozenim do prace taky ne😅. Takze spankovy dluh az do smrti🥱🙄🤣 Ale zatim ziju😂 uz 16 let se dvema detma, ktery teda uz davno nejsou deti.

eva_be
autor
23. lis 2023

@konidana Hmm to jsem si asi nechtěla přečíst..😅😅😅 ale díky..👋 beru to tak, že spánek až na posledním místě.. 😭😅

vikinkav
23. lis 2023

Syn ma 26 mesicu a je to taky problem, v poledne usinal se mnou v posteli, tak jsem se zbavila zimniho fusaku a kocar schovala do sklepa, ted zas pro zmenu usne jedine v kocarku. Z postele zdrha v poledne i vecer, stoji me to hodne premlouvani. Jit spat driv je nemyslitelne, ma 2 sourozence, za kterymi by porad chodil. Jedine se s tim smirit a zkouset ruzne varianty - doma, venku, knizka, mazleni, pohadka, s tatinkem. Jeste vsude zhasnu a lezim v posteli a snazim se ho udolat 😄