Maminky, dcera 14 měsíců, furt leze nahoru a dolů na postel (cca 40 cm) máme naštěstí lino a na něm koberec, ale ona vůbec neposlouchá, furt dělá kraviny a pak padá, minulý týden spadla na hlavu a měla bouli, naštěstí to nic nebylo, další týden zase, v pondělí opět, tak jsem jela s ni do nemocnice a naštěstí nic, doktroka naše už se smála, že je opravdu hodně akční, prijedeme domu a zase a dopadne na 4 jak kočka a tlemi se, dnes zase a kousla se trosku, mě už normálně vomejou, deku ji k posteli dávám, nic uklizi ji, dela proste strašný slataniny.. a pak padá, nejsou to jakoze rány, ze by to bylo slyset pres cely panelák, ale proste ufnukne a jde dal, to já jsem spis na nervy řeknu “nelez tam spadnes, nedělej blbosti něco” ne ona udělá pravý opak, hlavně si to dela sama, bydlíme v garsonce, tu je prave jen ta postel a skříně a hračky který ji vůbec nezajímají, já si připadám jak prastena už.. vtipny mi to vůbec neprijde spis už jsem z toho na nervy, neposloucha a pak aby se clovek strachoval,
Prejde to někdy?🤔😭😭
@klokanka31 Tak to jsme na tom úplně stejně.. 😤 to by se člověk po💩 milujeme ty děti tolik, že se o ně bojíme a oni nic😂 A přesně tak, i když je to větší rána, tak je to neodradí, já se picnu.. alespoň v tom nejsme samy🙏🏻😂🤯
Malá se v 10 mes naučila slezat a asi má o sebe strach, protože je taková opatrná 😃
@jjasmina Naše taky byla opatrná a slejzala v klidu,ale teď ztratila pud sebezáchovy nebo co 🤨 hopsá jak na trampolíně, nebo se po gauči rozeběhne jakoby nic...
@klokanka31 akrobatka😃
Jestli máš divoký éro, nezabere nic, snad trochu misto ne, nekez, nedelej lze motivovat pozitivně, ukazat kde hopsat může (co ja vim matraci, oblozit kreslo polštářema, udelame,to takto, polez tady atp. Tolik teorie. Praxe dost často funguje jinak
Holky, nebojte, přejde to. Já měla synka kamikadze. Jak já záviděla kamarádce - její dcerka opatrně sestoupila z obrubníku, opatrně scházela schody, držela se zábradlí. A náš přízrak se rozběhl a ryl tlamičkou v asfaltu. DOma jsme měli stabilně v mrazáku dudlík a po duce Calgel, když si rozsekl ret, tak to fungovalo proti otoku a stavělo to krvácení. Na chirurgii má tlustou složku, tam už ho znali - mělo to výhodu, dostával protekční odměny. Teď je mu 13 a půl roku a je v pohodě 🙂 Respektive, už moc nevidím, co provádí. Takže vydržte, za pár let to přejde 😉
Zjevně mají ty pády pod kontrolou... Dejte jim tu možnost učit se padat, dokud mají pružné kosti 😉 .
@zzuzinda Jeje, tak to muselo být doma opravdu také veselo 🙏🏻😄 snad ano😳😄
Hele a ona neumí z té postele zlézt dolů, nebo je jenom trdlo a jak děla voloviny tak padá?
Syn má teď 18 měsíců, velkou postel má zároveň jako hrací prostor, taky cca 40 Cm od zeme. Když začal jako mladší všude vylézat( postel, gauč, křeslo, židle) tak jsem ho par dni otáčela nozkama dopředu aby došlápl na zem bříškem dolu, až pak jsem ho pustila a jakoby “slezl” sám. Po cca týdnu opakování mi to došlo ze je to lepší než jít dolu po hlavě a byl na par měsíců klid.
Ale je pravda že teď jak umí lip chodit tak přestal davat pozor, a kolikrát se natáhne na zemi protože zakopne o hracky co si sám roztahal… z postele spadne už spiš z nepozornosti než naschvál.
@delphine1 Umí právě i slézt i vylézt, jen prostě se třeba naklání. Já ji řeknu “Spadneš, pojd sem, nesmis” a ona se tlemi no a spadne, nebo běhá a spadne, dela na ni proste kraviny🙄
Tak s tím bohužel nic neudelas, to bude podobné jako u toho mého, jen má z tebe srandu a děla schválně to u čeho se rozčiluješ a zakazuješ.
Můžeš ji zkusit ignorovat, mě to trochu pomohlo. Proste ji nech bejt, ať blbne. Když spadne tak zkontrolovat, obejmout ale neřešit že tam zase leze a skáče. Syna vysloveně bavilo že ho furt hlídám, furt kontroloval jestli se koukám co zrovna vyvádí (zejména když ví že nesmí) a desne ho bavilo když jsem se pak vztekala.
Když jsem o jeho akce nejevila zájem tak hra už nebyla zábavná a začal dělat něco jiného.
Dnes už je synovi 9 ale když byl v tomhle věku, regulérně mi postýlkou vymlátili díru do zdi 😀 neboj matko, ono to časem (snad) přejde 🤭
Naše (19 měsíců) zas furt leze na gauč, hopsá po něm, já na mrtvici, jenže ona když vidí že se bojím tak blbne ještě víc. Jen za poslední týden spadla dvakrát,v neděli padala na záda a praštila se do hlavy,rána jak z děla, naštěstí v pořádku, v úterý zas spadla na bradu a kousla se do rtu,krve jak něco...ale stejně jí to neodradí a leze na gauč dál. A mě se hihňá do očí že se o ní bojím 🙄