Dcera, 2,5 roku - spaní. Přejde to samo?

10. led 2024

Normálně uspávání, někdy to jde rychleji teď poslední dobou to je třeba klidně hodina a kus 😅 to by cloověk ještě nějak přežil ale pořád se v noci budí a volá mě a chce abych tam spala a taky spím pač když bych tam nezůstala proste se nevyspím chodila bych za ní co každých 10-15 minut. Už to trvá skoro čtvrt roku a né a né se toho zbavit. Nějaké rady nebo třeba zkušenosti jak jí dopřát klidné spaní? Rituály máme takže tam by nemel být problém dokonce mal spoustu plyšáků i panenek na spaní a vysvětluji ji ze už se k nim nevejdu ale ne slečna ma svoji hlavu. 😂 Jasný měla bych si asi užívat dokud mě bude potřebovat ale časem bych chtěla dalšího přírůstka a neumim si představit ze budu litat k mimcu a ještě k ní 😂 a nebo spát s oběma což nepřipadá v úvahu 😂 nějaká zkušenost ze to přišlo samo ze to dítě chce usinat a spát samo nebo jí proste musím nějak k tomu dovést ?

klokanka31
10. led 2024

Naše má tohle období teď (jsou jí 3 a půl). Říkám si že to zas časem přejde...

sanoela
11. led 2024

Naše malá bude mít 4 a občas má taky období, kdy v noci volá a chce hlidat a do toho se budí stále mladší. Je to vždy období u ní. Vydržet😉

veroniquecz
11. led 2024

Přesunout ji s postylkou k vám a máte klid. A dá se takhle spát v klidu i se dvěma, neboj.

nattt
11. led 2024

Pripichnu se. Dceri je 2r9m, ja cekam druhe. Zatim spim s ni od jejiho narozeni. Uz spi docela hezky pres noc a vidim, ze je dost velka na to, aby zvladla celou noc sama, uz je to i potreba (budu potom s mimi v jinem pokoji), tak bych ji chtela zvykat na to spat sama. Ale nevim, jak na to. Kdyz se nekdy zbudi, tak me hleda a ja se samozrejme nevyspim, takze to dopada tak, ze u ni zustanu spat (spime ve velke posteli)... Vysvetlovali jste to nejak detem logicky nebo pripravovali je behem dne na to, ze v noci uz proste spi sami?

veroniquecz
11. led 2024

@nattt proč je nebudeš mít u sebe oba?

drakenn
11. led 2024

@nattt ne, nepřipravovali. Naši kluci začali spát ve svých postelích, až na to sami dozráli. Nechala jsem tomu volný průběh.
Ty děti vycítí, že je na ně kladen nátlak ohledně samostatného spaní a o to víc se šprajcnou a budou spaní s rodiči vyžadovat. Na nočník taky budeš učit, až bude dítě vyzrálé. Za mě nechat na nich a uzpůsobit podmínky na společné spaní. A hlavně na ně netlačit

veroniquecz
11. led 2024

@drakenn přesně tak, měli jsme to stejně.

pilzzee
11. led 2024

Ja chodim spat se synem (3,5 roku) od jeho 2 let, pred 3 mesicama pribudlo mimco a to spi vedle nas ve sve kolibce a je to totalne napohodu 🙂 Jo, tatinek spi v jinym pokoji. Nechavam tomu volny prubeh, rada si to takhle uzivam dokavad jsou maly, az vyrostou, tak uz na me budou kaslat 😀

pilzzee
11. led 2024

@nattt Taky jsem toho nazoru, ze muzete spat vsichni spolu. Ja jsem synovi vysvetlila, ze pokud by mimino hodne rvalo, tak muze jit spat jinam, ale mala je docela klidas a kdyz se v noci vzbudi, tak spis jen kvika a starsiho to nebudi.

zmrzlinka
11. led 2024

Když se mi narodila druhá dite spali,tak jsme spali všichni spolu a ničenu to nevadilo.Manžel se pak odstěhoval do pokojíku 😉

krisstina93
11. led 2024

Syn se budil cca do 3 let. Proste sem si ho brala k sobě a spal pak do rána u nás, aby sme se všichni vyspali. Pak to přešlo samo.

autor
11. led 2024

@veroniquecz bohužel na to není místo a upřímně chci mít taky teochu soukromí na intimnosti s manželem 😅 ale kdyžtak to t vážím 😂😂

rebe
11. led 2024

Zvážila bych společné spaní. Jestli dobře chápu, máte ložnici a dětský pokoj. Stačí změnit perspektivu a můžete mít společnou ložnici a místnost na sex 🙂 Pro nás je ideálním řešením mít dětské postýlky přiražené k naší posteli, takže děti v případě nutnosti přelézají k nám, aniž by nás budily, a když klidně spinkají, zase je přesouváme zpátky, abychom měli dost místa na pohodlný spánek.

veroniquecz
11. led 2024

Spaní ode zdi ke zdi ;) z jedné strany postylka, z druhé přístavna postylka ;)

andreacantu
12. led 2024

@veroniquecz my nepresunuli postel ale mala se presune mezi nas kdyz se vzbudi a je klid. A ta nadhera rano kdyz mi funi bobenek do obliceje ❤️