Nějak toho začínám mít plný kecky. Dcera musela jít ven předčasně, neprospívala po covidu. Měla nižšší porodní váhu. Neustále blinká (přes všechny doporučení, někdy si nestačím zapnout ani podprdu), přejídá se (za 5 min.je najedená), stále peru, bryndáky trochu ulehčují, většinou to hodí vedle, máme tak pět bavlna plín na den, nějaké oblečeni a často se převlíkám i já. Dneska mi poblilala peřinu. Hnisají ji očička, už má druhá ATB, musíme masírovat. K tomu přibyla kolika, večer je to masakr (přestože má espumizan a bio gaiu). A včera jsme vyfasovali Frejkovu peřinku, nález IIC 🤦🏼♀️😔🤦🏼♀️ Od té doby pláče stále více méně.
Už fakt nemůžu psychicky, kdybych mohla, dám si panáka. Vím, že některé děti mají daleko horší nemoci, ale … znáte to. Přijde mi, že každý týden řeším něco nového a nic neubývá …
@janulka_c nevim jak predcastne si rodila ,ale moc dobre vim jaky je to stres..a to aspon papa..me nesal,blinkal umely mliko, nepribiral ja na nervy ..bude lepe ver mi☺️ Ten stres a unava dela hrozne moc☺️Taky bych zkusila udat mimco komukoliv a na chvilku vypnout☺️Spoko mama =spokojeni dite☺️
Dcera blinkala do 6m, nic nepomáhalo (Nutriton...), vyplivla to i 3 hodiny po jídle. Navíc byla hubeňour, takže jsem měla stresy z nepřibírání (plně jsem krmila odstříkaným MM cca 1,2 litru za den, ale zpětně bych se na to vyprdla a dala jí trochu UM k tomu, když MM nestačilo). Pak se jí to v bříšku konečně dovyvinulo (nějaká taková přepážka v jícnu či co) a už to bylo ok. Spotřeba bavl.plen taky obří, ale to mám i nyní se synem, pořád se někde něco utírá a převléká a pere, pračku dávám každý den. S dětmi člověk pořád něco řeší a když se něco spraví, hned přibydou dvě další věci, to se často ani u starších dětí nespraví. Dceru taky občas bolelo bříško (jakmile jsem měla v jídle kapku mléka), syn je pro změnu neodložitelný (položím a za pikosekundu hned řev). Ale tedy hřeším a i přes kojení si občas dám trochu vína či piva.
@verunkanatalka já vím … jen mě včera ty kyčle dorazily, v porodnici byly ok a najednou toto. Ještě že je hnusně, snad se neoprudí.
@janulka_c Přesně vím, jak ti je. Syn se narodil v termínu, ale koliky, pláč X hodin v kuse. Přirostla podjazykova uzdicka, takže měl špatnou techniku kojení, ale nikdo mu jí nechtěl střihnout, objednali nás až za 3 měsíce (novorozence), takže by už bylo po kojení. Nikdo mi nevěřil, že je to tak špatné, protože přibíral pěkně, ale já měla tolik mléka, že bych mohla dělat kuchařku v kojenaku. Očička mu taky hnisaly, nic nepomáhalo, až zákrok. Od narození měl rýmu, nemohl vůbec dýchat. Pak dostal rotavirovou infekci, která se vracela a vracela. A nakonec jsme ještě zjistili že má alergii na bílkovinu kravského mléka a vajec, takže krutá dieta. Do toho starší dcerka, která mě taky potřebovala a já byla na zhroucení. Vyřešili jsme jeden problém a vynořilo se 5 jiných.
A pak sousedům onemocněla 4 letá holčička. Nádor na mozku. A to mě hodně rychle probralo.
Radu nemám, sama jsem na nic nepřišla. Ale vydrž. Ono se to zlepší. Vím, o čem mluvím 🙂
@janulka_c neboj, bude to dobrý…Chápu že ses potřebovala vypsat…😘
@michaelarousova jo, nejstarsi syn taky spatne jedl. On si clovek nevyberes. Ona je najedena za 5 minut - respektive prejedena. Ale nespi v postylce, jen na ruce 😔 kdyz uz jsem to chtela odbouravat, tak vcera na kyclich rikali, te mam red nosit a nosit a nosit, kvuli fixaci nohy.
@sbabeta ano, prvni syn mel tu uzdicku taky, jedl hodinu, aby neco snedl, nakonec jsme resili dokrmem UM, na proplachu byl taky, ale ted nam to nechteji udelat - pry se dela az ve 3 mesicich. Mam taky jeste dve deti - ale klukum uz je 10 a 8 a obstaraji se, ale venovat se jim clovek musi taky, aby se necitili odstrceny.
Ano, to je ono, vsechno co resim je blbost, oproti nadorum apod. Jen jsem se musela vypsat trochu.
@janulka_c proboha proč ve chvíli volna myješ koupelnu?! Příště místo toho spi, čti si, pij kafe, dívej se na televizi, jdi se provětrat, zkrátka dělej něco, při čem si mentálně a fyzicky odpočineš. A muže začni postupně desenzibilovat na dětský pláč, někdy je zásadní pomoc právě když dítě brečí, ne když je zrovna v klidu nebo roztomile spinká.
@janulka_c To bude dobré, hlavně zůstat v klidu. Moje malá se narodila o měsíc dříve s dvěmi kily... takže neustálý stres aby přibírala, museli jsme být od začátku na UM, měla tak malou pusinku, že se jí tam nevešlo prso,to byl boj,tak jsem stříkala. Když po týdnu se jí to pomalu dařilo,tak mi sláblo mlíko, kvůli tehdy mému příteli. Nakonec po dvou měsících odmítala kojit úplně...a dodnes (už nám byl rok) je to s jídlem na mašli. V půl roce dokázala sníst 4 příkrmy denně. Teď nejí nic,jen pije UM. Sice rostou zuby,ale je to každý den dokola, přinesu jogurt, strká si ruku před pusu, udělám kaši,nechce, chlebík namazaný sní pár pidi kousků a dost. Sice je dlouhá ale jak žížala, energii by mohla rozdávat ale to jídlo to je megamasakr,do toho je teď opruzená a vyžaduje neustálou pozornost, takže jí mám na pravé ruce a levou jedu úklid a vaření, učíme se chodit a než někdy usne,tak to bych skákala z okna 😋 ale i když je to náročné, neměnila bych 😉
Syn narozen 41+2, vyvolacka pro nedostatek plodovky. Porod 24h, hrůza. Na konec se zasekl, tahali ho vším možným. Nedýchal, oživování. Na druhej den diagnóza hyper vzácné genetické nemoci. Třetí den jeho života, že má drobnou dírku v srdíčku. Po měsíce kyčle, IIc a peřinka. Po dvou a půl měsících epileptické záchvaty, hospitalizace, antiepileptika, kortikoidy.... Holka, tehdy jsem si říkala, že to nezvládnu, že to nejde....A zvládla. Od té doby je lépe. 🙂
@janulka_c Vim jak ti je, se synem to bylo podobne. Ze vseho jsem si delala hlavu a porad cekala az....a prezivala ze dne na den. Teprve kdyz jsem ty problemy prijmula jako fakt, tak se mi zilo lepe.
Ono je s detma porad neco, skonci prdy, zacnou zuby a tak dale. Hlavni je se z toho nepos*at 😉
Je to náročné, posílám hodně sil!
Doporučuju najít si třeba na rok paní na úklid, hodně se ti uleví. Je hezky, choď s kočárkem nebo vyšli muže.
Je skvělý, že všechny zdravotní problémy řešíš, miminko má dva milující rodiče, to je výhra, takto vše překonáte.
Ono každé děťátko má něco a ty začátky jsou zatraceně těžký.
@sbabeta boze to tak znam. Probrecenych 12h denne, nula spanku, vseeeeeeeechny metody a zpusoby jak pomoct vyzkouseny a zadny efekt. Male jsou presne dva mesice a ja prezivam ze dne na den. :( na vetu, ze to prejde, uz jsem smrtelne alergicka…. Cim je starsi, tim je to horsi. Pediatri si s nama vytiraji zadek, neb vaha je ok. Ale dite svijici se 20 denne v krecich nikoho nebere.
@janulka_c nevím co poradit…Jen že vydrž, bude líp!!!