Zdravím všechny, je to furt omýlené téma a už jsem z toho na palici.
Malému rostou nějaké další zuby, zatím netuším kde co.
Ale spodní dva už má a u těch jsem celkem nespala tak dvě noci a byly venku…
Spíš byl protivný přes den.
Teď je to naopak. V noci nespíme, je to úmorný… každý den když si jdu lehnout se modlím ať spíme aspoň 3 hodiny vkuse. Ráno jsme jak saláti a malej vysmátej..
Extrémně ho bolí vrchní patro (dásně) navečer má problém i vypít UM tak musím udělat kaši.
Když dám čípek Viburcol - stejně se budí
Čípek Nurofen - beze změny
Chamomilla 9CH i 15 CH beze změny
Camillia - totéž
Calgel pomůže tak na půl hoďky nebo na usnutí ( po pár chvílích se opět probouzí a řve)
Panadol čipek ani sirup nepomáhá
Chování, mazlení, pomáhá jen na chvilku a spaní s námi je snad ještě horší - leze po posteli, převaluje se a pak spustí
Tak mu dám UM v noci - spí tak hodinu a pak opět
Masáž dásní je samozřejmost - bez efektu
Máme i DOLOGEl - mám snad úplně všechno a dělám úplně všechno co jde a stejně ať mu dám cokoliv tak se budí a řve !
Zoubky to budou protože ten Calgel ho na chvíli zklidní, ale opravdu na malou chvíli!
Já už prostě nevím… trvá to 3 týdny každy den stejný. Stejný intervaly buzení.
Zkoušela jsem i světýlko - větrám furt aby bylo těch 18 stupňů… opravdu co jsem se kde dočetla a na “všechny” funguje tak jsem už bezradná… na nás nic!!!
Prosím nepište že vaše děti taky nespaly a budily se do bůh ví kdy… my máme miminko co od narození spinkalo celou noc a musela jsem ho dokonce budit na kojení, teď kolem 7 měsíce je to zlom. A minulý týden byl jeden jediný den, kdy spal do 5h ráno!
Nepomohlo nic ani u jednoho, není nic zázračného. Když už bylo opravdu ale opravdu nejhůř a řval jako tur, tak na hoďku zabral Calgel.
@veruuu_kubesovic kousátko také nic
Jinak asi nechceš slyšet, že při růstu zoubků se žádná z nás nevyspala, bylo to náročné, ale od toho jsi hold doma na mateřské/rodicaku...
Já si pamatuji jak jsem v noci, chodila s dětmi v náručí po bytě, jak měli horečku a prujem k tomu, slintali jak bernardyni a řvali, jak to bylo opravdu "vyzivne" 🫣🫣🫣
A zkoušela si jantarové korálky?
Kamarádka dávala pro malou, když rostly zuby a nemohla spát, nebo se budila... Dávala ji je kolem kotníku a zabralo to.. 😊 Nemohli si je vynachválit ☺️
@simkrk slyšela jsem o tom, ale přišlo mi to jako “nesmysl” když nepomohly ani léky… odkud se dají koupit ?
Já vždy to místo potirala sirupem na teplotu a byl klid, třeba vám to též zabere 🤷 přeji hodně jak fyzických, tak mentálních sil 🍀
To je těžké, když nic nezabírá a pochování jen na chvilku. Byla bych za sobeckou matku a abych mohla ráno fungovat, potřebovala bych se v noci vyspat, ať by křičel nebo ne. Takto se akorát zhroutíš.
@ina10 ano, zkoušela jsem si říkat… “seru na to” nechám ho chvilku… už jsem byla na dně. Asi po 20tém vstávání v noci, ale on zesiloval na intenzitě a bylo mi ho strašně líto.. hlavně já prostě neusnu když brečí. To bych musela pořídit ultra silné špunty do uši
Co ti na to říkala pediatrička/pediatr? Předpokládám, že jsi je už kontaktovala nebo je to až poslední instance?
@goldenova proboha … co by říkal?? Prostě dítěti rostou zuby a každý si tím musí projít, někdo to snáší líp někdo hůř a my nejhůř. Je to dost podmíněné tím že měl první dva měsíce silné koliky a neustále řval , 24/7 a tak je o dost citlivější na jakoukoliv bolest. Stačí?
Tak znám víc lidí, kterým to pomohlo, že ditko bylo klidnější a spalo. 😊👌Chce to vyzkoušet, než pak do mimima cpat léky 😊
Jinak myslim, takový lepší obchůdky s dětským oblečením, to se dalo sehnat u nas v Pardubicích a nebo pak na internetu. 🤷😊
Posilam ti aspon virtualni obeti a nejakou tu silu. Ty nocni revy a trilionkrat vstavat k decku, je naproso sileny. Soucitim, chapu, radu nemam... to se proste musi prezit, utece to, fakt 🙏🏻 Ja uz to mam za sebou 3x, vzdy jsem byla jak zombie, protivna, nevyspala, nepochopena, znicena, totalne na dne. Ta frustrace z nedostatku spanku je k zblazneni, k vzteku. Znam to. Zna to tady spousta holek. Preji, at to brzy pomine 🍀
Tak co tady řešíš proboha? Doktora zavrhuješ, ale chodíš si pro rady sem? Mému dítěti taky rostly zuby a nikdy nevyvádělo tak jako tvoje dítě. Z toho lze tedy usuzovat, že každé dítě je individuální a doktor by měl zvolit individuální přístup nebo kombinaci různých postupů/medikací. Kromě toho to může znamenat přidružený problém, nemusí to být nutně spojené jen s růstem zubů. Stačí? Prostě chodit si pro rady týkající se zdravotního stavu dítěte na diskuzní fóra je důkaz stupidity a nezodpovědnosti. Ale moje dítě to není.
“proboha … co by říkal?? Prostě dítěti rostou zuby a každý si tím musí projít, někdo to snáší líp někdo hůř a my nejhůř. Je to dost podmíněné tím že měl první dva měsíce silné koliky a neustále řval , 24/7 a tak je o dost citlivější na jakoukoliv bolest. Stačí?“
Tak co tu řešíš? 😂😂
Řeším tu to, jestli jsme opravdu bezradný případ nebo znáte / máte ještě něco v rukávu, co by mohlo pomoct. To že mi doktor potvrdí, že to jsou zuby, si dokážu vydedukovat i sama po tom co jsme si prožili s bříškem. Ale jestli je opravdu něco, co třeba pomůže..
@exbordelar máš můj obdiv 🙏🏻 3x ??! To je pro mě šílená představa a dneska jsem zrovna manželovi říkala. Že vůbec nechapu, jak si někdo může udělat další dítě … ještě když má třeba doma dvouleťáka 😀🙏🏻 pro mě v tuto chvíli nepředstavitelný !! Díky za slova pochopení. Já se jdu připravit na další noc 😀🤦🏼♀️
to je mi fakt líto, jj oni pediatři taky říkají, že se to musí vydržet atd...právě kamarádka měla dítě v manželské posteli a kdykoli to dítě trochu zakňouralo nebo se otočilo (ani neplakalo, jen si třeba i povzdechlo), tak k němu vstávala, i 10x za noc a dopadlo to tak, že skončila na psychiatrii, totální zhroucení. Její manžel jí už předtím říkal, ať to tak nehrotí a chtěl dát dítě do postýlky, ale postavila si hlavu a že ne a tak to dopadlo. Ale u vás jsou to "jen" ty zuby. A tvůj manžel třeba taky jde na "noční" dětskou směnu, aby se postaral?
My to měli doma nastavené taky (u 1.miminka), když mělo to bolení břicha, tak do půlnoci jsem byla třeba s mimčem já a od půlnoci manžel nebo naopak, abychom se aspoň trochu vyspali a mohli další den fungovat. Né že prostě ženská porodila, tak je to její starost a musí být s dítětem ona. (bohužel známe i takové pány, kteří to vše hodí na ženu a pak když ta žena skončí v nemocnici - a bez dítěte - tak musí volat své vlastní mamince, aby se přijela o dítě postarat, protože jsou absolutně neschopní cokoli, a ta jejich maminka třeba ještě pracuje a musí si vzít akutně dovolenou).
A co vychlazené kousátko? Jinak nám pomáhal mundisal gel tuším...
A nevyžádaná ráda - to, že dítě spinkalo 7 měsíců krásně, neznamená, že to tak bude "pořád", ono to chce se mu trochu přizpůsobit, nedělá to schválně 🤷♀️