Ahoj, taky máte některá problém s tím, že vaše dítko nechce za žádnou cenu čepici na hlavě? 🤯 Malá má teď 16 měsíců. V létě jsme musely být většinou jen ve stínu a chvíli, protože klobouček nesnesla, ani ten s tkanickou pod bradu. To si rvala dolů takovým stylem, že by se radši udusila, než aby to tam měla 🙈. Přitom když koukám na fotky, tak ještě v červnu ho tam jakž takž snesla, aspoň na 10 minut. Ale teď dám čepici a už si ji rve. Přemýšlela jsem, že si koupíme stejnou, tak nevím, jestli tohle pomůže, že uvidí maminku, jak má stejnou depici na hlavě 🙈. Pomohlo tohle někomu z vás? Máte nějakou radu? Teď už začíná být venku zima a hrozím se toho, že budeme muset být zalezlí všichni doma, protože Teri prostě nesnáší čepice 🙈😢
no, malý je stejně starý a má to stejně, celé léto byl bez čepice i na horách a na přímém slunci a teď to tedy ani já ještě na čepici nevidím, ale když začaly být teploty kolem 0, př. třeba silnější vítr, tak to u nás vždy docela pomohlo. Jinak malý milerád čepice krade a "zkouší", ale nechat si ji na hlavě, to ani kradenou 😃 Každopádně u nás to nikdy žadné zdravotní následky nemělo (nejmladší není jediný, kdo čepici odmítá)
Já jsem odjakživa na strojení dost pes, takže to oblečení bylo prostě příkazem a bez debat. Co zavyhrožovat nemocí, když nebude mít čepici?
@lenda93 kukla nebo dát zavazovaci čepici a na kapuci. Teď jsem se dívala na fotky se straší dcerou a divila jsem se, proč na podzim měla teplou, skoro zimní kombinézu a neměla čepici 😄😄🤦♀️ neměla žádné vlasy, holou hlavu, ale bez čepice. Bylo jí rok a půl
Malá naštěstí čepici nesundava.
Úplně to samý u nás 🙄 Trošku pomohlo když se viděl v zrcadle a chválila jsem ho jak je hezkej,ale stejně jde do 2 minut dolů, už nevím jak ho přemluvit
syn půl zimy nosil mou čepici 🙂 (jako fakt přímo mou), teď co mu babička koupila čepičku "s pejskama" (tlapková patrola), tak ji nosí, i když bych mu ji vůbec nedala
Já čepice trpělivě dávám na hlavu. Nejdřív tam vydrží vteřinu pak 2. Nejlíp dát na hlavu, když je dítě do něčeho zabrané. Tak to aspoň fungovalo u nás. Ale je fakt, že jsem je dávala od malička zima/léto. V zimě časem přišli na to, že je v čepici líp než bez ní
@lenda93 Taky jsme měli tohle období, asi ve stejném věku. Syn pak nosil několik měsíců jen kapuci místo čepice. Pak čepice přijal, ale má vždy jen jednu oblíbenou, jinou nechce. No, a jak začal nosit čepici, tak zas začal odmítat rukavice. Loňskou zimu jsem mu je vnutila jen párkrát. Asi zmrzlé rudé ruce ho nedonutily, no, tak jsem zvědavá, jak to bude letos.
Mluvíte o holčičce... má vlásky? Já nechávala dlouhý vlasy i klukům... právě proto, že nesnášeli čepice... Oba kluci čepici vezmou na milost, jak jde teplota pod nulu... ale teď? proč?
@te_reza To mě zajímá, jak se nemazat s dítětem které si rukavice nechce nechat nandat, vzteká se u toho a když je po boji nandám, tak si je okamžitě sundá. V roce a půl si dokázal sundat zavazovací čepici i jakékoli rukavice. V tomhle věku mu to ještě nešlo moc vysvětlit a vyhrožovat, že nepůjdeme ven, taky moc nešlo. Já jsem chtěla, aby chodil i v zimě ven na vzduch, ne on. A venku bylo vesměs bláto, takže stačilo pár minut a čepice či rukavice skončily v blátě nebo louži.
U nás si něco nechá na hlavě jen když si to obleče sama. Jak na ní sáhnu, že schovám ucho/ vlásky/ lem čepice hned si to z hlavy serve a nasadí znovu.
Dnes ráno šla do obchodu jak tydýt. Jedno ucho ven a každou chvíli jí padala, ale měla jí na hlavě. 😃 Snad do zimy vylepší techniku.
Ahoj u neteře zabralo když si vybrala v obchodě sama nějakou čepici .. s obrázkem který se jí líbil .. našla nějakou růžovou s nápisem princezna .. a ta se jí líbila a tu vydržela nosit .. jiný taky sendavala hned .. tak třeba zkusit si nějakou vybrat .. teď frčí ta tlaková patrola nebo bing nebo s princeznou.. to by třeba vydržela
Čepice nenosilo ani jedno z dětí a to ani jako kojenci, já sama je nenosím, nabidnu, ale je mi fuk, jestli si ji vezmou. Syn se do čepic zamiloval po 2 roce, dcerka o půl roku dřív, to je chtěli nosit i doma 😁
Taktéž ani jedno z dětí nechtělo nosit čepice. Pomohla až opravdová zima.
@lenda93 bylo období podobné jako u vás. Ani čepice, ani kapuce, padla zima a nechal si dát kuklu i kapuci a o rukavicích nemluvě 🤣 ony to mají v tomhle věku snad všichni stejně
@lenda93 No, fakt si nedokážu představit, že ve dvanácti stupních někdo donutí nasadit čepici mě... Vždyť je v pořádku cítit, že jsem vyšla z bytu a není tam dvacet a hýbe se vzduch, ne? Fakt si myslím, že někdy se děti zcela oprávněně brání tomu, že z nich děláme skleníkové květinky. Počkala bych s čepicí Fakt na zimu.
Tak ať si nějakou sama vybere, co má ráda? Dělají se třeba i takové čelenky jako korunka, nechtěla by být třeba za princeznu? :D
@lenda93 u nás ráno bylo 6 stupňů, tak jak syn tak dcera hodně slabé čepice mají
@lenda93 zkuste takovou kuklu. Jinak já čepici nosím a efekt to nemá.