Dobry den, mam 9denni holcicku, ktera place pri kazdym uspavani. V noci navic treba i 3 hodiny v kuse vydrzi brecet. Vsichni rikaji, ze si musi zvyknout venku a seovna se to at vydrzim sestinedeli .. ma nekdo podobne zkusenosti? Dekuji.
Měli jsme to podobně, když nemá hlad, neboli ji bříško nebo nemá jiný problém, tak to může být nezralou nervovou soustavou. Nám pomohlo nosítko, do 3 měsíců v něm byl skoro nonstop. Ale pro jistotu to řekni pediatrovi. Přeju pevné nervy🍀
@syan Se starší jsem to měla stejně, některé dny to vyřešila rourka, protože ji bolelo bříško, některé dny pomáhalo jen nekonečné nošení - nosil muž a já šla spát. On mi ji donesl do ložnice třeba až v jednu, ve dvě ráno. Mazec. Srovnalo se s časem. Mrkni na termín chybějící čtvrtý trimestr 😊
@sirinfirst dekuji. S kadenim nastesti problem nemame 🙏 spis mi prijde, ze jako nemuze zabrat a pak se rozerve .. pres den se to da ake ty noci 🙄
a jak ji uspáváš?
@mourovatakocka mrknu, dekuji 🙂
Zkusila bych jinak uspávat. Třeba se jí nelíbí ta zavinovačka. Já uspala kojením a pak rovnou odložila (nebo můžeš uspávat i v leže v posteli). Ono to nevadí, když si neodříhne. Nebo zkus pustit bílý šum. Nebo jiný / žádný pohyb.
Dcera třeba od narození zavinovacku nesnášela, to by řvala nonstop taky... Ráda se pěkně uvelebila, rozhodila ruce, nohy a tak spala krásně, i v postýlce, teď naopak v postýlce být nechce a spí jen s náma v posteli
Syn brečel už od porodnice, ve dne v noci, zkoušeli jsme všechno a nepřišli na to proč 🤷♀️ Dnes mu budou 4 a je zdravý a hodný dítě. Tak jen pro uklidnění, kdyby nic nezabralo…
U nás zavinovačka taky neprošla. Vždycky šílený řev. Malá spí rozpláclá na všechny strany, jinak nemůže zabrat. Možná za to může uspávání od miminka u nás na břiše. To jediné zabíralo abych při každém uspávání nenachodila 5 km ve 2+1.
Nervy je potřeba obalovat, ale taky hlasuju pro hledání příčiny - miminka nepláčou, aby nás šikanovala 🙂 Určitě na to přijdeš, u nás to třeba bylo tím, že se bála ležet sama v postýlce... pomáhalo uspat v šátku a odložit, když tvrdě usnula, a pak přes ni přehodit cípy šátku - nebudilo ji rozhazování ruček, cítila ze šátku mě nebo manžela, bylo jí teplo a spala klidně. Jasně, že by je člověk chtěl chovat pořád, ale ono to ne vždycky jde... tohle bylo řešení, co pomohlo u nás 🙂
A ještě, možná je brzy, ale jestli pláče často, nejen při usínání, může ji něco bolet - kamarádka takhle u syna přišla až někdy za půl roku na kiss syndrom, a rázem měli klidně spící miminko...
@syan Nečetla jsem komentáře, ale mně malý brečel do tech cca 6 tydnu protože trpěl na novorozeneckou koliku a pak nám zjistili myslím ze se to jmenovalo Kiss syndrom , kde měl zablokovanou krční pater a jezdili jsme na rehabilitace. Vždy mu to začalo ve stejnou dobu a trvalo nám to cca 3 hodiny než se znovu najedl a pak spinkat.
@syan spíš, než čekat, až se to samo, bych hledala příčinu. Spokojené dítě nebrečí. Mně si syn třeba takto vybrečel bezplenkovku. Zhruba od týdne odmítal kadit do plenky, brečel, dokud jsem ji nesundala. Pak se vykadil do umyvadla a byl spokojený. Neplánovala jsem to, ale nakonec to bylo fajn, díky tomu, že kadil tak, jak chtěl, se vyprázdnil pořádně a stačilo mu to jednou denně nebo ob den, první dcera měla trochu snad v každé pleně. A prát jen počůrané plenky je super bonus 🙂.. Chce to prostě vypozorovat, co se děje. Při uspání to může být horko, zima, nepohodlí, nucení postýlky.. Co já vím..