Dobrý den, ahoj,
jdu si k vám pro radu, protože má nevyspalost už ovlivňuje i denní chod domácnosti a můj vztah k dětem a to rozhodně nechci.
Syn, téměř pět měsíců, kojeny, má problémy s usinanim a spánkem večer a v noci. Přes den spí v kocarku celkem obstojně, ale ty večery…Pri uspavani kolem půl osmé usne během houpani celkem vklidu a rychle, ale za půl hodiny se vzbudí a začíná rodeo. Neskutecny pláč, na který nezabírá nic (vecerni neklid?), a tak skaceme hodinu na míči než usne.
Prendame ho do postýlky a za hodinu uz je zase vzhuru. Začne se v postýlce ,,mrcasit” a není schopen se zase sám uspat, takže ho kojim. Takto je to téměř co každou půl hodinu/hodinu. Ráno mám prsa, jak dva vyfoukle balonky 🙂 Když jsem si jeho mrcaseni zkusila nevšímat a cekala jsem, jestli sám zabere, tak postupně přešel v pláč, takže jsem stejně musela zakročit. To samé mi děla, i když se mnou spí v posteli, takže v tomto nepozoruji nějaké zlepšení.
Nemáte, prosím, tip, jak mu (a tím i mne) pomoci, aby se dokázal uspat sám, nebo jak mu prodloužit ty spánky, protože opravdu spí průměrně tak hodinu v kuse než se zase vzbudí. Nebo třeba jak mu pomoci i s tím večerním uspavanim, protože to je teda taky mazec.
Moc vám děkuji za rady a hezky den 💐
Zkus na instagramu spanekmiminek nebo mimispanek.. mají i on-line příručky a opravdu dokážou hodne pomoct a poradit co se spánku tyče , my zas měli problém s denním spánkem a moc nám pomohli
A zkusit spát spolu? Syn má postýlku, ale občas se stane, že prostě ne a ne usnout, je přetaženej a já nechci hodinu uspávat, vezmu ho k nám a třeba šest hodin opravdu zvládne (ale je na um, u toho kojení je to asi trochu jinak, ale určitě by šlo nakojit i v posteli) , ale jakmile ho uspím a dám do postýlky, tak počítám s tím, že tak za tři čtyři hodiny už pro něj zase jdu.:D protože se vzbudí a začne se zlobit. U nás se ale vážně vždycky zklidní a usne. A jinak jak je receno, profil spanek miminek je fajn.🙂
Nechtít po něm, aby usl sám. To dítě cítí ten nátlak. Ty jsi nervózní, on na to reaguje neklidem. Takže netlačit na spánek, uklidnit se, vzít dítě do postele a kojit.