8měsíční dcera se budí v noci každé dvě hodiny. Co dělat?

kikik1997
11. bře 2022

Zdravím... už nevím co mám dělat. Dcera má 8 mesicu a v noci se mi pořád budi co dvě hodiny , ani si ne.yslim že je to z hladu .zkoušela jsem ji už i nedat prso jen zapít flaškou ale ti se napije chvilku usne a tak za w5 min chce to prso. Když ji dám.na večer kaši tak je to snad ještě horší... umělé mléko.taky nepomáhá. Prikmy nechce a ano stále to zkouším ale nesni téměř nic.
Nemůže ji budit třeba moje chrápání?

intonace
11. bře 2022

Spíte v jedné posteli? Nám se začal syn budit na rozmezí desátého jedenáctého měsíce co hodinu, manžel už nevydržel a vzal ho k nám. Spal do rána. Ale nekojila jsem ani nedávala pít. Stačila mu naše přítomnost. A objevil se další zub 🙈

codal
11. bře 2022

Dcera přesně v tomhle věku se budila co hodinu, nepomohlo nic, časem se to zlepšilo, ale trvalo to a bylo to šílený..

jjasmina
11. bře 2022

@kikik1997 u nás pomohl až odstav, jinak to její spaní (spíš nespani) katastrofa, ale na to je u vás strašně brzy, takže vydržet a zkoušet jídlo a jídlo.. Já jsem v 8 mes začala malé i trochu solit, aby jedla

zmrzlinka
11. bře 2022

@kikik1997 podle mne ji lezou zuby.Aspon u nás to tak bylo.

kikik1997
autor
11. bře 2022

Zoubky vůbec nelezou, a ano spinka se mnou v posteli protože sem už nemohla porad vstávat k ní l postýlce a přítel spi v jiném pokoji protože sebou hrozně hází v noci a hraje a bojí se ze by ji uhodil... ale asi jak říkáte chce to čas, Jen že to už trvá strasne dlouho q všichni okolo mě mají noční spáče a přitom máme podoby režim. Každé miminko je proste jiné, doufám že to čekání ne ude třeba další půl roku ...

jjasmina
11. bře 2022

@kikik1997 upřimně já malo začala odstavovat ve 14 mes, už jsem to nedala to buzení, jestli nespí třeba jen ted, tak to třeba bude jen zase období. Mě usínala jen u prsa , dudlik neměla a budila se pořád. Jooo u mě v okolí má snaad každá total spáče, ale zase nekojili

aselluska
11. bře 2022

@kikik1997 zuby to může. Jen se ještě nemusel prodrat ven. Taky jsme to tak měli a pak lezly v závěsu

agneska7
11. bře 2022

Mě to přijde úplně normální a naopak by jsi měla být ráda že to je co 2 hodiny 😂 můj 10. Měsíční se budí snad co hodinu , nevím už to moc nevnímám spíme spolu tak prostě jen dám prso a spíme dál

mandala
11. bře 2022

Mám to stejně jako @agneska7 , je to naše čtvrté a pokaždé stejný scénář, prostě živý dudlík...
Pomohlo až odstavit...

me_druhe_ja
11. bře 2022

Jde o to jak jsi odolná, jestli je to první dítě a jestli chceš kojit dlouho. Dcera od narození prostě nespala: byla vzhůru co 1-2h. Nonstop. První tři měsíce ani nechtěla být v postýlce, takže jsem spala s ní. Pak postýlku přijala. Nicméně jsem k ní vstávala co 1_2h. Někdy i častěji. Společné spaní jsem nechtěla: nevyhovuje mi a když byla se mnou v posteli nespala jsem skoro vůbec. To raději vstávání co hodinu (obdivuju, že někdo dokáže spát s dětskem co se nonstop kojí a fakt spí a odpočine si). Navic jsem měla už jedno malé dítě, takže přes den žádný odpočinek. A v neposlední řadě nejsem fanda dlouhodobého kojení. Takže jsem to vydržela 9,5m a pak jsem ji prostě postupně odstavila. Proběhlo to kupodivu naprosto v klidu. Za dva týdny byla komplet bez prsa. Budila se teda pořád, ale ubývalo to. Zhruba kolem 11m začla spát celou noc nebo se budí 1-2 na dudlík. Mlíko ani pití už nechce. Takže záleží na tobě. 🙂

inah91
11. bře 2022

Nás syn do 3m spal v noci slušně - od 3 M do teď (téměř 10m) se budí co hodinu, někdy to bylo i co 40minut… teď poslední asi měsíc vydrží jednou za noc 2hod…. Je to peklo, recept a radu nemám - jen v tom nejsi sama no…💪

palmalaura
11. bře 2022

@kikik1997 taky můžu jen napsat, že nejsi sama. Starší spal hezky do 4 měsíců, pak se budil co dvě hodiny do roku a půl. Poté začal spava celou noc. V roce a čtvrt jsem ho zkusila odstavit (byla jsem těhotná a vyčerpaná), ale nepomohlo to, jen jsem musela uspavat mnohem dyl, než kojením, tak jsem to po týdnu vzdala a on pka pár měsíců na to začal spát skoro že dne na den bez přerušení. Mladší spal od narození mnohem hůř, několik prvnich týdnu jsme skoro nikdo doma nespal (ani starší, protože ho mladší celou noc budil revem, nepomahalo nic, ani kojení), teď mu budou 3 a stále se budí 1 až 2krat za noc, sem tam i častěji, sem tam už zvládne celou noc. Jak to změnit netuším, prostě se utesuju tím, že to přejde, že z toho vyroste a zase se vyspím, jak budu potřebovat.

cinam
11. bře 2022

Náš má 10 měsíců a budí se teď co hodinu, asi teda, moc už to ani nesleduju, je vzhůru skoro pořád. A to od šestinedělí spal celou noc, tak jsem byla trochu zvykla na lepší 😅 ale lezou mu teď tři zuby, tak snad se to pak zase zlepší. Kolikrát ani nechce prso, jen třeba pohladit a brzo zase usne. První syn se zase budil celé dva roky co se kojil tak 2 - 3x za noc. Ale pokaždý mu hrozně trvalo než usnul, třeba přes hodinu. A to mi přišlo horší popravdě. A pokaždý chtěl to prso, když jsem zkusila nedat, tak to byl vzhůru celej barák

lenerka1
11. bře 2022

Co dělat? Nic, jen vydržet. Je to časté, 2 hodiny jsou ještě na svátek, myslím, že buď je to věkem (zpracovávání podnětů, lehčí spaní, růstový sprut a tudíž častější hlad) nebo zuby (MM funguje i jako analgetikum). Prvorozený v tomhle věku se budil v lepším případě co hodinu, klidněji spal jen se mnou, tak jsem kolikrát šla spát s ním už v 9 protože nemělo cenu co půl hodiny uspávat. Je to jen období, přejde to! Některé děti naopak kontakt tak nevyžadují a můžou je budit zvuky spolunocležníka, takže možná stojí i za to zkusit na noc či dvě nechat spát dítě v pokojíčku, tím se rychle potvrdí nebo vyloučí buzení chrápáním.

petrasipkova1
11. bře 2022

Určitě do roka se takhle budily obě děti. Je to nejhorší období, částo se budily s velkým brekem, už mají spoustu zážitku a vjemů, delaji spoustu pokroku a nervová soustava dostává zabrat. Potom se to pomalu začalo lepsit. Malý má 4 roky a budí se jednou většinou. Dcera 6 let spí celou noc. Takže věř ze se to zlepší 🙈😂

ajja87
11. bře 2022

Nečetla jssm všechny komentáře...dvě hodiny? To je pro mě luxusní noc, dcera 12 měsíců většinou co hodinu, ale teď máme pár noci po 30 minutách a to už opravdu někdy nedávám... První byla to samé, ale před pěti lety jsem po probdelich nocich ještě jakžtakž mohla fungovat, ale teď je to pro mě teda horor, kolikrat usínám s mladší už v sedm večer.

monnylee
12. bře 2022

Taky se mi malý začal takhle budit. Zkusila jsem odejít z místnosti a přestal plakat a byl hned tuhý, tak jsme ho přestěhovali do vlastního a od té doby se občas vzbudil jednou za noc na mléko a všichni jsme byli spokojení.

michalusenka
12. bře 2022

Nepotesim ale dcera má rok a čtvrt a též se někdy budí co dvě hodky...a od starší vím že přejít na UM na lepší spánek nepomohlo

michalusenka
12. bře 2022

Já si furt říkám že lepší když dám prso v jedné posteli a hned usne než dávám UM a pak muset složité uspávat...

michalusenka
12. bře 2022

A jak můžeš vědět že nelžou zuby?mě Dr říkala že nejvíc to bolí než to vyleze a to může trvat dlouho

pernicek1
12. bře 2022

Vzít si ji do postele, ujistit ji, že jste tam s ní, že není sama. Anebo pokud je vzbuzená, jít s ní něco dělat, takhle jsem jedno období pekla chleba v jednu ráno :D Syn se unavil a spal až do rána :D

nazka
12. bře 2022

@kikik1997 mně se tak dcera budila až do dvou let, co jsem ji dostavila. Spala se mnou v posteli a nic nepomáhalo. Až to odstavení

anavi29
12. bře 2022

@kikik1997 Syn ma skoro 3roky, a budi se co 2h. Ne tedy vzdy,ale casto. No kojim ho,nemam srdce ho odstavit. První syn spal,respektive nespal, jeste hur. Clovek si zvykne na ledasco... Nejvic mi pomohlo,se neupinat na to,ze se to zlepsi a kdy, proste to prijmout jak to je...

jjasmina
13. bře 2022

@anavi29 ono je to individuální hodně, máte můj obdiv, mě se malá budila po hodině a už se ze mě stávala troska bez energie, nic mě nebavilo.

lussi33
13. bře 2022

@kikik1997 sice vím, že neporadím ale závidím!!! My máme v ložnici 2 prcky (není je ani kam dát aby se vyzkoušelo odloučení, už 2 roky pristavujeme ale řemeslníci stále nemají čas a na drahou firmu na klíč nemám ☹️ a teď proč závidím - já vstávám k dětem třeba 7x za hodinu a z 90% se nejmenší budí cca kolem půl 3 a hoďku nespí .. úplně vstava tak mezi půl 5 a 6... Občas si odpočinu v práci na noční ale dělám brigádu jako dělník tak nespím vůbec a naopak za směnu se nachodi cca 20km takze to tam min 3 dny dospavam 😁 večer uspim děti, vstanu abych uklidila a jdu hned zase spát ..

dasinaa
13. bře 2022

Čas, máme rok, budi se, co hodinu, dvě už od 6 měsíce, vzdy pomůže jen prso a beru si ji k sobě do postele. Starší 4 roky se občas budi i teď v noci, líp začal spat kolem 3 roku, ale ráno vstava 5 - 5.30, je to nespavec od narození. Se nedivím, že my matky jsme tak servane 😅