8m. miminko a pláč v noci. Co se děje?

lenkaaa927
13. dub 2023

Ahojte, už si nevím rady tak zkouším tady ….
Naše dcera spala do 4 měsíců skvěle, buzení jen na kojení průměrně 2x za noc.
Pak se poprvé otočila na břicho a v noci přestala spát, začala se točit v noci, cestovat po postýlce tak jsme to připisoval vývinu, ale už má 8 měsíců a je to horší a horší, budí se třeba co 20 minut se šíleným pláčem, jako fakt velmi hysterický pláč… to že jsme jak dva zombie s manželem je nám už asi jedno, zvykli jsme si ale mám pocit že naší holčičku fakt něco bolí a že je to břicho. Ona začne plakat já hned začnu kojit hladit mazlit ona hned usne ale za 5 min zase pláč, ale když ji nechám chvilku plakat tak u toho pak začne prdět počkám 5 minut a pak ji zase kojím uspím a pak třeba dá tu hodinu… přes den se hodně hýbe už se plazí kaká normálně i prdí přes den… nechápu co se děje
Řešila jsem to s doktorkou a prý separační úzkost ale jaká když spíme spolu je furt u prsa ? Hlad nemá podle mě, papá hezky, má přes 10 kg už, zuby rostou jasné ale to přece nemůžou být 4 měsíce jen zuby ? No doktorka říká že to je normální ..
Zkusili jsme všechno kromě UM, to zatím nechci když kojím ale strašně bych chtěla pomoct svoji holčičce.
Nemá někdo podobnou zkušenost ? Jak se to vyřešilo ?

linducha90
13. dub 2023

@lenkaaa927 moje malá byla v noci hodně neklidná, dávala jsem viburcol, homeopatika, díky nim jsme se aspoň vyspali

emillyhk
13. dub 2023

@lenkaaa927 Syn spí od miminka krásně celou noc. Ale v různých obdobích to taky bylo výživný 🤦‍♀️ Nejdřív příkrmy, potom zuby (to mi v těch 8 měs. přijde pravděpodobné), potom jak dozrává nervová soustava, tak asi hodně živé sny. To bylo snad co 40 minut, on ani nebyl vzhůru, prostě plakal ze spaní. Bylo to hrozný, hrozný, hrozný... Ale přešlo to, nezbývá než vydržet.

lenerka1
13. dub 2023

Ano u nás to byly zuby, nejhorší to u syna bylo kolem toho 10 měsíce, to spal vyloženě jen na prsu, pak se to zlepšilo a střídala se období klidu, kdy se budil co 3 hodiny na jídlo, s obdobím růstu zubů, kdy se budil po hodině, celou noc začal spát kolem 2,5 let, kdy mu vyrostly poslední zoubky. Holky to naštěstí tak dramaticky neprožívaly.