Ahoj, trošku si nevím rady. Jako malý měl koliku zhruba 2 měsíce 24/7 řev a nikam jsem s nim moc ani nemohla..
Pak byl zlaté dítě. Na 5 měsících jsme měli 1.zoubek a klube se teď další, hned vedle.
Nasadili jsme UM pokračovací…jen na noc a ráno a jinak je na příkrmech. strašně se přes den vzteká, vzpírá se, v jídelní židličce dělá mosty a nakrmit ho je nadlidský výkon.
Na podložce vydrží 5 minut, furt by se jen choval.. po chvíli řev. Někdy řve zničehonic opravdu hysterák nezastavitelný…
Převlékání je opravdu peklo.
Bříško má docela obrovské, asi nafouklé.. masíruji.. už se plazí a snaží přitahovat kolena, někdy se mu to podaří někdy ne.. cvičíme dost… má tvrdé bobky, někdy každý den a někdy obden. Čaje vypije dost, takže tekutiny má a vlákniny také. Dávám švestky, cereální kaši… stejně má hrozně tvrdou stolici
Tak nějak popisuji vše, ale může to souviset i se zoubkama ale to spíš asi rostou nějaké další… protože je opravdu silně nesnesitelnej. Nemám ani 5 minut pro sebe…
Dávám homeopatika Camilii, to moc nepomáhá asi.. jinak Calgel na zuby a někdy dám na noc Viburcol čipek, ale přes den je to šílené…
No...asi by se mi nelíbilo to bříško a stolice. Většinou při růstu zubů bývá spíš průjem
Dáváš dost tuku do příkrmu (lžičku na porci) ? Pije?
Tvrdou stolici má už asi 2 měsíce. Do příkrmu dávám lžičku oleje na porci a pije více jak 130 ml tekutin denně
Jinak dávám švestkovou šťávu a švestkovou přesnídavku , beze změny. To na nás nefunguje
Za mě jsou v 5m 2 porce mléka denně hrozne málo.
@martinam1992 Je mu 6 měsíců a 10 dnů.. má mléko na noc než jdeme spát a pak ráno, vypije 210 a klidně i 240 ml. A pochybuju, že tvrdá stolice je z toho že má 2x denně mléko.. nikdy hlad neměl.
Možná mu nesedí pokračovací UM, to se taky může stát. Ale určitě bych to řešila s lékařem, pokud je to takhle už nějakou chvíli. Den dva bych tuhou stolici ještě pochopila, ale déle už bych to řešila, není to úplně v pohodě. A evidentně ho něco trápí, i když nevrlý může být i k zubům.
@nelly_strokova tvrdou stolici měl i u jedničky, ale od dvojky začal hodně ublinkávat a smrdí to kyselinou. Měli jsme HiPP 1 , pak jsme dali HiPP 2 a po tom začal zvracet.
Tohle když jsem řekla na proktologii, tak na mě koukali jak na den***. Pro někoho je to málo
Třeba střílím na slepo, ale nemůže bolet bříško z mléka? Náš měl bolení po jogurtu, zvracel, zácpa. Doktorka pořád ať dávám bílý jogurt, jak se vykaká a já ho tím ještě zacpala, protože to měl jinak, než je zvykem. A když to páchne kysele, někdy to je z toho. A viburcol byl u nás ještě horší. Co se týče vztekání, měli jsme i neschopnost usnout. Na vše zabralo nosítko a po dvou měsících nošení přes den a každého uspávání, už byl klid
A co teda za den sní/ vypije?
@cuuza ráno má mléko 210 ml , pak má oběd sní od 120-150 ml, pak dávám svačinku přesnídávku ovocnou , pak po cca 1,5 h dávám ještě zeleninu když má hlad, pak dávám bezmléčnou kaši nebo mléko a před spaním vypije 240 ml mléka. Mezi jídly mu dávám pití a pije kolik chce, neomezuju ho. Někdy dá klidně 200 ml tekutin, někdy 120 ml. Do toho dáváme probiotika každé ráno, ale to už je pro nás samozřejmost od narození…
Víc bych střídala mléko a příkrm. A bezmléčnou kaši dáváš samotnou? Většinou se míchá buď s mlékem nebo s ovocem, ta mu může způsobovat problémy. Klidně bych ji teď nahradila mlékem, jestli to nepomůže. Příkrmy klidně i trochu ředit, přidávat tuk.
A u dr jste byli? Co když má nějaký jiný problém? Pokud takový nebýval a má velké břicho tak bych šla k dr, aby ho prohlédla.