Maminky, vim ze je tu mnoho podobných, ale uz jsem na pokraji sil.. Můj syn je od narozeni velmi uplakany. Vecne jsem čekala na nějaké další období, na bříško poloha, az začne lézt, sedět.. Ale žádná změna, zabaví se na 3 minuty a řev...jen když se aktivně venuji, neplace... Spinká trhane, k ránu prdi, jsme na UM ale v tom problém nebude. Jsem už vyčerpaná, jeho pláč e mě budu i vztek... Mazlim, chovám, hraju si ale nic nepomáhá, uz nemůžu..
@katherine177 vzteka se v něm, jen poloha přes rameno kdy vidi někdy pomůže... Děkuji za radu...
@katkalachvac nepremyslela jste o nejakem jinem problemu? Co zkusit kraniosakralni terapie, osteodynamiku ci neco podobneho? Treba ho něco trapi a nebo taky ne 💁🏻♀️ my to meli do 5ti mesicu kazdy den, v noci spanek 30minut a rev nakonec jsme prisli na kiss syndrom, jeli na kranio a osteo a najednou usmevava, spokojena holcicka ❤️
známé syn probrečel takle první rok svého života, takže se obávám že je to u dětí jako se vším...musí z toho vyrůst
@katkalachvac u nas podle fyzio zaky bylo vse v naprostem poradku. Kranio bych prirovnala k jemne masazi 😊
@zuzroko děkuji, kranio vyzkoušíme... Pak už nic jiného nezbývá, než doufat, že se změní treba chuzi:(
@9radka9 děkuji za názor, také už mám pocit, že syna vyloženě nic netrápí, jen se nudí, ma takovou povahu a mnoho dalšího...
@katkalachvac soucítím. Je to velmi vyčerpávající. Taky mám "za sebou". Do osmi měsíců pomohla hacca, za mě zázrak. Na konkrétní příčinu jsme nepřišli, chodili jsme i k fyzio. Asi nepotěším, ale u nás je uplakanější pořád (skoro 6 let) i když je to výrazně lepší a zvládnutelnější.
Myslela jsem si, že starší děti byly poměrně náročné - aktivní, uknourané, málo spaly - byly 2 roky od sebe. Ovšem to, co nastalo s třetí, to je masakr - to, co popisuješ - nespí, nevydrží ani minutu sama na místě, od porodnice naspí přes den v součtu maximálne pul hodiny a to jenom na me/v nosítku. Nesnáší kočárek, nesnáší auto, do toho 2 starší deti...takže nejsi v tom sama, místy lezu po zdi. 🤦♀️
@katkalachvac Starší syn byl taky strašně uplakany. Tesila jsem se až partner prijde z práce, abych mu ho dala a na chvíli si odpocinula. Spal jedině v kočárku za chůze, nachodila s ním jsem xy kilometrů. Ptala jsem se dětské, co s tím jeho pláčem, protože najedeny byl (přibiral ukázkově), prdiky vetsinou jen večer. Ona mi na to rekla, že některé děti to tak prostě mají, že nedělám nic špatně, že to bude jeho povahou a něco na tom asi bude.
@katkalachvac kolik je malýmu?syn je od narození hrozně náročnej,i 3h řev v kuse kvůli kolikám.to trvalo do 3/4 roku,pak zuby a očistec,od 1,5roku období vzdoru.asi tě nepotěším,ale je mu 3,5roku a je to nejnáročnější dítě v okolí.utěšuju se tím,hlavně že je zdravej.naše 1.dítě mělo těžké vv,byla jsem na revizi.teď nastoupil v září do mš a byl tam 6týdnů.a to ne v kuse.je furt doma a nemocnej.nemám hlídání a už chodím do práce.furt se vzteká,řve,je to naprostej masakr.moc na tebe myslím,ať to u vás je dřív ok.kdybys chtěla,můžem si napsat.myslím,že bych ti rozuměla...
taky bych zkusila pogůglit ten kiss syndrom, a kranisakrální terapii zkusila i kdyby ti nepřišlo, že kiss syndrom je ten důvod...
určitě už jsi taky slyšela, že záleží i na tvým rozpoložení, ale naprosto chápu, že v tomhle bejt psychicky vysmátý sluníčko je nemožný...:/
zkusila bych hacku, hodně dětem se tam líbí, kamarádky si chválily tikki mechulka značku.
taky bych zkusila šátek i nosítko, třeba mu nemusel sednout šátek, ale v nosítku by byl rád (samozřejěm v ergonomickým)
závěrem, prvorozenej byl protivnej a nasranej už od porodnice taky... taky jsem pořád čekala, až až, až to konečně bude lepší, až vyroste ze zubů a z tamtoho.... no, zcela upřímně, náročnej je doteď. věčně nespokojenej taky... :( když se teď kouknem na nějaký video nebo fotky z jeho miminskejch let, vidíme úplně ty samý vzdorovitý a vztekačný výrazy... takže ti přeju, abyste na nějakou příčinu přišli. my bychom totiž asi na žádnou nepřišli, náš to tak prostě má... doted...:( co mi pak částečně "pomohlo", prostě to pustit..přijmout, že to tak prostě je, a snažit se nebrat si to tak osobně a citlivě, aniž bychom přestali zkoušet s tím něco provýst...ale u vás je ještě brzo, třeba tam fakt nějaká příčina bude.
sobě naordinuj určitě něco na uklidnění, aspoň bylinky, toho je docela dost. třeba se o trochu víc vyklidní taky, když ty se malinko vyklidníš.
jo a pak bych ještě asi zkusila bachovky nebo homeopatika, nebo obojí.
držim palce.
A nemas v sobe neco zavazneho nevyřešeného ty? Mimo to, ze ted uz jsi proste silene vycerpana z miminka
Dite z matky vyciti proste vse, i kdyz se naoko usmiva. Vidim to u svych deti pravidelne
Ještě mě napadá, zda nosíte v nosítku/šátku? Mě u prvního miminka zachránil nervy. Nespavec plus plačtivé... takto byly dny mnohem klidnější.
Já bych ještě zvážila možnost potravinové alergie. Pokud je na UM, zkusila bych na zkoušku přejít na nějaké Allergy Care mléko, cca na 2-3 týdny. Je hořké, tak to ale asi půjde těžce, než si zvykne. A nedávat po tu dobu mléčné příkrmy...
Neporadim, ale urcite se to vekem zlepsi. U nas to bylo naopak, do 2 let neplakala vubec, ted skoro ve 4 breci porad a to za kazdou blbost!!!!🙈🙈🙈🙈🙈
@normalnimatka Naprosto s radami souhlasim. Jo a meli jsme Hojdavak (hacku) i toho od Mechulky a TOP investice, doporucuji oba kudy chodim. A to jsme poridili i drahy stojan, snadno jsme to pak na bazaru vse prodali.
Pokud je zdravotně v pořádku, pomůže uvědomění ze nemusíme byt dokonale. Můj druhy syn byl strasne urvany miminko. Byla to katastrofa. Já díky tomu začala opět kouřit 😅 takže najít něco co te nachvilku hodí do zenu ….. u mě to byla cigareta na balkoně a večer i sklenice vina. Chvilku si malej hold porval. Následky to na něm nenechalo ☺️☺️☺️
@bessinka moc ráda si vyměním zkušenosti nebo si i napíši, zavolam 🙂
@normalnimatka dekuju za rady, opravdu se snažím být v pohodě, zkusila jsem i bylinky, ale když vám od rana do večera v bytě rve, pláče dítě už nemám ani chuť cokoliv dělat. Je to velmi náročné, syn je jediné miminko co mame budem mít ale od té doby co ho mám ztrácím naději ze se to opravdu někdy změní...
@mdch91 nemyslím si, moc sme se na syna těšili...
@pexi občas ano, ale syn ani jedno nemá rád, opakované sem zkoušela..
@slunea také jsem zkusila, syn téměř 9 dní raději vůbec nepil😪
@vodnarka2013 chapu, také utíkám na cigaretu, ale vím, že to není reseni🙄on se dokáže smát, když na něj delame opičky apod, pisti radosti...
@misaky děkuji... Občas je mi smutno z toho, že mne napadne že sme syna neměli mít... Ale opravdu jsem velmi vyčerpaná, kdo neměl takové miminko asi nemůže chápat dle mého :(
@stef9328 děkuji, myslíte? Že opravdu bude lip 🙂
@normalnimatka jinak kiss syndrom mne napadl ale dle Dr a fyzio by syn nebyl vývojové tak šikovný a napřed, od 5teho měsíce leze nyní již sedí, zvedá se a snaží si stoupat, teprve mu začal 7 měsíc nyní... Dle Dr je pouze kontaktní a bystrý a chce dělat vše, co zatím nemůže... Jediná věc, co mne teď napadla, zda nemůže být chudokrevny, je stále často užívaný a to i po spánku brzo... Dr tvrdila, že to má z toho že celý den leze jak blazen, ale já jsem v tehu mela málo železa tak je možné, že si to nese ode mne.. Tento týden jdu na krev a pak dle výsledků bude dr řešit u syna... Ale nevím, zda i kdyby a o, by toto mohla být pricina:(
@katkalachvac syn také pořád plakal ,nic jsem doma nemohla dělat ,ani pořádně na WC,neustále plakal ,pořídila jsem si nosítko a to se mu líbilo ,aspoň na chvilku si člověk odpočinul od toho pláče .