Jdu si k vám pro radu, jde o dceru mé sestry. Od zhruba 2 let má strašné problémy s jídlem a je hrozně hubená a taky i proto pořád nemocná. Nejde ale o to, že by měla nějaký blok s jídlem nebo nechutenství. Ale ona je strašně hyperaktivní a nedokáže si chvíli sednout a na jídlo se soustředit. Prostě začne obědvat, ale všechno ji rozptyluje a "zapomene" kousat. Jídlo ji vůbec nezajímá, ať je to cokoli. Třeba i když jdeme společně na dětské hřiště, moje holky si koupí zmrzlinu, sní si ji a pak si jdou hrát. Ona si dvakrát lízne, pak zmrzlinu dá mamce a už si jde hrát. A tak je to se vším. Sestra už zkoušela všemožné přístupy - vařit jen oblíbená jídla, tvrdší přístup - nesníš oběd, nic jiného nedostaneš, vysvětlování...nic nezabírá. Když jí do jídla moc nutí, tak se z toho rozpláče...ale přece jíst musí. Kvůli tomu má taky podle mě hodně sníženou imunitu, je často unavená, nemocná. Už jsme z toho všichni nešťastní. Myslíte, že je to na psychologa, že by uměl poradit?
@klokanka31 doktorka to vůbec neřeší, prý některé děti min ji a pak je to přejde 🙄 Z jejího pohledu to není žádný gastro/zazivaci problém, což má pravdu..
Tak asi doktorka vidí jestli přibírá nebo hubne...Věřila bych hlavně doktorce, a pokud ona nevidí problém...Hlavně netlačit na pilu, ať si k jídlu nevytvoří blok.
Bohužel to někdy tak bývá, jsou děti, které žijou že vzduchu. A přesto jsou úplně v pořádku. Pokud chodí k doktorce, ta kontroluje výšku a váhu, pokud nehubne...tak nenadelate nic. Možná bych nechala pro jistotu vzít krev na rozbor, hlavně kvůli železu pokud máte dojem, že je unavená. Imunitu a nemocnost to podle mě tolik neovlivňuje.....
Moje dcera žije taky ze vzduchu🤷♀️.
Nechala bych to na doktorce a sestře👍
@mimco asi mate pravdu. No už mi je sestry líto, jak jsou porad nemocní..už je z toho vyčerpána. Ale asi nezbývá než vydržet.
Ja mam syna bezne na obed snedl jen 3 lzicky..... taky porad nemocny, hubeny. S vekem se to zlepsuje jsou mu ted 5 a ted i vic ji ale je to obcas na nervy ji jen ta svoje oblibena jidla
A co na to doktor?