4mesíční miminko nechce jíst a usíná jen s pláčem. Máte radu?

kubesovaadelka
9. čer 2022

Ahoj maminky,

budu se snažit být co nejvíce stručná,ale moc to asi nepůjde. Moc moc prosím o radu. Jsem prvorodička a tak nevím, co je normální a co už ne. Mám 2 největší problémy a když to řeším s doktorkou, tak mě nesmyslně posílá na rehabky, přitom dcera nemá s pohybem žádný problém, jsou jí 4měsíce a týden, přetočí se na obě strany ze zad na břicho a vydrží si tak hrát sama i 15min. Začíná se dokonce i zvedat. Nu k věci, už tak měsíc mi nechce malá jíst. Je na UM. Musím ji vždy uspat a pak teprve vypije max 150ml. Zavedla jsem tedy příkrmy, které máme všude, ale jakstak je sní.
Každopádně furt většinu jídelníčku má přece jen tvořit mlíčko. Co teď s tím? Vydrží i šest hodin nepít, takže vždy když aspoň trošku usne, vrazim jí mlíko. Čaje nechce, to opravdu jen když má den vypije 30mk a to jsem zkoušela různé Druhy. Druhý problém máme se spinkánim. Od malinka jsem zkoušela opravdu všechny metody uspávání. Od vyrvání, po vozeni v kočárku po bytě, houpání v sedačce, pustit kolotoč v postýlce, ale nic nezabírá, musím uspávat na rukách a i přitom občas pláče. Avšak nejmíň ze všech zmiňovaný lch variant. Máte prosím radu? Nejsem zastáncem nechat vyrvat. To jsem zkusila jednou a byla jsem zralá na psychiku a malá se akorát poblila a rvala ještě víc. Děkuji předem za rady

palja
9. čer 2022

@kubesovaadelka tak pokud jste zkusila nechat vyřvat, tak to se nedivím, že vám brečí. Pokud já nechám dceru řvát v postýlce, když mě potřebuje tak další řev je horší a delší a ten další ještě horší a ještě delší.
Moje dcera byla zvyklá usínat sama v postýlce u kolotoče. Teď má 6 měsíců a potřebuje, abych ji uspala v ruce, buď u prsa nebo jí placám po zadku a to je pro ni signál že už má spinkat. Až usne, dám jí do postýlky. Nevadí mi to, má takové potřeby, tak jí uspím, však do dospělosti jí v náručí mít nebudu.
Mladší dcera byla hodně uřvaná, všechny metody na usínání (kromě nechat vybrecet) jsem zkusila a ta jedině usnula v nositku. Takže já jsem jí až do roku a půl musela před každým spánkem nosit v nositku až usnula.
Pokud tedy vyžaduje nošení na ruce, tak bych ji nosila. Nebo si lehnout vedle ní a hladit až usne. Nebo si sednout k postýlce a držet za ruku a hladit po hlavičce než usne. Nám zabírá placani po zadku.
S tím mlickem neporadím. Možná zkusit jiné mléko. Ale s UM zkušenosti nemám, obě dcery jsem kojila.

zmrzlinka
9. čer 2022

@kubesovaadelka a kolik UM za den vypije? Přibírá? Mne např.deti do roka přikm vůbec nejedli.Jenom UM.Pokud ji ve spánku ,tak ji dávej ve spánku
...některé miminka to tak mají.

A k tomu spaní.....ja jsem měla obě děti v posteli.Usnuli a já jsem odešla a dělala jsem si své....nějaké šílené uspání a pláč se vůbec nekonal....byli jsme spokojení všichni 👍

kubesovaadelka
autor
9. čer 2022

@palja vyřvat jsem nechala jen jednou, taky toho nejsem zastáncem, jen mě hrozně mrzí a trápí když pláče i na těch rukách, nechce jíst, pít, hrát si, je prebalena, nic nechce jen plakat, proto ji mám na rukách aby věděla že jsem tu sní když už ji nedokážu jinak pomoci. A to jídlo mě taky trápí, jak si má princezna odpočinout když spí přes den maximálně hodinu a půl hodiny z toho pije mlíčko. Když je vzhůru tak ani trochu nevypije.

kubesovaadelka
autor
9. čer 2022

@kubesovaadelka a tím vyřvat myslím 5 minut, pak jsem to už psychicky nezvládla a stejně šla do ruk. Jen 7,5 kg se po celým dní pronese😁

meejja
9. čer 2022

Mám stejně staré mimino a víc než těch 150 ml vypije výjimečně… pokud přibírá a prospívá, neřešila bych…

palja
9. čer 2022

@kubesovaadelka a na to fyzio vás dr posílá proč? Někdy se stane, že mají miminka zablokovanou krční páteř (Kiss syndrom) ještě z porodu a je to potřeba odblokovat. Pak může být miminko více plactive a dráždivé.

kubesovaadelka
autor
9. čer 2022

@zmrzlinka v posteli s námi jsem samozřejmě taky zkoušela, nechce, pláče, kroutí se..Je hrozně zvědavá, takže s ní chodím po místnosti, než prostě nepadne.Pak nakrmim a večer minimálně hodinu ji nechám spát ještě na sobě jinak se vzbudí, od porodnice spinká na bříšku. Ani v hnízdečku nechce spinkat na zádech. Moc děkuji za útěchu, maminku už bohužel nemám, takže na rady chodím sem nebo k sestře, ta má o 19 dní staršího chlapečka, ale to je zlatý děcko, každé dítě je originál to vím. Asi jsem jen potřebovala útěchu z venčí, že v tom nejsem sama a mají to i jiné maminky. A k tomu jídlu, vypije mi ve spánku 4x-5x150ml plus příkrm na obídek a to zapije 60-90ml mlíčka neboť čajík nepije

kubesovaadelka
autor
9. čer 2022

@palja posílá skrz to, že je moc akční a nevydrží dlouho ležet v klidu, tak aby se zklidnila prej, přitom ví, že partner má ADHD takže si jako rodiče myslíme, že bude taky hyperaktivní

kubesovaadelka
autor
9. čer 2022

@meejja Dr. Se právě diví že vypije tak málo, proto jsme zavedli příkrm, který papá. Podle tabulek doktorů, na které jim prdím má totiž pít o 30ml víc

zmrzlinka
9. čer 2022

@kubesovaadelka nevím jestli Tě potěším,ale moje děti od 8 měsíců spí 45 minut přes den a byli hotovo.Akčni byli dost....syn v 10 měsících už běhal.
A to ,že pláče.....dcera řvala do dvou let.Chce to prostě nějak přežít.Až bude větší ,tak bude líp ♥️

kubesovaadelka
autor
10. čer 2022

@zmrzlinka mě zatím vždy vydrží malá vzhůru tak 2 hod, pak aspoň na půl hodinky až hodinku, joo když je unavená tak 2hod usne ... Je od malinka zvědavá takže se s ní musí chodit a vše objevovat. Uspávám ji zpíváním, až když vidím že je podrážděná, mne si oči a zíve. Vím že ji to nošení nezůstane navždy, ale někdy je toho moc. Spíš mě trápí to mlíčko, že jí až ve spánku.. Aby se to někdy spravilo. Chtěla jsem zkusit vyměnit UM, ale doktorka říkala, že není důvod měnit