3měsíční miminko, pláč a nespavost. Poradíte, prosím?

26. zář 2022

Ahojky jdu si k vám pro radu,mam syna necelé 3 měsíce, od narození nesnese kocarek, auto a podobné věci. Syn poslední necelý měsíc, jen brečí, nic se mu nelíbí houpání,nošení, prostě nic.O uspavani ani nemluvím je to boj sám o sobě,uspime po 3 hodinách breku a mnoho způsobů uspvani, spi 15min maximálně, a od znova jen pláč.Na bříško trpíme, ale i když jsme vykakany,a vyprdeny, tak jen pláč,je pak pretazeny.Je plně kojeny ale ani prso už nepomáhá, minulý týden jsme byly u dr,a říkala že malý sice přibral ale ne moc,ale ze pokud chci můžu mu třeba na noc dávat UM,přibral cca 200g za 14 dní.Myslite ze by mohl být tak nepříjemný kvůli tomu že má hlad,nebo spíše v tom hledat něco jiného?Děkuji za radu.

ivis_b
26. zář 2022

Zkusila bych vyradit ze stravy nejcastejsi alergeny - mliko, soju, vejce a pripadne hovezi a kureci. Takove chovani byva docela casto priznakem alergie na nejakou potravinu. Ale jinak u takto malych deti to muze souviset s tim, ze neumi prepinat z rezimu spanku do rezimu bdeni, dcera byla mezi 2.-4. mesicem uplne silena, kdyz byla vzhuru, jen rvala. Neumela se vzbudit bez place a ke spanku se pokazde urvavala. A na to bohuzel nepomuze nic, proste vydrzet, prejde to🙂

autor
26. zář 2022

@ivis_b no s tím jídlem jim jak když nejím kvůli malému nemám skoro čas se najíst protože jen hledám způsoby jak mu pomoc aby spinkal 🙈koukat na jeho utrapeny pohled ,unavený a nevinný je hrozny 😔ale nepiju nic s bublinkami,mléko nepiju vůbec akorát do kávy si dávám malinko tu si dám jendu za den slabou,hovězí maso také vůbec nejím.Premyslela jsem jestli třeba opravdu neplače hlady,když přibral za 14 dní 200g nevím zda to je málo/akorát. V tu dobu byl i nemocny ,zítra jdu na převážení tak třeba se dozvím více, zkusila jsem mu i ten Sunar podat ale nechtěl ho, polknul jen to co mu zůstalo v pusince. 3 měsíce nám jsou za 10 dní,doufám že to přejde nějak v tom období. Vidím straší dceru do školy a syna do školky, a musím malého nest celou dobu na ruce a kočár v druhé ruce protože jen pláče🙈

drakenn
26. zář 2022

Šátek máte vyzkoušený? Mě zachránil život 😄

autor
26. zář 2022

@drakenn i nositko,v nositku i usne ale jsou to boje ho b tom uspat a musím ho mít celou dobu na sobě 🙈🤣

dizi
26. zář 2022

Určitě bych zkusila vynechat všechny mléčné výrobky, včetně másla. Teď už se dají najít dobré náhražky. Kamarádky malý byl stejně neklidný a potom mu zjistili právě nesnášenlivost mléčných produktů a hodně se to zlepšilo.
Pokud to nebude tím, tak máš asi stejný "připad" jako byla naše malá. První rok spala přes den jedině na mě v šátku. Já seděla na gym.baloně a houpala.
Auto nesnášela, přehouplo se to až tak kolem 12 měsíců. V kočárku byla párkrát, také ho nepřijala. Nás aspoň zachraňoval ten šátek, tam byla spokojená. I manžel se naučil vázat.
Držím palce, snad se to brzy zlepší.

gbp
26. zář 2022

mohl byt spurt, proto min pribral, treba se vytahl. my sme meli od dr. min limit 100g tydne na pribirani. jestli do toho byl nemocny, tak bych se nebala, to tolik nepribiraji. a ty bys mela taky myslet na sebe a poradne se najist. taky myset na to, ze to jidlo neni jen pro tebe, ale taky na to mliko. nenajedena nemuzes byt ani v pohode a v klidu a mimco to fakt citi. jinak ja mela taky takovou prvni dceru, musela sem ji peclive casovat spanek, jinak se pretahla a to byl konec. usinala pri kojeni, ale pak se s ni nesmelo hybat, takze spala na me a ja sedela 🤦🏼‍♀️ nebo v nositku, ale jen pri pohybu, takze chuze nebo skakat na balone. kocar nesnasela, dokud z nej nebyl sportak, jen v nem rvala, to samy v aute. zadny dudlik nechtela. docela narocne...
no a jak casto ho kojis. ja jeden cas treba kazdou hodinu 🙈 pak mela taky obdobi kdy spala 4x denne presne 20 minut. tak to bylo porad dokola - prebalit, najist, uspat a znovu.

autor
26. zář 2022

@gbp to jsem taky přemýšlela o ten spurt, uvidím co mi zítra dr řekne,snažím se jidlo dohnat aspoň večer něčím abych nebyla hladová a měla mléko pro malého 🤷‍♀️ale přes den to někdy opravdu nejde,jsou dny kdy je úplně zlatý nají se a spinká, ale to je tteba jeden den v týdnu 🙈dudlik me taky žádný nechce mám jich doma snad 50 a nic 🙈🤣jenže mě malý pak řve I na ruce ,pak si připadám jak špatná máma že ji brečí dite i když je u ní 🙈hele jak kdy večer většinou spinká od 7 a spo až do 6 do rána s tím že se po 4hodinach vzbudi na jídlo,přes den je to jak kdy hodina někdy méně když jen brečí přikládám k prsů občas cucne ,nají se a nebo jen Duda místo dudaku,u prsa taky usínál, ale už ano u něj neusnu jen večer 🙈

me_druhe_ja
26. zář 2022

Já bych teda určitě začla k osteopatovi kvůli vyloučení blokád.

jjasmina
26. zář 2022

Mě to přijde stejný jako u naší malé, nejak to přešlo po 3 mes, taky urvanek, taky bez dudliku.. No po 3 mes začala bejt v pohodě, 3 týdny a opět bojkot, pak se kojila po 20 min celou noc. Hele nejspíš to přejde, umko zkusit můžeš, mě z toho blila jak sakal, ale první umko jsem zkusila později až

autor
26. zář 2022

@jjasmina ja právě zatím UM nechci dávat dokud neuvidím že opravdu malý jde dolů s váhou,no doufM že to přejde ale už by bylo na čase,jsem z toho unavená ,hlavně ta bezmoc když mu nejde nijak pomoci 🙈

jjasmina
26. zář 2022

No musíš jist a hodně pít hlavně ty a pohlídat si to, od toho se to odvíjí. Často prikladej, to bude zase dobrý

sirinfirst
26. zář 2022

Zkusila bych osteodynamiku, třeba hk něco bolí.

autor
26. zář 2022

@jjasmina přes den přikládáme dost často, piju celkem hodně ještě napravit nějak to jidlo

autor
26. zář 2022

@sirinfirst děkuji za radu 🍀

autor
26. zář 2022

@me_druhe_ja nemohlo by to být nějak spojené s tím že malý při porodu měl dvakrát omotany pupečnik kolem krčku? A několikrát pp porodu museli plácat přes zadicka aby se rozbrecel? 🤷‍♀️

jjasmina
26. zář 2022

Zkuste aspoň polévky, to jsem buzirovala já hodně při kojení

autor
26. zář 2022

@jjasmina děkuji určitě se na to zaměřím! On celkove má od 1 od rána nějaké divné spaní,nemohl v noci spát pak hodinové uspavani,po hodině a půl znovu,bylo to brisko to jsme udělali a znovu jekot,jindy usíná v 7 večer ale dnes zaboha nešlo uspat ,usnul na 2minuty a byl vzhůru,teprve teď jsem ho uspala sice v nositku ale zatím spinka(snad bude i po odložení 🙈)našla jsem mu na dásní toto nemohla by to být třeba moučnivka? 🤷‍♀️

jjasmina
26. zář 2022

To může být moučnivka, koupit nějaké mazání

autor
26. zář 2022

@jjasmina zítra jdeme k paní doktorce na kontrolu tak se jí zeptám, mohlo by to souviset s tím že malý je dnes tak protivný?🤷‍♀️

jjasmina
26. zář 2022

Tak možné to je, tím líp, že jdete k dr

autor
26. zář 2022

@jjasmina objevila jsem to právě že před hodinou, zkušenost s moucnovkou mám jen na jazyku tak jsem si nebyla jistá zda by to mohla být

ivis_b
27. zář 2022

Ja bych zkusila opravdu vyradit ty alergeny, ale opravdu striktne. Pokud nemas s temito alergiemi zkusenosti, na netu toho je spousta, mrkni na to. Mliko je schovany leckde, i treba ve vitaminech, probiotikach atd., hovezi zelatina taky leckde. Vejce totez. Chce to hlidat slozeni vseho, co das do pusy, vcetne peciva.

eithelwing
27. zář 2022

Měla jsem doma dva uplakanky a taky jsem se hodně soustředila na to, co jím. Nakonec se problem s alergenem potvrdil jen u druhého, který měl navíc casto stolici dozelena s hlenem.
U obou byl ale hlavní problém kiss syndrom, jednoduše problem s krcni páteří.

autor
27. zář 2022

@eithelwing no já dnes byla u doktorky a malý zhubl za týden 100g,tak mu mám dávat buď ráno nebo večer UM,a jinak kojit,on i malý často trpí na bříško, ale nezažila jsem ze by jsem ještě tohle,uděláme brisko masáž, cvičíme,hezký se vyprdi i vykaka, a za hodinu znova prdiky a to dáváme i kapičky už jsme i měnili

eithelwing
27. zář 2022

Taky jsem zkoušela kde jake kapky, nic extra nezabralo. U syna jsem drzela dietu bez bkm, vajec a lepku, ale nakonec jsem odhalila, že mu vadi brambory.
Oba ale vykazovali vedle bolení bříška a ublinkavani pohybové problémy. Dcera neotocila poradne hlavicku, nekojila se dobře z jednoho prsa, syn měl zase hlavičku v zaklonu. Nesnaseli chovani, kocarek, spatne spali.
Drzim palce, ať prijdete na to, co prcka trápí.

autor
27. zář 2022

@eithelwing děkuji snad to brzo přejde 🙏ted zase máme problém s prikrmovani, malý od narození nechce dudlika ,ale také mi nechce žádnou flašku (ani s mlekem)🙈

ivis_b
28. zář 2022

No tim spis bych to videla na moznost alergie - plac, spatny spanek, bolest bricha, to jsou klasicke priznaky alergii. Pokud ho po jidle boli bricho, tak je pak logicke, ze nechce jist. A UM to nevyresi, protoze po nem ho bude bolet bricho taky - pokud to nebude UM pro alergiky. Ja bych teda fakt zkusila najet na dietu.

autor
28. zář 2022

@ivis_b určitě to vyzkouším

ivis_b
28. zář 2022

Drzim pesti, at to zabere. A vydrz, vysledek neni ze dne na den.