Ahoj maminky , muj 2 měsíční chlapeček má potíže ze spaním , na večer usina s brekem, no pak hezky spi budí se jen na papani , no jak mile je ráno už pak cely den jen brečí vůbec neusne i kdyz je na nem vidět ze je unavený , usne mi max na rukách i tak u toho brečí trvá to dlouho a jak mile ho dam do postýlky hned brečí , dokonce ani venku u kočárku neusne a jen brečí , jsem už zoufalá , vůbec si neodpocinu a už vůbec doma nic neudělám , jen cely den uspavam 😩 , prosim o nějakou skusenost a jak jste to řešili ?? Dekuji za rady 🙏🏻
@kristina1505 Byl 9 měsíců zvyklí jen na tebe. Když ho položíš do postýlky/ kočárku necítí tě. Zkus šátek nebo nosítko, bílý šum, položit si ho na holou kůži a usínat spolu.
@kristina1505 Syn přes den v postýlce spinkat nechtěl - košík, nosítko, náruč i kočár ok. Dost ho trápilo bříško. Hodně jsem využívala čas a nechávala ho spát u sebe, někdy muž nosil v nosítku (byla jsem po SC a jizva byla dlouho špatná). Nebo jsem si jen tak s ním lehla do postele. Ano, taky jsem doma nic neudělala, pomohl mi i muž, když dośel z práce. Ale pro nás nebyl důležitý úklid, ale syn. Teď, v 5měsících, sice přes den moc nespí, ale i v jejo bdělých oknech uvařím, uklidím - prostě u toho i blbnu a povídám mu. Nosit ho v nosítku mohu jen tehdy, kdy nic nedělám - jak jsem mrňavá -154cm, tak pak mám krátké ruce 🤣 A co tedy pomáhá na noční spánek - máme papírové zdi mezi byty a sousedi jsou fakt slyšrt - mají malé děti a za naší ližnicí obývák, tak na youtube pustím 10h.vysavač a malý spí. Ten šum fakt doporučuji.
Nepíšeš jak krmíš..jestli kojíš nebo jestli je na UM...? jak často jí a kolik...?
@kristina1505 mě tohle dělal vigantol. Zjistila jsem to náhodou, když jsem ho zapoměla u mamky. Koupila jsm D3 od Terezie a od té doby je to super.
@miia90 Je fakt, že vigantol dost často trápí. Mně doporučila LP Terezii a malému to taky pomohlo ☺️
@martulka88 já o něm četla, že nesedí miminkům, ale netušila jsem, že se to projevuje i nespavostí a pláčem. Myslela jsem, že po něm jen bolí břicho. Dcera byla neodložitelná. Hodinu a půl jsem uspávala na rukou, odložila jsem a do pár minut kravál, tak jsem mohla začít nanovo. Spala tak 2x 10 minut za celý den a v klidu byla jen u prsa a na rukách. Nevím, jak jsem ty první 2 měsíce přežila.
@miia90 Malý zase večer šel spát až někdy ve 23 hodin a furt jsem nechápala, proč.. A jen co jsme trochu změnili režim - včetně vigantolu a na prdíky dáváme ke každému krmení několik lžiček kmínového odvaru (taky doporučeno od LP), tak malý jde spinkat v 7 a spí do rána 🙂
@kristina1505 může ho trápit bříško.A přibírá dobře?Nebo je prostě neodložitelne dítě.Prvni moje dítě bylo v pohodě a druhé jsem měla na rukou do 2 let 😂
A manžel nebo babička by dítě chvíli neponosili ,aby si mohla uklidit nebo si odpočinout?
@kristina1505 asi nechce spinkat sám, to ani moje skoro 7mi měsíční.. jen občas ji překecam 😂
Chudinka bylo pořád u tebe v břiše, teď je pro něj vše nové 🙃 doporucim šátek nebo správné nosítko. Mimco bude s tebou a ty máš volné ruce 🙂 a neřeš tak ten úklid, se to neposere 😂 čas s dětma tam strašně letí.. 🙃
@dasipe kojila jsem , no ze zdravotních důvodu jsem musela přejít plné na um , maly papá pravidelně kazde 3 hodiny přes noc kazde 4 , někdy 5
@zmrzlinka bříško ho trosku trápí , ale to hezky zvladame cvičením a klubickovanim, no vim ze todle bříškem nebude , kdyz brečí kvůli brisku tak to hned poznam , bohužel na miminko jsem sama , manzel pořad v práci a babičky v cizině 🤷♀️
@kristina1505 ono ho třeba můžou trápit prdíky a nemusí to být nutně úplně šílený. Může být prostě nadmutý. Dáváš nějaká probiotika nebo kapičky na bříško? Polohování na bříško, masáž bříška před spaním, nahřát pro koupání...?
@kristina1505 ještě mě napadlo, dáváš kapičky vitamin D? A jaké?
@dasipe Vigantol jsme vysadili hned po tydnu , to bylo jeste horsi než ted a dáváme vitamin baby D od dr. Maxe tak nevim 🤷♀️
@dasipe hodně s nim cvicim , davam na bříško , polohuju no žádné probiotika nedávám , tím ze davam beba sensitive tak mi doktorka rekla prý to už probitika obsahuje tak ať nic nedávám 🤷♀️
@kristina1505 nevím ale zdá se mi to jako kolika. Jak často kaká? Nemusí mu sedět UM
A stolici má v pořádku? Bez hlenu? Taky bych uvažovala o změně UM, může mu tam vadit nějaká složka.
@martulka88
@kristina1505 hojdavak nam zabral
@kristina1505 malá miusinala u prsa se mnou v posteli, ale mezi 2-7 mes fungovalo spíš vibrační lehátko, ale já houpala jen nohou