2letá stále řve a piští. Co dělat?

stastnamatka07
10. zář 2024

Zdravím všechny... řeším zásadní problém.
Mám 3 děti (5,2 a půlroční) a problém je v tom, že 2 letá neustále řve, piští, vzteká se a dělá to neustále, celé dny.. již jsem zaschlehla sousedy jak se baví že naše děcka jsou chudáci a bůh ví co jim neděláme...
Už jsem z toho na dně, naše děcka na sobě nemají ani modřinu krom odřených kolen jak má každé dítě ale co když sousedi zavolají sociálku kvůli tomu řvi a pláču???
Ona se vzteká, řve, brečí a křičí ne, ne.... A přitom jim nikdo nic nedělá a dělá to jen kvůli tomu že se starším stále o něco hádají... Fakt už jsem bezradná a nešťastná. Nepomáhá ani domlouvat několikrát za den....

stastnamatka07
autor
10. zář 2024

@stastnamatka07 A omlouvám se za chyby ale už to opravdu píšu zoufalá a vyklepaná.

sorboni30
10. zář 2024

@stastnamatka07 v klidu... Mám taky dceru 2,5 letou a když se jí něco nelíbí tak řve jak tur. A jecak má fakt velký. Jenže sousedí jsou zvyklí i na její bratry starší co tak rvavali když byli malí, tak kolikrát jsem s nima mluvila a říkala jim, že se omlouvám, ale kluci jsou uřvaní .. oni mavli rukou a řekli, že to chápou taky měli malé děti. Že jim to nevadí..
Normální člověk to pochopí..
Dcera je asi v tom období vzdoru když si jako moje vynucuje věci a když není po jejím začne řvát nebo pištět. Pak to zas přejde..jsou to chvilky.
Já bych být tebou byla v klidu. Děti máš v poradku a i kdyby zavolali tu sociálku tak se jich pak můžeš zeptat jestli jim přijde normální volat sociálku na malé děti které se učí zpracovávat emoce? Ano, ty děti se učí a neví co se "může"..
Sociálka nepřijde jen tak kvůli ječení děti..musí tam být vážné podněty atd

hennrietta
10. zář 2024

Dcera je taky hodně emotivní a často řve, brečí a teď už to jen sem tam přijde do afektu, kdy se s ní nedá ani mluvit. Teď ve 3 letech je to o něco lepší, ale zase se přidalo to, že když po ní něco vyžaduji, jí se to nelíbí, tak říká, že se bojí maminky a chce tátu. Tak taky čekám, kdy sociálka zaklepe na dveře, že kdo ví, co jí dělám.

biciklissie
11. zář 2024

Je to tedy nemilé, ale když na vás zavolají sociálku, tak akorát prokážeš, že máš děti v pořád a hotovo. A budeš vědět, že sousedi jsou lidi, se kterými fakt nechceš mít nic společného. Kamarádce řekli sousedi, že určitě nechává syna v noci vyřvat. Jenže ona nenechávala, snad dva roky v kuse nespala a dělala všechno možné, ať se uklidní a spí. Takže ji to taky slušně dorazilo.

stastnamatka07
autor
11. zář 2024

@sorboni30 Děkuji za uklidnění. Nebojím se že by něco špatného u nás našli ale už jen ta ostuda..

stastnamatka07
autor
11. zář 2024

@hennrietta Děkuji za uklidnění 🙏🏻

stastnamatka07
autor
11. zář 2024

@biciklissie Já se nebojím že by něco špatného zjistili ale pak ta ostuda a celkově je mi z toho zle... ☹️ A přitom sousedi si hráli na kamarády.

squezy
11. zář 2024

@stastnamatka07 lidi kecaji,ale většinou to zustane jen u kecu 😉 Chodte hodně ven,ta děcka často řvou jen z důvodu, že se nudí. Kdybych byla s klukama jeden den doma,tak by se sousedi taky picly :D A dbat na to,aby dcerka byla najedena. U nas jsem věděla, že jak zacinaji sceny bez důvodu, že je to z hladu :D Ale mam dva kluky,jak se chlapi nenaji a jsou hladoví,tak je to hruza. Vlastně to platí i u dospelych chlapů:D

sorboni30
11. zář 2024

@squezy no právě přesně. Hladovy chlap =protivný chlap 👍🤣