Ahoj maminky,
Prosím o radu. Dceři budou v létě 2 roky. Každý den běhá venku, klasicky padá. Má furt odřený kolínka. Ani jí to v tu chvíli nebolí, vztane a jde dál. Problém je když se svlékne a vidí to bebí, nebo i jen strup, nebo náplast. Spustí hysterák a musí se jí to okamžitě něčím zakrýt, jen ať to nevidí. Pak je zas v klidu. Problém je že už tak hezky uměla na nočník, ale jsme zas na plínách protože se radši počůrá do kalhot než aby si je sundala a sedla na nočník. Mytí ve vaně je peklo, utíká z ní. A vůbec jakékoli převlékání nebo kraťasy nesnese. Sotva se jí jedno kolínko zahojí, odře si druhé. Zkoušela jsem už všemožný finty jak jí vysvětlit že o nic nejde, že se to zahojí, že jí to přece ani nebolí když to nevidí, že má máma taky bebí... A nevim co ještě. Tak mě zajímá jestli jste to některá měla taky tak a co případně pomohlo? Nějak nemám fantazii. Děkuji
nepomohlo by třeba takové ty návleky, co se obvykle nosí do nosítek, aby nekoukaly dětem kotníky, tak vytánout na kolena? Třeba by to pomohlo i něodřít je tak často...
wcko zavřít oči a na koupání sluneční brýle
https://www.hc-olomouc.cz/forum.asp?index
No a co ji ven dávat nějaké chrániče na kolena, nebo aspoň delší kalhoty, dcera má buď kratasy jako takové krátké leginy těsně pod kolena a nebo dlouhé kalhoty z takové úplně lehoucke látky, ze by bylo lepší spis zabránit tomu odreni.
Jó máme taky doma :D, 3,5letá to vylepšila s komentářem: nechci vidět kůži.
Takže moje taktika: při převlékání/ wcko zavřít oči a na koupání sluneční brýle, aby to "neviděla". Dcera má lepší pocit a já záchvat smíchu, ale funguje :D