2 roky neklidné spaní. Jak pomoci ke klidnému spánku?

28. říj 2023

Dcera 2 roky, poslední 3 týdny vyžaduje spaní s jedním z rodičů. Ano maminky vím že některým to nevadí a respektuji to ale já bych se ráda přitulila k manželovi a taky se věnovala jemu jenže to teď bohužel nejde. Během noci prostě musím k ní neboť nezabere a když odejdu pláč. Dokonce poslední 2 dny šla spát až po 10h večer no katastrofa🙄 tak jsme vyřadili odpolední spánek, holka dobrý ale často se budí a pláče a mluví že chce pustit Binga atd..záleží o čem se jí zdá. Nějaké rady nebo zkušenosti jak jí pomoci ke klidnému spánku? Ano odpolední spánek hodlám zase zavést do režimu.

luhana
29. říj 2023

My máme kluka 2,5 roku. Od září spí ve svém pokojíčku, ale stylem, že si s ním lehnu a čekám až usne, pak odcházím do ložnice. Jelikož jsme zrušili cca měsíc zpět denní spánek, usíná kolem osmé a kolem desáté už ho máme zase mezi náma v posteli. Jako radu nemám. Prostě jsou děti fo potřebují cítit tu maminku (nebo tatínka) na blízku. Kolikrát se v noci vzbudí a jen se přitulí a spí dál. Ze začátku jsem k němu vstávala a chodila do pokojíčku, ale nevyspala jsem se a on taky ne. Tak už ho nechám přijít za náma. Také bych radu uvítala jelikož za dva měsíce se narodí druhé, ale konkrétně v našem případě to jinak nevidím než mu vyhovět.

krisstina93
29. říj 2023

Dcera bude mít dva roky v zimě, minimálně jednou za noc se vzbudí, tak ji beru k nám do postele. Holt se pritulime všichni 3 no. Jakou má postel? Syn se třeba budil a chodil k nám, dokud měl malou postýlku, jak dostal velkou, tak už v ni spi celou noc, max když se vzbudí brzo tak si přijde lehnout ještě k nám. Kamarádky syn se takhle budi ještě v 7 letech a chodí spát k rodičům, ne každý den, ale občas Jo. U dvouleté mi přijde v pořádku, ze jeste chce blízkost rodičů.

autor
29. říj 2023

@krisstina93
@luhana
Malá spí sama v pokojíčku od 10m takže mi chození za ní extra nevadilo jenže dnes už je to jiné asi jsem více z celého dne unavenější a postýlku no to má 140x200 takže tam asi problém nebude 😂 sem zvědavá kdy se to zase zmení ty období jsou fakt někdy na palici.

majena39
29. říj 2023

Syn nám poslední měsíc taky každou noc chodi do postele. Je mu 2 a čtvrt 🙂 Myslím ze mu rostou poslední stoličky, tak ho necháváme spát mezi námi a je klid. Akorát se točí jak vrtule 🙈

reeeza
29. říj 2023

Hele lepší než ohánět dítě které tě prostě ještě potřebuje, je tu pro něj být ten extra půl rok ne?
Manžel počká. Je dospělý a racionálně to pochopí. Ale v malým špuntovi to může zanechat traumátka. Ten to prostě nepochopí, proč je mu odpíráno bezpečí a náruč u maminky 🤷‍♀️

chlapecektehu
29. říj 2023

Ahoj, syn má teda 22 měsíců a má problém už 4 měsíce se spánkem. Někdy jsou noci co jsou lepší někdy je to i 6x za noc. Začala jsem to řešit se známou a ta nám doporučila homeopata na základě stejného problému se s jejich synem. Byli jsme tam teď ve středu, teprve mu budu dávat dneska 2 dávku ale už tu první dávku spal mnohem líp. Nejvíc se mi na tom líbí že je to na přírodní bázi, takže mě nehlodá svědomí že do něho CPU nějaký blbosti...
Jinak jsem to řešila i s praktickou doktorkou a ta mi zase doporučila hodně omezit tv, mobil atd. A nejlépe dělat nějaký večerní rituály aby se mu spalo líp. Poradila nám sirup sedalia je to taky homeopatikum ale na nás neměl vliv.

lentilkah
29. říj 2023

Nerostou stolicky?