Ahoj,
dcera 2,5 roku je přes den bez plen. Plínku má na odpolední, noční spánek a delší trasy (když jdeme do města, cestu autem), ale většinou už bývá suchá.
Nastal problém, kdy se před 4 dny vykadila po odpoledním spánku do plínky a od té doby nic. Za poslední 2 dny párkrát přišla, že ji bolí bříško a zadek a tak jsme se dohodli, že dáme plínku a do ní může udělat bobek. Plínku má na sobě hodinu, dvě a stejně nic.
Nějaká rada, jak ji pomoct, přesvědčit nebo co byste dělali na mém místě vy?
Do teď kadila jednou, občas 2× denně a bez plen je necelé 2 týdny. S jídlem je to nic moc, je nejedlík... takže tam toho moc nevymyslím. Na pití zvládne jen čistou vodu. A má 2x denně UM.
Dneska jí celé dopoledne dávám plínku, kterou chce a říká, že do ní udělá bobek, pak jde na nočník, plínku si sundá a začne říkat, že jí to nejde. Už nevím, jak jí pomoct...
Glycerinové čípky doma nemáme. Mohla bych je koupit až zítra.
Předem děkuji.
@lentilkah Děkuji, zkusím to. Jde vidět, že už to má úplně na krajíčku. Když teď naposled čůrala, tak byl trochu špinavý toaleťák. 🤦♀️
Na krajicku, ale zatvrdle, proto to nejde. Dcera s tim ma taky obcas problem. A jak to pak boli, tak se boji dalsiho kakani a zadrzuje.
@lentilkah Jak často se mohou používat? Nemusím se bát je použít pokaždé, když nepůjde třeba další 3 - 4 dny?
A je něco, co by pomohlo z dlouhodobějšího hlediska?
U dcery to neni vylozene pravidelne, takze po tom cipku proste sahnu.
Jinak urcite to chce hodne pit, ovoce/ zeleninu, dceri pomahaji i orisky.
Zvýšit příjem tekutin? Dcera má problém s kakáním, když málo pije. Dále bych dala více ovoce, zeleniny, jak radili výše, švestkový džus, švestková šťáva se též doporučuje
Hodně pít, hodně ovoce a zeleniny, heřmánkový čaj, ovesné vločky, švestky, hrušková přesnídávka… my máme od lékařky na recept i lék na změkčení, ale nevím, jestli je pro tak malé děti.
@lentilkah
@kubesovaadelka
@veru181
Jo, to bych ráda. Tuhle variantu jsem už četla, ale u nás neproveditelné. Pití ji připomínám celý den a nic jiného kromě vody nechce. A a jídlem je to podobné - nejedlík.. má pár druhů jídel a nic nového zkoušet nebude. Včera byl úspěch, že si jednou kousla do jablka a na papriku říkala akorát "ble".
Ani třeba kapsičky? K pití mě ještě napadá, v době, kdy syn nechtěl pít, jsem kupovala šťávu od Hipp nebo Hamé, jsou nepřislazované a mají právě i švestkovou. Ten lék se kdyžtak jmenuje Prolax, je na předpis, tak se možná zeptat doktorky, jestli by mohla? Není to vysloveně projímadlo, jen změkčuje.
@veru181 kapsičky si dá jednu, dvě za týden, když má náladu. Z pití jen vodu. Šťávy a ani čaje nechce.
Pokud se to bude opakovat, tak zavolám doktorce. Dnes glycerinový čípek pomohl, ale bylo to s pláčem, tak se bojím, aby neměla blok. 😕
Hlavne to chce pravidelnost, i kdyz si zitra nerekne, tak to zkuste, aby nezadrzovala.
@lentilkah přijde mi, že v určitých věcech je svým pánem. I čůrat chodí sama, nic mi neřekne. Když jí to občas připomenu, tak nikdy nejde. Jen až se jí chce, tak to nemám jak zkoušet...
Tak proste rict- pojd, pujdeme zkusit kakat, aby si nemela zase tuhej bobek.
@lentilkah vím, jak to myslíš a zkouším to. A to různými způsoby. Jen neúspěšně...
My jsme bohužel začali i odměňovat kouskem čokolády, když se povede. Nemám z toho radost, ale syn už je teda starší, má s tím taky problémy a strach, tak tohle ho trochu motivuje.
Laktuloza pro každodenní podávání na změkčení stolice, dostanete bez receptu, je to sladký sirup, můžete dát klidně i do UM.
Zkusit podrzet na kakani nad zachodem, jako kdyz se dava curat venku. To by ji mohlo pomoci. A pred kakanim namazat trochu zadecek.
Jinak ty cipky jsou jistota.