Ahoj, prosim o nazor, jinak mam pocit, ze se uz zblaznim. 😂 dcerka ma 19 mesicu a v podstate je to hodne, pokojne, vnimave devcatko (az na obcasne blbe dny). 😊 posledni dobou ale asi prochazi nejakym zvlastnim obdobim. Jednak se od ni nemuzu ani na krok hnout (to chapu, ze bude asi separacni uzkost), ale hlavne neustale pro neco breci, knoura, vriska. Kdyz neco neni, jak chce. Chapu, ze je to asi normalni, ale doted to nedelala a ztracim uz trosicku nervy. Snazim se to resit v klidu, ale kdyz uz je toho moc, zvednu hlas. Nikdy ji neuhodim ani nedam pres zadek, to vubec. Nektere dny ale zvedam hlas (zadny sileny rev) vic, jak bych chtela a pak mam ze sebe spatny pocit. Prosim, nemate nejakou radu, jak toto obdobi prejit a nezblaznit se? 😂 dekuji.
No, já bych to brala tak, ze nekak se těm dětem musí dát najevo, že něco nesmí. Jako řvát celé dny, tak si zvyknou a už to nebude mít efekt. Ale pořád jen slunickove sepotat a vysvětlovat, to asi taky úplně nezabere.
📍
Uvolnit to a netrestat se za zvednutí hlasu.🙂 Jakoze já kvůli tomu měla docela výčitky, nicméně manžel mi krasne vysvětlil, ze je to pochopitelný a jakoby vymezení svoji hranice. Respektive “důrazný tón” křiku se snažím vyvarovat. 🙂