Zdravím potřebuji poradit mám 15 měsíční holčičku a byla víceméně na skleničkách jelikož s prvníma zubama nechtěla jíst oběd a když jsem zkusila skleničku tak ji jedla a pak jsme dávali obědy na střídačku občas vařené občas sklenička. Ale skleničky ji teda chutnaly asi víc. Ale po prvních narozeninách jsem se rozhodla že skleničky už kupovat nebudu a bude jíst s námi. Jenže občas něco sní ale to výjimečně. Zkoušela jsem ji vařit polévky, omáčky, kuskus, rýží, těstoviny s různými směsi s masem, jediné co jí chutnalo byly špagety, nebo těstoviny s mletým masem a omáčkou rajčatovou. Krmím ji lžičkou a sní vždycky prvních 8 lžic a pak už mi ruku odstrkuje, říká Nene nevím co s tím. Ráno třeba chleba jí normálně, jogurty, ovoce, přesnídávky, kaše není problém.. nevíte čím by to mohlo být? Proč si dá jen pár lžic a už dal pak jíst nechce? :nevim: :zed: Takhle to je když ji uvařím když ji dám skleničku tak ji sní vestinou celou. Zubů má 8 ale stoličku ani jednu. Nebo jestli jí vadí kousky ale dávám jí fakt malý…
Syn hrozně dlouho zvládal kousat (jako jídlo do ruky), jíst kašovitou stravu, ale kousky v kaši nedával. A já si pak uvědomila, že třeba kousky v pití (lógr v kafi, ale i třeba něco nerozmixovaného ve smoothie) nesnesu dosud. Kousky se jedly rukou, zbytek třeba mixovat. I teď mám pocit, že preferuje "nesmíchané" (což je vtipné, když je s kamarádkou, kde se jí to naopak musí smíchat). Já vždy říkám, že je na dělené stravě - suché těstoviny zvlášť, suché maso zvlášť, i když teda posledního cca půl roku (od cca 4,5 roku věku), už to zvládá i smíchané.
Mám děti na BLW, tak s konzistencí stravy neporadím, jen můj poznatek, děti měly období, kdy jedly jak nezavřené, období preference různých potravin (např. Vajíčka k snídani, obědu i večeři), ale i období, kdy přežívaly sotva na pár soustech. Vždy to trvalo max. pár týdnů a samo odeznělo. Hlavně nevyvíjet tlak a dělat z jídla téma. Zdravé dítě nad plným talířem hlady neumře 😉
já musela dceři mixovat (kupované) skleničky až snad do dvou let. Prostě jinak by nebylo možné zachování mého a asi i jejích psychického zdraví. Ale už jí je osm a jídlo u nás absolutně není problém.. :D