Zdravím,
chci se zeptat jestli je tu někdo, kdo úspěšně naučil svoje dítě usínat samo? Moje dcera usne večer v postýlce jen, když ji držím za ruku. Mám její postýlku vedle postele, takže když se v noci vzbudí, dám jí v polospánku dudlík a je klid. Ale většinou se moc nebudí.
Ráda bych ji přesunula do jejího pokoje a naučila ji aby usínala sama a ideálně se v noci obešla bez dudlíku :D samozřejmě vím, že to nepůjde hned, ale zajímají mne vaše zkušenosti. Nechci ji nechat vyřvat, ale nějak mě nenapadá jak to tedy udělat.
Mne mamka jako dítě už tak od roka možná dříve nijak neuspávala, prý vždy zazpívala, přečetla a šla pryč a já jsem usnula. Je to takový ideál, který bych měla ráda i pro své dítě, protože mne tohle ležení u ní dost obírá o to málo času, co večer mám.
Díky za zkušenosti.
No ale to se taky řídí věkem dítěte, takže kolik jí je? Limit pro dudlík je 3 roky a stejně tak přechod z postýlky pro batolata na normální malou postel pro předškolní děti.
Dítě se nakonec musí naučit usínat samo, tak či tak. Prostě mu přečteš pohádku a chvíli jsi s ním ještě v pokojíčku, ale dala bych si zas nějakou hranici, třeba půl hodina/hodina, pokud stále nespí prostě odejít, ať si nezvyká, že tam jsi třeba dvě hodiny a tečka.
@rosalindamelinda tak ona naštěstí usne celkem rychle do 20ti minut, ale ráda bych ji začala zvykat na to, že prostě ten přechod z bdělosti do spánku je na ní, aby byla spokojená i když je sama v pokoji. Protože ona to vyloženě vyžaduje aby někdo u ní byl a držel ji za ruku, což dlouhodobě není něco co chci provozovat. Jak jsem psala je jí 15 měsíců.
@junomcgaff jo aha, je to v nadpisu té diskuze, jj
tak jak sama píšeš, začni ji na to zvykat a ona si zvykne, přestane vyžadovat věci, které přestaneš dělat, časem na to zapomene... taky jsme museli syna v posteli u nej v pokojíčku držet za ruku, ale když už mi prostě mrtvila ruka a nevěděla jsem, jak se tam mám poskládat, tak jsem mu narovinu vysvětlila, že to takhle dlouho nejde proto a proto 😉
@junomcgaff podelim se o svoji zkušenost se stejne starou dcerou. Od roka přes den spí max 30 minut. Večer jde spát v sedm (ukojim v nositku), vstává v šest, mezitím průměrně 8x za noc vzhůru, výjimečně stačí pohladit, většinou pomůže k usnuti pouze kojení. Zkoušeli jsme leccos, i s ni spal jednu dobu manžel, to bylo ještě horší. Do března chci kojit, potom konec a snad se to zlepší. Vím, neporodila jsem, ale aspoň víš ze muže byt hůř 😂😂 a ty řeči babiček, jak nás položily a my hned sami spaly, tak ty miluju nejvíc 🙈🤣 ja myslim, ze každé dítě je jiné a nic nejde na sílu.