ahojte holky,
chci poradit. mala ted mela 1 rok a do ted jsem kojili 5-6x denne. Pred nedavnem onemocnela, mela zanet ouska a virozu a uplne prestala kojit.( doktor rikal ze tim sanim ji to jeste vic bolelo) myslela jsem si ze je to docasne ale uz je to 8 den a nic. Ousko je konecne lepsi, i kdyz ji trapilo pekne dlouho. Jeste dobira antibiotika. Pumpuju 3x denne ale odmita mliko i z flasky. mate nekdo zkusenost nebo radu co delat? nevim jestli je cas odstavit. porad zkousim nabidnout ale odtahuje se a z flasky si parkrat cucne.
Ji vsechno a pije jen vodu, zkousela jsem caj ale taky nic moc. Kdyz byla moc nemocna a rvala bolesti jedla hodne ovoce aby byla aspon trochu zavodnena. ted je ocividne fit ale o mliko vubec nema zajem.
@florida2001 starší syn mi taky v roce sám přestal pít UM (kojila jsem do půl roka a pak už nechtěl, jen UM). Doktorka tehdy radila taky nahradit jinými mléčnými výrobky, že je to dostačující, když bude jíst jogurty, sýry.
@florida2001 Syn byl teda na UM, ale ve 13m odmítl večerní mléko a asi o týden později i ranní. Tak mu aspoň jednu dávku dávám do kaše k snídani. Jinak jí hodně jogurty, různě mícháme s tvarohem a zakysankou, na pečivo Lučinu, sýry. Jak píšou maminky nade mnou - nahradit mléko mléčnými výrobky.
@florida2001 mě malá flašku taky nevzala, buď ještě zkusit kojení nebo zařadit mléčné výrobky. Jí vám dobře aspoň?
@florida2001 dcera se mi takhle při nemoci odstavila sama, taky okolo roku. Prostě už si mléko nevzala, jenom vodu a čaj a má to do teď. Mléko jakékoliv nepije, ale za to každý den sní Bílý jogurt a ke svačině lučinu s chlebem, Pribináček... netěšila jsem, stejně bych to mléko do ní nedostala...
A odstříkané místo do flašky dát do skleničky/hrnečku? Třeba má se sáním spojenou tu bolest při nemoci.
@sirinfirst ani nejspis ano, je to sice uz 9 den , rano jsemdala mlicko do hrnecku s brckem a trochu pila. s flasky s cumlem to uz nechce. zajimave
@jjasmina mala ji dobre, ji temer vse, 3x denne normalni jidlo a mezi svacinky. ma rada ovoce. denne ma jogurt, syr takze asi si nebudu moc lamat hlavu
Teď jsem něco takového slyšela u kamarádky.malej po roce už nechtěl mlíko.tak to říkala dětské a ta na to,že se to stává že některé děti mlíčko už nechtějí a ať nenutí.
Takže mu dává normálně prej kakao a spí jak dudek🤣
Zkuste zaradit mlecne vyrobky jinym zpusobem jako syry, cottage, lucina, jogurty, smetanove pribinacky, termix atd. Pak lusteniny jako cizrna, cocka, fazole trochu. Tyto male deti toho moc nesni.