10měsíční mimčo špatně spí. Dělo se vám taky

nicksarka
20. pro 2024

Zdravím, můj 10 měsíční chlapeček hrozně špatně usíná a spí. Mezi 7 8 jdeme koupat dám mu napít a jdeme uspavat. Kolem 6 večeří a pak mu dám ještě mléko. Dřív mě usínal na prsu ale to teď neusne. Zkoušela jsem ho uhoupat v nosítku po přesunutí se mi vzbudí.
Když už se mi ho povede konečně uspat, Spí tak hodinu a potom už nemůže zabrat. Pořád sebou kroutí a budí se půl hodinu až hodinu. Je to vyčerpávající.
Někdo by mi mohl říct že se to spraví, ale to že se mě budí takhle často je to už přes 2 měsíce a teď se to zhoršuje. Možná to jsou zuby ale je mi divné že to trvá takhle dlouho.
Dělo se Vám to taky? Případně jak jste to řešili

malytlustyhroch
20. pro 2024

@nicksarka
Muzou to bejt zuby (u nas klidne i dva mesice dopredu), muze to bejt blby traveni neceho novyho, muze to byt nova motoricka schopnost, kterou dela i ze spani a to ho budi(nezacal treba lezt nebo chodit?), zmena teploty nebo osvetleni pred Vanoci... A nebo separacni uzkost 🫤 Takovy exemplar ted lezi vedle me, nejradsi bych ho mela v postylce, zapnuty monitor dechu atd. Ale on ma nejake cidlo, a jakmile vedle nej nefunim, tak se vzbudi, i pres den... asi se boji, ze ho roztrzita lidoopi matka zapomene nekde v dzungli... tesim se az tohle obdobi prejde 😆😅 Jedno moje dite melo separacku extra kratkou, jedno extra dlouhu, ale tohle je prvni, ktere ji proziva prevazne ve spani, dva mesice uz to pomalu taky budou. Pres den je v pohode, pokud se nekam pryc ode me vyda on, ale vztekly kdyz se nekam vydam ja.