Ahoj, poradíte mi turistické nosítko? Pro dceru, skoro rok, 9kg.. nejsme žádní extra turistu, využijem párkrát do roka, na trasy 10-20km max.. takže thule mi za takové peníze přijde asi zbytečné.
Myslela jsem krosnu :D Manducu mame, zkouseli jsme ji podle navodu na zada, mne to celkem sedlo, ale pritelovi to bylo tak divne male a dcera jak byla zmacknuta tak jecela jak najata. A na ty nase ‘tury’ ji bude nosit prave pritel. Ona teda obecne to nositko moc nemusi, vyuzivala jsem vzdy jen na kratke pochuzky (max 20-30min) a nebylo to prijemne ani mne, ani ji, myslim ze ji vadi jak je moc ‘svazana a priplacla’ a nemuze se hybat. rikala jsem si, ze v te krosne by mela vic prostoru, i kdyz by byla prikurtovana, tak prece jen mi to prijde takove ‘prostornejsi’ …
My ted od jara pouzivame Filikid. Jsme s nim spokojeni. Ja tedy nenosim, nosi manzel. Jedine co bych malinko vytkla, ze by se tam hodilo neco na podlozeni nozicek a dite by tam bylo jako, kdyz sedi na zidlicce. Starsi deti jsme nosili v zopa carrrier a ta nebyla tak dobra. Nicmene nam dostacovala.
Manduca není vhodná pro každého, navíc je oproti ostatním nosítkům její látka dost tvrdá a nepoddajná. Doporučuju jiné nosítko, krosny nejsou vhodné pro takto malé děti, pokud vůbec. Extrémně dětem přetěžují páteř a pro nosiče to taky není na dlouho. Zkuste skupinu na fb "nosíme děti", je tam i plno fyzioterapeutů, můžou poradit. Základ je správně nosítko nastavit, většinou je chyba v blbě nasazeném bederáku, lidi ho cpou moc nízko a pak si stěžují, že nevyhovuje, dítě je rozpláclé apod...U nás má úspěch např. belenka, chlapovi sedí krásně (posiluje). Manducu taky nesnesl. Máme nachystáno na miminko aktuálně (až od 3m samozřejmě) 🙂 se synem jsme s nosítkem prolezli opravdu plno hor, vodopádů... nosila jsem ho já a dala jsem to úplně pohodlně.
No Manduca není moc pohodlná, rozhodně ne na dlouhé nošení. Je to takový dinosaur v nošení 😁. V roce dcery jsem nosila v Monilu Uni a pak jsem asi ve 2 letech přešla na Lenny Lamb Preschool. Na tůry uplně super, protože na rozdíl od krosny je nosítko lehké a u těla, takže má člověk lepší rovnováhu. Navíc se dá nosítko srolovat snadno do batohu, když třeba dítě zrovna ťape a zdravější na záda, když dítě usne.
Máme krosnu corason panda, nosí manžel a strašně moc si to pochvaluje. Děcka to milujou, mají svůj prostor, výhled, můžou spát, jíst. Manducu jsem měla a používala jen na nákupy, na delší trasy to nebylo ono. Když nosím já, tak mám kibi
Používali jsme krosnu Osprey Poco, manžel byl nadšený, nosilo se mu dobře, krosna má spoustu možností na individuální nastavení pro nosiče, hrudní a bederní popruh. Tím jak se chlap více potil, tak mu nebylo příjemné mít dítě nalepené přímo na zádech. Ani jedno dítě se nestěžovalo, nosí se prakticky v sedě a má opěrky na nožky, hrudník si opře o měkou podložku.Já jsem raději na kratší trasy nosila v šátkovém nosítku, perfektní bylo za mně Fidella fly tai, vel. Toddler.
dekuju za rady a zkusenosti, prozkoumam vase tipy🙂
Nosila jsem v Corason Panda a za mě super. Jen upozorňuji, že dítě v ní aktivně sedí, takže nevím, jestli není brzy...
@cilkat sama se posadí a sedí většinu dne už tak dva měsíce, krosnu poprvé využijem za měsíc.. tak myslím, že to by mělo být v poho🙂
Myslis krosnu nebo nositko jako manducu? Mela jsem oboji a krosna me prijde k nicemu. Ma uplne jinde teziste. Nosila jsem obe holky v Manduce na zadech jako batoh, byly priplacle na zadech a bylo to mnohem lepsi nez krosna.