Šátek nebo nosítko?

terisek2222
25. únor 2017

ahoj holky,

v červnu se nám narodí miminko a já bych ho ráda nosila v šátku či nosítku, nejlépe co na delší dobu,ale nejak se v tom nevyznám. Mám pár vybraných, odkaz níž, můžete mi poradit ktere je vhodné pro začátečnici a pro děti od narození? Uvažuju nad šátkem a nebo nad nosítkem caboo

https://www.mall.cz/nositka-satky-krosnicky/cab...

http://www.satkomanie.cz/cs/zakarove-satky-litt...

http://www.nosenideti.cz/zbozi.php?volba=karta_...

http://www.isatky.cz/cs/little-frog-bavlna/4100...

http://www.isatky.cz/cs/little-frog-bavlna/1428...

http://www.isatky.cz/cs/pevne-satky/4486-little...

děkuji mockrát za rady🙂

oktavie
25. únor 2017

Ahoj 🙂 Já mám mít mimi taky v červnu a pořídila jsem látkové nosítko Storchenwiege. Šátku se na úplný začátek bojím, protože nevím, jak s ním operovat a hlavně, jestli se mimču bude samotný nosení líbit 🙂 Takže jsem volila takovou alternativu. Ale hodně holek si šátek už od novošků chválí. Mrkni na FB do skupiny "Nosíme děti" a tam je i album, jaký nosítka/šátky jsou vhodný pro úplný mrňousky 😉 Co jsem tak vyčetla, tak právě ten Storch anebo Caboo jsou dobrý právě už od novošků a je to prostě něco mezi klasickým nosítkem a šátkem jako takovým 🙂

dora13
25. únor 2017

Mit jeste nekdy novorozence, na tech prvnich par tydnu bych urcite poridila caboo -- pro miminko je to pohodlnejsi nez nositko a obrovska vyhoda je, ze je v nem ditko navazane do minuty. Bohuzel teda ale nema velkou nosnost, vydrzi tak do sesti kilo, pak uz se provesuje. Nicmene ted hodne frci, takze ho pak bez problemu prodas a muzes poridit neco dalsiho -- o uz budes vic rozkoukana, jestli chces radsi satek nebo nositko (davej si pozor, aby bylo ergonomicke, pozor na klokanky). Nic vylozene univerzalniho na cele nosici obdobi (treba do dvou let) bohuzel neexistuje, co je pohodlne novorozenci, neunese batole a co je nosne, nebude pohodlne miminku. Ja osobne bych treba na male miminko novy pevny satek nekupovala -- dite se do neho hur navazuje a dotahuje (satek😃). Ja mladsiho synka nosila v elastickem satku, ktery jsem pak vymenila za Didymos Indio Aurora (pevny satek) a ted nosim v nositku Kibi, synovi to vyhovuje vic.

terisek2222
autor
25. únor 2017

díky holky, my prave s manzelem chceme investovat do tech 2 tisic a ten caboo se mi libi, jelikoz to vazani satku se bojim hned takhle male miminko vazat...

takze myslite ze se pak proda? mno hezky ze jen do 6kg , kdyz na strankach pisou do 10kg,ale libi se mi ze se nemusi vazat a tak a vypada i pohodlne🙂

oktavie
25. únor 2017

@terisek2222 Já jsem se mezi ním a Storchem taky rozmýšlela, ale nakonec jsem zvolila toho Storcha kvůli vyšší nosnosti 🙂 (A taky má hezčí barvy, mám Inka 😀, ale o to mi zas tak nešlo). Každopádně prodáš ho určitě, já to svoje mám taky už z druhé ruky od jedné milé paní.

terisek2222
autor
25. únor 2017

@oktavie diky moc, asi fakt budu volit tyhle nez satky do zacatku🙂 ukazu to a vse povim manzilkovi🙂 uz se tesim na noseni🙂

luckylee
25. únor 2017

Ja na novorozence koupila na bazarku elastik za 500kc.Navazat jsem se naucila brzo.Ted ho pujcuji csude mozne ale myslim,ze az prijde cas tak ho za tu samou cenu prodam.Pak jsem koupila nositko Lenny Lamb.Storcha bych se taky nebala.Vicemene satky ani nositka nejak hodnotu neztraci kdyz se o ne clovek stara.Tak se nemusis bat,ue bys prodelala.🙂

oktavie
25. únor 2017

@terisek2222 To já taky 😀 Tak ať dobře vyberete 😉

dora13
25. únor 2017

@terisek2222 ono to tech 10 kilo unese, ale uz to neni pohodlne, tahne to na ramenou a tak. Ja v elastickem satku (stejny material jak caboo) nosila do tech sesti kilo a i co tak vidim kolem sebe, tak rikaji holky to samy. A prodas ho urcite, samozrejme s mirnou ztratou, ale doma ti nezustane.

terisek2222
autor
25. únor 2017

@luckylee diky🙂 ja prave bych chtela zacit necim jednodusim a pak treba ten satek...

@oktavie dik, snad dobre vybereme🙂 jsem rada ze se i muz zajima🙂

@dora13 tak to jsem rada,ze se to pak da v klidu prodat, lepsi nez aby mi to lezelo doma

yerry
25. únor 2017

@terisek2222 Ahoj ja nosim od narození v šátku ( není Můj -mam půjčený) ale jedna se o šanami 100% bavlna a jsem spokojená. A to byla mala hodně malinka neměla ani 2,5 kg když jsem ji vázala poprve a pro mne to byla premiéra a hned první uvaz se zdařil 😊 Hodně maminek doporučuje pro novorozence elastick.
Mala má 2 měsíce a zhruba za další dva chci kupovat nositko. Vybráno mam jednoznačně kibi. Dost jsem si zjišťovala a výběr jsem z užila na Manducu a kibi ale kibi je prostě něj 💜

ssandy
25. únor 2017

Nosila jsem od miminka v satku.Neumela jsem nic a uvazy se naucila podle videi na youtube.Mala spokojena.Satek od Vatanai, pevny, dobre zanoseny a pujceny od kamaradky.Mala spokojena, ted uz ma 11 kilo a beha sama.Noseni na chvili odkladame, musi objevovat svet.Satku se neboj, neni to zadna veda.

terisek2222
autor
25. únor 2017

diky holky, jeste kouknu na kibi a tak🙂 mno ja koukala na ty uvazy na youtube a prislo mi to slozity, tak jsem si rikala ze by do zacatku nositko mohlo byt a az bude vetsi tak ten satek🙂

yerry
25. únor 2017

@terisek2222 jestli mas Facebook zkus si najít skupinu nosíme děti .. tám ti poradí ohledně šátku a nositel opravdu zkušený "nosnice"😆 a navíc tam jsou ukázky vhodnych nositel a popis od jakého věku apod.
Je dobře že chceš nosit
Je to velice příjemný 👍a pro mimi přínosný 👍

terisek2222
autor
26. únor 2017

@yerry diky, mrknu na to na fb🙂 ja si myslim ze je to pro mimco prinosny a hlavne je porad v kontaktu s maminkou🙂

stratilikova
26. únor 2017

@terisek2222 síce so mnou zástankyne nosenia nebudú súhlasiť, ale lekári a fyzioterapeuti áno - nosenie dieťaťa od narodenia vo vzpriamenej polohe je možné a odporúčané len v polohe klbka, čo neumožňuje žiadna šatka ani nosič. Preto v záujme dieťaťa nenosit v týchto pomôckach, kým samé neudrží hlavičku. Inak samozrejme nosiť, ale na rukách.

netopejr
28. únor 2017

@stratilikova Prosím Tě, nepiš nesmysly, fyzioterapeuti s Tebou fakt souhlasit nebudou, ani doktoři, mnoho z nich od narozeni nosí.
Zdá se mi, že cituješ Kiedroňovlou, ale ty její populisticky publikace nemůžou schopní fyzioterapeuti vystát - po odborné stránce hlásá místy nesmysly.

stratilikova
28. únor 2017

@netopejr mám nedonoseneho syna (32tt), nosenie nám bolo zakázané neurologickou, neonatologickou aj fyzioterapeutkou, ak to nebude klbko....takže doporucenia mám od reálnych odborníkov, ktorým prešli rukami stovky detí, nie od nejakých pronosiacich aktivistov, ktorí v noseni zachadzaju do extrémov....aj laicky mi to príde rozumné - hlava svojou váhou neúmerne tlačí na chrbticu, to má byť prinosne pre novorodenca? A čo je na Kiedronovej populistické? A koľko tých "schopných" fyzioterapeutov poznáš? A v čom sú takí schopní?

sebinka123
29. srp 2020

Obnovuji diskusi. Mám 1 měsíční dítě. Je hodně chovaci, kočárek moc nemusí. Tak přemýšlím, že jí budu nosit já. A teď dilema, je lepší pořídit šátek na nošení miminek a nebo nositko? Pak bych si pořídila nosici bundu, tak co je lepší pod bundu? Předem děkuji za odpověďi.

puhelin
29. srp 2020

@sebinka123 Mesicni miminko je jeste stale lepsi nosit v satku. Sice jsou i nositka pro novorozence, ale nikdy v nem nepodsadite to mekke telicko tak, aby melo okolo zad spravne obepnutou latku. Mam i nositko Storchenwiege, ale proste to v nem u tak maleho miminka nikdy nebude tak idealni, jako v satku.