Šátek na nošení miminka, jak pevný má být?

fajule
27. zář 2016

Chci se zeptat maminek co satkujou, jak pevný má být šátek na nošení miminka, jsou pružné nebo naopak více pevné, diky.

martiniquest
27. zář 2016

@fajule Pruzne satky,tzv. elastiky, jsou pouze na mala miminka. Je jednodussi s nimi pracovat,ale vydrzi jen chvili a je nutne je pozdeji vymenit za pevny satek. Pevny satek se da pouzit od narozeni,ale je nutne nauvit se jo spravne dotahovat. Sama mam doma 6tydenni mimino a pouzivame Caboo (nositko z elastickeho satku) a i pevny satek. Pozdeji budeme mit jen ten pevny a nositko Tulu

martiniquest
27. zář 2016

Omlouvam se za preklepy,pisu z mobilu

astyna
27. zář 2016

doporučím skupinu Ergonomické nošení na fb.

fajule
autor
27. zář 2016

Děkuji, nemam v tom zkušenosti

bartovaandrea
27. zář 2016

Ja si koupila Je porte mon bebe, je elasticky a pro me jaki zacatecnika to byla dobra koupe, chtela jsem potom koupit ten pevny, ale dcera satek kolem 3 mesice uplne odmitala, takze jsem dalsi nekoupila, ale na prvni tydny byl satek moje zachrana 😀 dite, ktery nespi jinak nez u mamy a I tak malinko spi je narocny 😀 nic clovek neudela, s satkem jo 🙂

cukricek123
27. zář 2016

Já budu mít půjčené caboo nosítko na novoška a pak koupíme buď manduku nebo šátek.

hmaren
27. zář 2016

Zdravím, já jsem si pořídila pevný tkaný šátek, když mi mimčo ještě nedrželo hlavičku a naučela sem se vázat styl co je pro to vhodné a nemůžu si stěžovat. Pružné šátky co je všude uváděno je spíše pro krátkodobé nošení do určité váhy, pak se začne šátek vytahávat a ztrácí svou funkci. Šátek však mohu doporučit jen pro krátkodobé momentáloní nošení, podle mě nemůže nahradit kočárek plně. Když sem potřebovala někam jet něco vyřídit nebo doma sem potřebovala něco udělat, super věc, ale na delší čas (2 a víc hodin) podle mě nevhodné, dítě je pevně zafixované a nemůže se ani protáhnout. V letních dnech taky nevim,nevim, měla zimní dítko, tak je na jaře je to super věc ale v létě je člověk jak kdyby měl na sobě svetr, pro letní dny je dle mého názoru vhodnější ergonomické nosítko než šátek. jinak je to praktický pomocník který se vejde všude... 🙂

fajule
autor
27. zář 2016

@hmaren nějak podobně jsem o tom uvazovala, takže jsem chtěla slyset více názorů od maminek, co s tímto mají zkušenosti

fajule
autor
27. zář 2016

@hmaren nějak podobně jsem o tom uvazovala, takže jsem chtěla slyset více názorů od maminek, co s tímto mají zkušenosti

xdany
27. zář 2016

Za me je elasticky vyhozeni penez...nase druhorozena prozila prvni 3 mesice navazana na me a nejaky protahovani ji fakt nechybelo 😅 motoricky pozadu taky neni...
@hmaren za me teda satek kocarek nahradit muze...uz jsme par mesicu bez a berem ho jen fakt na celodenni vylety...jo, deti se v satku muzou hejbat, zase to neni tak, ze tam jsou uvazany bez moznosti pohybu.

hmaren
27. zář 2016

@xdany Ja proti tomu nic nemám, jen když jsem cestovala s malou na dýl v šátku, tak když sem ji na chvíli mohla odvázat tak sem si oddychla a i malá. znám i lidi, co kočárek vůbec nepoužívali a nosily jen v šátku a nemohli si to vynachválit. Jen moje osobní zkušenost...

astyna
28. zář 2016

Elastický šátek je na chvilku, tuším, že do 8kg dítěte. Některé jen do 6 kg.

Já nosila od 4.měsíce po zkušenosti, kdy jsem se nevešla několikrát do autobusu s kočárkem 😠 Pak se mi to zalíbilo a protože bydlíme v Praze, hodně cestujeme, tak nosítko najednou začalo být výhodné. Já jsem koupila levné love and carry, je to tak do roku dítěte. Nevěděla jsem, zda se synovi v tom bude líbit a i jak to budu snášet já - mám špatnou krční páteř a slabší srdeční chlopeň. Nevýhodu vidím nyní - když syn má již přes 10 kg, je zvyklý se z kočárku vyklánět a koukat ven, tak to samé dělá i v nosítku a je to záhul, jak se ten popruh zarývá do krku 😖

Brzy ale čekáme dalšího prcka, takže budu koukat po novém nosítku (kibi nebo tula toddler) buď pro nejmenšího nebo pro to naše větší batole 🙂

Za mě - na výletování po městěch super kočár, po hradech a zámcích (naše specialita) jednoznačně nosítko. Pro šikovnější šátek 🙂