Šátek na léto - len, konopí,...?

nugetka20
25. dub 2016

Dobrý den,
uvažuji nad koupí šátku, termín máme v červnu, čekáme první. Slyším různé názory na šátky (někdo říká jen biobavlnu, že elastan se prověšuje, někdo zase, že se v létě v bavlně upečeme, navíc, že za půl roku bude kluk už větší a pak je lepší přejít na nosítko ....) Jsem z toho zmatená. Prosím maminky, co rodily v létě, jaký měly šátek.... lákají mě tyto http://www.anles.cz/elasticky-satek-na-noseni-deti . Děkuji za pomoc.

olga_
25. dub 2016

Elastický šátek se na úplné prtě hodí (ale neměla jsem). Na starší se už prověšuje. Z materiálů někdo doporučuje i hedvábí - ale asi nebude vhodné pro začínající nosiče, protože je potřeba ho oproti ostatním šátkům hodně utáhnout. Povoluje tím, jak je klouzavé.
Syn se na rodil v říjnu a výhradně nosit jsme ho začali v jeho půl roce - máme pevné šátky Vatanai a Didymos. Nosila jsem ho i v těch šílených loňských vedrech, kdy už vážil okolo deseti kilo, a bylo to v pohodě. Byl mnohem míň zpocený, než když jsem ho zkoušela jednou (a víckrát fakt ne) vézt v kočárku. Vždycky jsem vzala do ruky deštník proti sluníčku a šlo se.
Šátek je pro mimča pohodlnější a i pro nosiče. Teď jsme zkoušeli KiBi - syn už má rok a půl - a nedá se to se šátkem prostě srovnat. Šátek na zádech není cítit, nesklouzává z ramen, je to prostě univerzální a nejpohodlnější. Nosítko ale asi nakonec koupíme jako doplněk k šátku, protože někdy se může hodit víc, ale to podle mě platí až u dětí, které už samy běhají. Do té doby jednoznačně šátek.

Když to shrnu: Šla bych do klasického pevného šátku, který vdrží celé nosicí období. Případně na začátek ten elastický (ale nemám zkušenost), který ale vydrží opravdu asi jen na to léto. Pak přejít na pevný šátek. Nosítko v době, kdy mimčo samo běhá (anebo vůbec).

olga_
25. dub 2016

@nugetka Jinak názory, že se upečete, pocházejí pravděpodobně od těch, co nikdy nenosili, nebo se pletu?

terezas4
25. dub 2016

Na léto jsou fajn šátky ve vzdušné vazbě Didymos vlnky, Vatanai labirynty je to bavlna a vydrží ti na celé období, na novoška bude fajn i hedvábí nebo bambus, ale tam pozor na gramáže, ideál do gr230 pak jsou to deky. Nosítko je fajn pro chodce, kdy chce chvíli chodit chvíli nést, a to je tak rok a půl, do té doby si vystačíš s šátkem a rozhodovat co dál se budeš za chodu 😉 .
Elastic z odkazu(Pentelka) ti nedoporučím, je úzký a bude fakt do těch 5-7kg dítka, pak se začne prověšovat a bude ti nepohodlný. Stejně tak se vyhni značkám šátků Womar a Medley, jsou to metráže které lákají na nízkou cenu, to už si můžeš ustřihnout prostěradlo a vyjde tě to levněji.
Investice do kvalitního pevného šátku se vyplatí.

terezas4
25. dub 2016

ad: konopí či len na novoška určitě ne nový a platí to co u hedvábí a bambusu, koukat na gramáž...ale bývaj to tužší šátky, pro mimča nic moc

olga_
25. dub 2016

Jinak článek o nošení v létě: http://www.nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=90

nugetka20
autor
26. dub 2016

@olga_ Právě že od maminky, která rodila a nosila v létě :/
@terezas4 Děkuji za doporučení. Ještě bych se tedy zeptala, jak jsou na tom šátky ŠaNaMi ? Líbí se mi jejich řada s bambusovým vláknem ..
http://www.sanami.eu/satek-na-noseni-miminek-a-...

terezas4
26. dub 2016

@nugetka20 Šanami jsou fajn, lepší vybrat řadu Exklusiv line nebo žakár, ale na léto bych ho osobně nechtěla, přijde mi celkem hutný, jejich bambusák je vpravdě fajn šátek na léto, jen ti nebude příjemný při těžším dítku a v jeho max.10kg bude řezat, ale na novoška super, později můžeš vyměnit 😉
(jsou to docela opomíjené šátky, ale sama si doma syslím šanami červánek pro dalšího nošence)

nugetka20
autor
27. dub 2016

@terezas4 Děkuju za pomoc ... tak a teď už jen hledat na netu ten správný 🙂

steffiklaus
Odpověď byla odstraněná
Zobraz