Ahoj, chci se zeptat zda nekdo mate zkušenosti s delsima turama a manducou? Malé bude 5 měs,ted jsem si koupila manducu,tak si na ni zvykame. V srpnu bychom chteli jet do Tater,to bude male rok,myslite ze ji můžu nosit v manduce? Byl nekdo na horách s manducou a tak malým mimcem? Díky 🙂
nebyli jsme sice na horách,ale byli jsme na dovolené v Adršpachu, kde jsme chodili ve skalách, malýmu bylo asi 7 měsíců, pak jsme jeli ještě na dovču na podzim do Českého Švýcarska a to mu byl už skoro rok a v pohodě zvládal všechny tůry i celodenní. Taky máme manducu. Neumím si představit, že bychom jeli na dovču ,,jen" s kočárkem. Takhle jsme se dostali i na místa kam bychom normálně nedošli. Manžel měl problémy se zády, takže jsem celou dobu nosila já. Docela mi pomáhalo střídat nošení na břiše a na zádech a v pohodě jsme to zvládli. Nevím jak náročné tůry hodláte podnikat v Tatrách ale pokud se budete střídat v nošení a budete dělat přestávky aby se malá protáhla a vy si odpočinuli, tak proč ne 🙂
Neplanujem extra dlouhý túry,prostě pohodový výlety po okolí. A přestávky jsou samozřejmostí. 🙂
@bayli Byli jsme v Tatrách s manducou a rocnim mimcem a pohoda 🙂
@bayli byli sme s 10 mesicni v tatrach s manducou a pohoda. Treba hodinu se nesla, pak jsme zastavili a prolezala se po trave, pak se zas nesla a pri tom usnula....
kdybychom nevychytali tyden, kdy byla nemocna tak by to byla parada, takhle to jinak byla hruza, ale za to manduca nemuze :D
@bayli byli jsme v tatrách v osmi měsících a super. Nejlepší, co jsme zatím byli. (2x jako tehu a 1x prave jen s prnim prckem) Těhotné se mi slapalo o něco hůř 😉
Byl děsně spokojený, šli jsme ze strbskeho plesa na popradske a pak myslím ze strbskeho na vodopád skok. Nosila jsem převážně ja a zvládla jsem.
U ročního uz bych se trochu obávala, jestli ještě bude nošení preferovat. Malej byl na nošení velký zavislak asi do 3/4 roku, pak uz měl menší a menší zájem o to. spis rad lozil. Ale uz si možná rok nepamatuju přesně.
my neměli manducu, ale klasickou krosnu na nošení dětí, používali jsme ji u obou dětí od 11M do cca 3 let, do Tater jezdíme pravidelně, byli jsme na Zeleném plese, Zbojnické chatě atd..všechno celodenní tůry a v pohodě....po ruce vždy kousek kukuřičných křupek, jablíčko, suchý rohlík atd...naši kluci oba v pohodě, až teda po tom 3.roce už se vztekali že chtějí na vlastní....
Děkuji za foto,pěkné.. tak snad to zvládneme..🙂
Ahoj, ja jsem nosila prcka v manduce od 2.5mes, rekla bych, ze pokud si na to zvykne a bude se rado nosit, vubec se neboj..asi bych teda nedala vyslap na Rysy (bala bych se, ze na sutru sklouznu a padnu i s nakladem), ale klido puldenni prochajdu jo...navic vzdy muzes ditko vytahnout, hodit na deku na chvili a po 20min pokracovat🙂 ja bych do toho bez obav sla🙂