Hezký den!
Zajímalo by mě, jestli jste se už někdy setkaly s fake nosítkem.
Viděla jsem inzeráty na Manducu na aukru a cena mi příjde víc než dobrá, ale nějak se mi nechce věřit, že jde o origoš zboží. Četla jsem článek o tom, že se na trhu objevily falešné nosítka zn. Ergo, tak by mě zajímalo jak je to s Manducami. Nechápu hlavně to, že jeden e-shop má právo na výhradní dovoz do ČR a SK, ale jsou lidi, kteří je prodávají na Aukru za o hodně levnější peníze z (asi) čínského zdroje.
Máte zkušenosti? Znáte nějaké viditelné rozdíly?
Děkuju za názory!
@ketushka Manducy i Erga fakes se prodavaji v CR i na Ebay, vyroba Cina - viz @aalleennkkaa7, ktere neni 100% Ergobaby.
Pokud chces kvalitni ergonomicke nositko, kup si ho i s odzkousenim v obchode, nejlepe specializovanem nejen na nosenj deti. Napr. typu Brana k detem. Hlavne to chce vyzkouset, co Ti/vam bude sedet.
Kopii poznas casto, ze chybi logo vyrobce, napr. u Erga je na kapse, ale i na prezkach, to same u Manducy. Je znat i rozdil ve zpracovani, druhu i kvalite materialu, nekdy i vzorech na latce. Osobne mame original a nesli bychom do kopie uz jen z prosteho duvodu a to je zachovani nasich zdravych zad a hlavne ohl. male. Deti s tim prijdou do styku, kolikrat oslintaji a Ty ani nemas zaruku, z jake primesi je latka u kopie doopravdy udelana. O spravne ergonimii ani nemluve.
@ketushka Vím, kde (v kterém čínském eshopu) se dá padělek koupit, vyjde asi na 70 dolarů. Já si ho ale koupit odmítla a pořídila si použitý originál, ke kterému jsem chtěla doklad o koupi a český návod, právě abych se vyhnula padělku. Rozdíly nevím, ale asi to bude znát na kvalitě 😒
Já objednala z Aukra fake Beco, ačkoli jsem předtím neměla ergo nosítko v ruce, poznala jsem, že je něco špatně - zpracování, kvalita materiálů atd.
Děkuju za názory. Určitě bych chtěla originál, ale jen by mě právě zajímalo, jak je možné, že to může někdo sám dovážet a prodávat. Pořád na Aukru paní totiž zmiňuje, že se jedná o originál a i fotky vypadají věrohodně. Divím se, že to není nějak právně ošetřeno...
Já mám neoriginální Manducu a jsem s ní naprosto spokojená. Tato ergonomická nosítka šila jedna paní nedaleko Brna, jsou šita stejně jako Manduca. Paní psala, jak shání kvalitní materiál, kolik nastudovala informací o nosítkách a jejich tvorbě... a s tímto nosítkem jsem naprosto spokojená. Materiál působí kvalitně, po nošení i praní se nešisuje (jako Manducy ☹ ), všechny popruhy skvěle drží, jsou pevné, spony kvalitní. Sama jsem alergická na kde co, nemůžu si dovolit ani nekvalitní látky, protože z nich mám vyrážku (kolikrát i třeba z kalhot a triček z CA ☹ ) a s tímto nosítkem nemám jedinou špatnou zkušenost.
@veruska007 mohla bych poprosit o nějaký kontakt?
@uglyduckling Paní kdysi inzerovala na MMB, okres Brno - venkov. Nick ani ID už nevím.
@ketushka myslim ze s fake vecmi je to vzdy rovnake - fake nie je jeden typ
- su veci okopirovane kde je osizena kvalita a ty za to platis menej a teda si spokojna, kto je este z bereme se asi pozna velku temu asapbay a saty na svadbu z ciny, co si budeme co hovorit pozna sa to na prvy druhy a treti kuk ale vzdy tu fejky tohto typu boli
- su veci ktore su nie uplne koser padelky a niekedy si ich vyrobcovia ''vyrabaju'' sami, kto cital knihu GOMORA o talianskej mafii tak vie ze cas od casu sa nejaky kontajner ''Strati'' aby sa inde objavil...tie veci su obvykle materialovo zhodne s originalom, niekedy ani nemusi ist o nepreciznu pracu, obvykle je znacka bud vobec nenasita alebo znicena - veci sa predavaju za kus inu cenu a zas su obe strany spokojne, menej asi policia, colnici a danovaci
- a posledna skupina tak ta je zvlastna a to su fejky alebo ani nie fejky ale kradnute veci z vyroby, pricom si za Minimum ceny kdesi v aukcii kupis original od zlodeja, je to obcas fest vyhodny obchod na ebay alebo aliexprese alebo mozno i na aukre, neviem tomu neholdujem
kazdopadne kamaratka ma akurat novu manducu z alliexpresu, vravi ze prisla original balena i s ceskym popisom a sla cez cr, takze 😅 😕 😕 dnes je uz mozne asi cokolvek
bohuzial
porovnavala s inou kamaratkou a vraj su uplne ale uplne rovnake 🙄
ja sama neviem mam original veci Rada, uz len pre tu vonu a radost by som do takych nakupov nesla a to ani pre tak vyhodnu cenu nie, pri detskych veciach aj kvoli bezpecnosti a vhodnosti veci
len sama niekedy pozeram ako sa prave v ceskych obchodoch odkial jej manduka z ali prisla rozmaha predaj limitiek ...teda aspon ja neviem ale ak je cosi limitovana edicia tak by nemala byt uz skor davno vypredana....aspon mna to kus zaskocilo a ak by som to kupovala v obchode tak by som sa pytala...aby nebola rovnaka aliexpresna lebo manduk a erg je tusim najviac...nastastie vsetky nase nositka to nejak vynechalo...snad beco obcas ma nejaku kopiu ale boba nie 😉
http://www.manduca.cz/2010/
ma presne tuto aliexpresnu
vraj su zhodne
a moj dotaz pri kupe by bol limitka z 2010 obvykle uz je davno fuc alebo sa predava pouzivana za nekrestanske peniaze ak je to vec, ktoru vsetci chcu viz ine limitky pri inych tovaroch
http://www.aliexpress.com/item/Manduca-s-top-ba...
pricom rozdiel medzi nimi je tisicka, teda original manduca je v cr proti nemecku podozrivo lacna ta nemecka vychadza tak na triapol tusim ak je kupovana v obchode
Já jsem nosítko objednávala přímo z číny, včetně poštovného asi za 350 Kč (řekla bych ergo). Používám ho asi od roku a půl, kdy už dcera chtěla chvíli chodit, chvíli nosit a vázání do šátku na chvilku bylo na dlouho. Osvědčilo se nám třeba v lese na houbách, kdy si malá sama řekla, že chce na záda a za chvíli spokojeně usla, kočárek už ignoruje úplně. Asi bude rozdíl v kvalitě, ale nemohu posoudit, po používání mi nefunguje zip u kapsy na kapucku. A takové to automatické popotáhnutí přezek asi půjde taky hůř.