Zdravím všechny zkušené ženy 💐
Prvního syna jsem začala nosit až tak v půl roce, měla jsem manduku viz foto. Za dvě měsíce se nám má narodit druhé dítko a já váham zda tenhle typ je pro novorozence vhodný či mám pořídit nějaký jiný, nebo spíše šátek?? Popravdě nevím... První syn už držel hlavičku a kyčle měl už ok... Ale u čerstvého prcka si fakt nevím. Budu chodit pro staršího do školky a nedá se tam s kočárkem... Takže to potřebuju doladit 😉
Děkuju za vaše názory 😘
Mam to uplne stejne - noseni starsi od cca pul roku a tuhle manducu. Mladsi bolelo brisko a porad je hodne kontaktni. Tak jsem si na novose koupila bazarovy satek, a to jsem se ho fakt bala. Par videi na youtube, trochu smodrchani s panenkou, pak pro jistotu jistil manzel a behem tydne uz jswm to mela vychytane a nechapala jsem, proc jsem se tomu tak branila. Manducu jsem zacala pouzivat az tak od toho pul roku.
Ahoj, určitě bych zvolila něco lepšího než je Manduca, ta je vhodná tuším až na větší mimčo( 3-4 měsíce) a novorozenecká vložka není vhodná vůbec, která se také používá.
Já měla Monilu uni start a super 👍
Na zaciatok bud satku alebo nositko od narodenia ( napr sestrice one)
Já měla na začátku šátek elastik - člověk naváže a až pak vloží mimino. Za mě super, nic složitýho. Jen vydrží fakt chvilku (ale já měla macika), cca do čtyř měsíců.
Ahooj, já mám nositko od značky rischino. Je od 3,5 kg do 25 tuším. Malý se narodil a vážil 3830 g. Do nosítka jsem nemela odvahu ho dát, přišel mi takový,, malý,, na to nositko i když podle kil už by se v něm nosit mohl. Vázala jsem ho párkrát ze začátku do šátku, ale značku nevím, měla jsemho od kamarádky. Pak jsem přesedlala na to nositko se kterým jsem maximálně spokojená. Syn má nyní 2 roky a 6 měsíců cca 11 kg a když potřebuji něco rychle zařídit, tak ho dám do nosítka 🙂
Nosila jsem miminka od cca 14 dnu veku. Nejprve v šátku a jak se maličko zpevnili, tak kolem 2 měsíců, tak v nosítku. Za mě je nejlepší nosítko Kokadi od narozeni. Nebolí z něj záda ani s 8 kilovým dítětem, což pokryje prakticky dobu než se posadily děti do kočárku.. vyzkousela jsem za ty roky alespoň deset šátků a 10 nosítek a nyní už mám doma jen šátek LoktuShe a právě nosítko Kokadi.. to jsou takové poklady, že je nebudu ani posílat dál :D
Na miminko je lepší šátek. Spousta nosítek nabízí možnost nošení od novorozence, ale ty vložky jsou mnohdy docela na prd a na úplně malé Mimi ta nosítka nejdou moc dotáhnout, takže pak tam je miminko moc na volno. Šátek vždycky navážeš přesně podle miminka. 🙂 Je to o cviku, pár nejistých navázání a pak už to uvážeš i po slepu. A je to rychlovka. Nic na tom není. 😉
Za mě bylo super šátkové nosítko Storchenwiege, je od narození přibližně do roka.
@cherie24 Novorozeneckych nositek, ktera jdou uplne pekne dotahnout a vlozky nemaji uz z principu jsou mraky. Monilu start, belenka mini, sestrice, moisha, storchenweige, Fidella baby...
Vcelku zalezi na tom, co komu vyhovuje. Ja jsem s satkem marna (a to umim solidne pracovat s ring slingem (satek s krouzkem pres rameno) a chvili po narozeni jsem vazala, nez mi prisla objednana Manduca Twist, ale nejak jsem s tim nesrostla).
Takze kazdemu spis co mu vyhovuje, je to strasne individualni a je lepsi si to osahat. Ja mam na mimca aai nejradsi polovazaci nositko (v pase zapnes, zada jsou usita ze satku a zavazes pres ramena popruhy podobne jako satek). Zminena Manduca Twist je vcelku i na drobky (syn mel porodni vahu 3190 a druhy tyden uz v ni byl a jsem si jista, ze by mu byla i driv, prakticky hned, ale Pilulka mi 3x posunula termin dodani 🤦♀️). Ale vydrzi extremne kratce (ostatni polovazacky vydrzi dyl), tak do 4-5 mesicu. Na druhou stranu je levna, intuitivni, strasne jednoducha a ja mela po starsi Fidellu Flytai Toddler (vazaci nositko), takze jsem potrebovala preklenout fakt jen ty 4 mesice.
Ja obe deti odnosila v satku. Tkany univerzal. Od narozeni az do 3 let jsem je nosila. Jednou i ctyrletou😅. U satku mi vyhovovalo ze je skladny a univerzalni. Mela jsem ho casto v kocaru i misto deky, dal se pouzit jako piknikdeka i prebalovaci podlozka temer kdekoli. Vzdy po ruce. Hlavne samozrejmne na noseni, ale nebyl to fant, ktery jinak zavazi, ale furt vyuzivany nebo aspon dobre sbalitelny a skladny
@jana_zofie to já vím. Mám doma 4 šátky, Ring Sling i polo vázací nosítko 🙂 ono taky záleží, jak je miminko velké a celkově v šátku je více možností úvazu. Mě třeba starší, jako miminko, řvala jako tur v jednom úvazu a jako starší nesnesla nosítko, protože se v něm nemohla hýbat. Potřebovala mít volné ruce a koukat neomezeně okolo, zároveň se chtěla chovat pořád. Mladší zas nejvíc vyhovuje RS už od úplného miminka. U nás nosítka zkoušená byla a děti v něm moc být nechtěly. Víceméně ho máme jen pro tatínka, když někde na výletě nosí děti. 🙂
Měli jsme Cabbo a na miminko bylo super.
Já koupila pro novorozence satkovy nositko Cabbo. Je predvazany takže pohoda, žádný složitý motani. Přesně pro cesty do školky. Malé je měsíc pryč a řekla bych že se jí tam líbí. Na potom mám Aloe už aby do něj dorostla.