Pěkný den,
jdu se poradit zkušenějších. Mám 2letého klučinu, který už raději běhá než se veze, bohužel ale ještě nezvládá ujít tolik, kolik je potřeba a po cca 2 km už ho bolí nožky (což chápu). Přemýšlela jsem, že bych pořídila nějaké batolecí nosítko, což bychom užili i do lesa, loni se ještě vlezl do mei-tai, ale letos mu je malé. Nechci velkou vstupní investici, tak jsem přemýšlela nad nosítkem onbuhimo. Do jakého věku je vhodné? Případně doporučíte něco jiného, co bychom užili i za rok, až mu budou 3 roky?
@billi tak pak ombu, nebo nejaky toddler nositko. Treba Kokon je super a je skladny a ma ten bederak. Manduca i Eego uz jsou male. Lenka, Skaldino, Maggion, Tula, Kibi...nejlepsi by bylo zjistit, kde je nejliz nejaky sraz nosicek/nosicu...a vyzkouset. Co sedne jednomu nutne nemusi sednout druhemu. Neco maji i v obchodech, treba Brana k detem.
@billi ahoj za nas tula toddler
@nonnni v Bráně nevyzkouším ta, co jsou od malých prodejců jako je MoniLu, Eli, Maggion a Skaldino. Je mi jasné, že potřebujeme něco pro batolata. Zatím mě nejvíc zaujalo SkaldinoXL (i cenově).
Mně se třeba nejvíc líbí nosítka z šátků, ale nevím, do jakého věku jsou využitelná a nikde jsem to nedohledala (jasně, píšou 3 roky, ale to i u Tuly Toddler a v ní jsem v pohodě a pohodlně poponášela syna - 4,5 roku).
@annaluciapetrzel ta už je na mě moc drahá.
@billi no vsak jsem psala nektere...vetsinu bys prave mohla pripadne zkusit od lidi v nosicich regio skupinach.
Nositko ze satku je stejne, jako z latky...nosnost se mu nezvysuje, jde jen o estetiku. Ja osobne je mam rada. Kazdopadne to, jak dlouho nositko vydrzi je tezke rict, zalezi i na proporcich ditete.
Jestli je vsak tula uz draha, tak nositko ze satku bude nejspis take, pokud tedy satek nedas vlastni a neplatis jen za praci. Podle vzoru muze nositko "sezrat" i velikostne treba petku satek.
Jinak pokud bys nasla nejakou hromadku primo z ruska, tak muzes mit Kokon pod 2000 a mezi nositky je to top.
MoniLu neznam, Eli mam doma, Maggion toddler i Noigu jsem mela doma, kokon, ombu ze satku a 13 satku a pohodnost je proste v satcich, na kratke poponaseni ombu (na dlouhe noseni to neni)...a pak hned kokon a toddler Maggion. Kibi a Noiga mi nevyhovovali vubec a Skaldino jsem mela jen na zkousku a nejak nedokazu posoudit. Nebylo ani skvele, ale ani propadak. Jeste sije pekne a skaldinu podobne (tzn tvarovany sedak) Mechulka/Tiki ... http://www.fler.cz/zbozi/mechulka-ii-sedomodre-...
@nonnni mně se taky líbí šátkové hlavně kvůi vzhledu.
Do kolika cm dítěte tak vydrží Maggion Toddler? To se mi taky líbí.
V Bráně z batolecích mají jen Beco a Tulu Toddler, případně Kibi. Což jsem vyzkoušela po kamarádkách. Tula je super, ale 4000 Kč je už moc.
Z šátků se dívám na použité a i jsem viděla nové za 2700 Kč (z šátku Frog). Mám strop 3000 Kč.
@billi jj tula je draha, taky jsme strasne dlouho vahala, ale vyplati se a pak prodate! a zensky vam ruce utrhnou 🙂
ombu vydrzi, akorat diky tomu, ze nema bederni pas, tak to neni na dlouhe noseni, ale poponaseni. Jinak proste satek, treba nejaky kratsi, aby byl skladny.