Nosítko pro miminko. Máte zkušenost s Tula, Rookie baby nebo Ergobaby?

nika110818
9. led 2021

Ahoj, prosim, mate nekdo zkusenost s nositkem pro miminko Tula, Rookie Baby nebo Ergobaby? Tyhle se mi libi nejvic dizajnove, ale jak jsou zavrene obchody, zatim nemuzu okuknout kvalitu. 😊

andrea93133
9. led 2021

Já mám monilu uni a jsem spokojená 😊 na design bych úplně nekoukala, spíš na to jestli je nosítko ergonomické 😉 co se týče ergonomie- tula je ok, rookie baby neznám a ergobaby není úplně ergo, takže na to pozor, jinak na fb skupinka Nosíme děti, tam ti holky pomůžou 😉

luci_ela
9. led 2021

Přesně jak píše @andrea93133 omrknout nosící skupinky na fb, porozhlédnout se po nějaké v okolí jestli není. Jinak ergobaby fakt nedoporučuji, ta má ergo jen v názvu. Tula v pohodě, pak bych koukla na Belenka, Monilu ty také mají nádherné vzory. A určitě bych šla raději do šátkového než látkového nosítka. Jinak já také chtěla koupit nosítko, už jsem byla rozhodnuta pro Monilu uni start, protože jsem se bála šátku. No a nakonec mám doma šátek a čekám na narození malého nošence😃😊

zuzroko
9. led 2021

Začínala jsem s šátkovým nosítkem love&carry a cca od půl roku máme monilu a jsem spokojená ☺️ A myslím, že se dá vybrat i hezký design. Není to sice taková topka na design jako třeba Tula, ale spousta věcí není jen o tom ☺️

misak48
9. led 2021

@nika110818 taky hodně záleží, na jak staré a velké dítě to má být...

nika110818
autor
9. led 2021

@misak48 jeste jsem tehotna, takze na co nejmensi. 😊 souhlasim, ze ne vse je o dizajnu, taky to neni prvorade kriterium. Ale kdyz budu mit na vyber dve stejne kvalitne, tak si vyberu to hezci. A dekuji za rady, ale nejsem zrovna satkovy typ, takze hledam spis klasicke nositko. 😊

jana_zofie
9. led 2021

@nika110818 Jak velke miminko? Ergobaby pozor, ne vsechna jejich nositka jsou ergonomicka, Rookie Baby vubec neznam, Tula je ok, i kdyz hodne maminek tvrdi, ze jim prijde tvrda. Ale rozhodne neni od narozeni. Z mekcich satkovych nositek namatkou Fidella, Be Lenka, Monilu, Sestrice a mnoho dalsich, z toho minimalne ty prvni tri by mely mit i novorozenecke verze. Zkus FB skupinu Nosime deti, pripadne nejakou regionalni.

jana_zofie
Autor odpověď smazal
Zobraz
jana_zofie
9. led 2021

@nika110818 tak pokud uplne nejmensi tak jeste Storchenwiege a naposled jsem se divala na ty nove Manduca Twist, ze by mozna taky mohly byt, ale klasicke manducy od novorozencu nebyly a novorozenecka vsadka do nich se nedoporucuje uz vubec. Ty twist jsou nove, vypadaji pekne, jen jsou tak nove, ze jsem na ne jeste nevidela zadnou recenzi, jestli teda od toho novorozence fakt jsou, ale vypadaji, ze ty uz by byt mohly, tak nevim.

misak48
9. led 2021

@nika110818 tak z těch zmíněných pro novorozence opravdu není ani jedno. Třeba u Tuly free to grow se to na eshopech s oblibou uvádí, ale moc vhodná prý není. Tady přidávám screen toho, co jsem o novorozeneckých nosítkách zjišťovala a sepisovala kamarádce na jaře 🙂 jinak určitě taky doporučím nosici FB skupiny, tam se člověk dozví 🙂

jana_zofie
9. led 2021

Jop, taky bych byla za vazaci ramenni popruhy. Mam doma Fidellu Fly Tai (ale ve velikisti od 4 mesicu) a jak byla mala mensi, tak to bylo super. Jak rostla tak jsem presla na Monilu meziverzi preskovou. Takze na druhe dite to vidim dokonce spis i na Fidellu Flyclick nebo neco podobneho s sirokyma satkovyma ramenama. A pak na ppkracovani ty presky, a ty uz mam.
Zapomnela jsem dodat, ze v regioskupince by ses pripadne mohla s nekym domluvit a zkusit si jejich nositko, koronakrize tuhle praxi dost rozsirila.

ivetabut
25. led 2021

@nika110818 řeším nyní stejnou otázku. Co třeba kibi nebo bondolino?

madbetka
25. led 2021

@ivetabut Kibi určitě ne, je nejdříve od čtyř měsíců, reálně dětem ale obvykle sedí ještě o měsíc nebo dva později. Je to skvělé nosítko, ale ne pro maličké miminko.

sajul
25. led 2021

@ivetabut měla jsem Kibi a už bych do něj nešla. Chápu, že někomu vyhovuje. Děti v něm byli až cca od půl roku, ale mě teda úplně pohodlně nebylo, ohýbal se bederak a ještě mě tlačila snad každá preska, která se ještě ve výsledku povolovala.
Vím, že byla otázka na nosítko, ale co na úplně malé miminko vyzkoušet šátek? Navazování není nic těžkého, jde pěkně poutahovat a pokud není dítě chodící, že se pořád sundavá nahoru a dolů, tak dle mě i pohodlnější..

jana_zofie
25. led 2021

@sajul Já jsem třeba na navázání zcela marná. I když doma třeba jen poletuju a sklízím prádlo se skoro roční dcerou ve dvojitém kříži, tak se mi věčně povoluje, pořád zjišťuju, že nebyl tak dotažený, jak jsem si myslela. A u KSK mám vždycky pocit, že nedotáhnu horní lem, protože se mi vždycky zasekne někde mezi prsy a podpažní jamkou a neklouže tak, jak bych si představovala... Ale občas šátek vezmu, to jo.

sajul
25. led 2021

@jana_zofie tak co si budem povídat ono u větších dětí, je to už složitější, hlavně když musí všude vidět, nejlépe si ještě na všechno sáhnout, když dosáhnou. Taky to může být i druhém šátku, většinou ty, nizkogramazni bavlněné co jsou nejpříjemnější na novorozence, už nejsou tak pohodlné na větší a těžší děti. Ale mimino, to se váže jedna báseň, ještě se nehýbe, tak se nikam v tom šátku necpe, je lehoučký a malý, takže asi nepřekáží. Já už větší dítě taky nosila v nositku, nebavilo mě pořád navazovat, když chtěl syn 20x nahoru a dolů a venku courat šátek po zemi, když jsem ho potřebovala sundat. Ale na to miminko byl u mě šátek opravdu top. I jako velkou výhodu vidím to, že ten šátek se přizpůsobí, kdežto nosítko se musí nastavit podle velikosti mimina a to ne každý úplně ovládá, aby bylo správné podsazene atd.

jana_zofie
25. led 2021

@sajul Právě proto to u druhého (snad se zadaří) vidím na nějaký fly tai (jestli se dělají v baby size) nebo flyclick nebo něco podobného. Přijde mi to jako dobrý hybrid, nastavuje se toho minimum a většina se stejně uváže. Ale ano, šátek je určitě nejlepší možnost. Ostatně v okolí jsem takhle levá jenom já, je to asi moje specialita :D Jinak teď mám Natibaby 13 % hedvábí, 19 % Ramie, 68 % bavlna a za nic na světě se mi nedaří dohledat gramáž, ale určitě je to nějaká vyšší, to nebude problém. To je prostě rukama 🙂

ivetabut
26. led 2021

@sajul děkuji za info. Důležité vědět. Já satek mám, jsem neschopna ho uvázat, zkoušela jsem hlavně ty kolébky pro novorozence a mala v tom nechtěla byt. Strasne ji vadí, když ne svázána jakkoliv. Proto teď už by ji mohlo nositko sedět, je hrozne zvědavá

jana_zofie
26. led 2021

@ivetabut kolebky se uz moc nedoporucuji. Nejlepsi je kriz s kapsou uvnitr (pripadne kriz s kapsou ven) a nozky bud uvnitr na zabicku nebo, pokud uz to jde, normalne venku.

sajul
26. led 2021

@ivetabut jak píše Jana, kolébky se nedoporučují, protože se dítko strašně špatně polohuje, tak aby mělo hlavičku tak jak má mít a netlačilo si sni na hrudník. Lepší je vertikální úvaz. Ale jsou i děti, které nejsou nosící a mají radši kočárek. Mě u většího dítěte už taky víc vyhovovalo nosítko, akorát teď už bych šla do jinýho než do Kibi.

weerooniickka
1. bře 2021

Rookie sem v ruce ještě neměla... ergobaby a Tula mě neoslovilo...Na jak velké dítě potřebuješ? Za mě. super nositko je Rischino... Jak přezkove flexible tak polovazaci Half buckle 😊 Určitě koukni na FB skupinku https://www.facebook.com/groups/NosiciCeskoSlov... na přehled nosítek.. Najdeš tam i regionální skupinky a půjčovny, kde je možné si půjčit na zkoušku nosítka.