Máte některá osobní zkušenost s tímto nosítkem ???? https://monilu.cz/rostouci-nositko-monilu-uni-s... . A nebo je lepší normaní šátek ?
Přesně tak. Nejlépe vyzkoušet. Mě osobně Monilu moc nesedlo, nebyl mi příjemný ten bederní pás. Já jsem nakonec zvolila Lenka 4 ever. Nejen, že pohodlí je naprostá bomba, tak má dle mě Jedny z nejhezčích designů na trhu. Ale každá jsme jiná, záleží na vkusu každého z nás a samozřejmě na postavě. 😉
Já jsem taky jedna z těch, co jim monilu nesedlo, resp. Mně by asi i sedělo, ale dcera v něm byla nešťastná. Mám mia nosítko a šatek šanami, dcera je drobek, takže jsem ji nejprv dlouho nosila v šátku (ale já nejsem nosící maniak, takže jsem koupila jeden obyč bavlněný velikosti 5 a fakt neřeším, jestli mi ladí k botám, jsem ráda, že ho můžu vyprat kdykoliv je špinavý) a teď už mi přijde rychlejší nosítko
Tak pani co mě naučí vše co se tyce šátkování sem si sohodla že jak porodim- ta mi určo pomůže a poradí . Já jen že když pak čtu že vázání šátku na ulici je dost náročý s tím nevytřít půl chodníku 😂 tak sem byla prekvapená že existuji nosítka ze šátkoviny . Protože jsem mela možnost před 3 roky nést synovce v manduce a ta se mi nelibila - prijde mi tuha a taková nepoddajná . Jsem dost štíhlé postavy . A co jsem i na netu zahlidla že jsou i nosítka co se váží - že nemaji spony a přezky což se mě také zaujalo ☺️
@veverka55 o skupinkách vím 😉 na srazy atd já moc nejsem ,ale treba udělám jednou vyjímku 😂
@widowblack Ja mam MoniLu rada, nosila jsem v nem dceru rok, ale pro novorozence se stale stavim za satek. Staci si nejaky pujcit, a kolem 3-4 mesicu uz je mozne prejit na nositko, ktere vydrzi. To podle me neni zas takove terno, a stoji to za to pohodli pro miminko 🙂
@widowblack já Monilu mám a sedí nam dobře. Ale jestli jsi hodně štíhlá, tak je spíš pravděpodobnost, že to bude chtít jiné. Satkovych nosítek je mrak různých značek a rozhodně souhlasím, že jsou rozhodně lepší a poddajnější než látková (mimochodem ta Manduca mi přijde že všech co jsem měla v ruce asi nejhorší). U toho Monilu má většina hubených holek co znám problém právě s tím tvrdým bederakem, tlačí je do pánevní kosti. Hodně si chválí Andalu...
@widowblack jinak pokud se toho nebojíš, tak jsem taky pro šátek. Nosítko mám jen na rychlé poponaseni a pro manžela a prarodiče. Já nosím zásadně v šátku, je to pohodlnější pro mě i malou...
Tak moc děkuji , tak ksem rada že ste mi potvrdili ten šátek 🙂 chci nosit od malého miminka . A pokud bude druhé stejné hvíždě jako první 48cm 2370 g tak sem pořád váhala zda šátek co můžu skoro nden a nebo do nosítka čekat než doroste na tu doporučenou váhu co uvádí 3,5
@widowblack pozor jen ještě u výběru satku na gramaz a material. Čím větší gramaz, tím sice větší nosnost ale hůře se pro úplně malé mimi váze ...elastik jw třeba dobry na úplně malé mimi ale vydrží hrozné krátkou dobu. Chce to u nej zkusit i velikost ( délku) aby ti nějakou dobu vydržel ale zas aby nebyl moc dlouhý na tebe hubenou a drobnou a neomotavala si se jak mumie 🙂 idelal za mě pro normální postavu je velikost 6 🙂
@veverka55 😉 šátek po doporučení si budu kupovat až po "kurzu" neboť i paní má na vyzkoušení xy druhů a i délek
Já doporučím kouknout a ideálně někde zkusit i nosítko Lenny Lamb, má úžasný měkký, tenký ale široký bederák. Krásně sedí na všechny postavy, na mé špeky, manželovu výšku i na drobného syna. Syn 46kg nosí dceru 11kg i na tůry 10+ km a prý jí na zádech ani necítí (přihodím foto).
My měli také zprvu šátek, ale dcera to chtěla pořád střídat, vydržela v šátku tak 30min a chtěla do kočárku a zase do šátku a zase do kočárku, to nešlo furt vázat. Tak jsme pořídili Manducu 😂(no ta je fakt nic moc) a od roka toto L L a po té co jsem u kamarádek zkoušela Tulu, Fidellu, MoniLu a pár dalších a pak jsem šla “najisto” (protože na vyzkoušení jsem Lenny Lamb nesehnala) podle tvaru bederáku a trefila jsem se skvěle.
Na další budu pořizovat zase Lenny Lamb verzi baby (máme todder). Rostoucí nechci, není to ono (míň pohodlné) a baby je od 2m, pořád máme šátek v záloze a v šestinedělí stejnak nějak moc nosit nebudu.
Jinak MoniLu UNI start mi dobré nepřišlo, tvrdý bederák a je fakt takové debilní a míň pohodlné i díky té nastavitelnosti. Je to od narození ale je to křeč. Raději nějaké od 2-3m do roka nerostoucí ale fakt pohodlné.
@danask88 moc děkuji za vyčerpávající odpověď 😉 a asi je fakt že na miminko šátek a pak to nosítko což bych ozkoušela vše možné a díky tomu se rozhodnu
Ps- se synem mám podobnou postavu 😂 49kg před otěhotněním a výšku mám 165 cm
nosítko doporučuji vyzkoušet, na fb je skupina nosíme děti, kde najdeš i recenze a pod a pak většina měst má na fb svojí nosící regio skupinku, kde se holky schází je možné si nosítko vyzkoušet od nich a nebo jsou půjčovny a pod kde se dají vyzkoušet. Né každé nosítko sedí každému. Osobně mám monilu uni start, které mi sedělo nejvíce ale i šátek. Šátek je univerzálnější ale také není lehké vybrat ten správný ( složení, délka a pod) a je náročnější na techniku navázání ale na youtube je spoustu videí a hlky z regio skupinek, co vše ochotně ukážou a naučí 🙂 Monilu má více vyztužené bederáky, takové pěvnější což mě osobně třeba vyhovuje, někomu zas ne.