Nosítko. Máte zaručené rady?

pampeliska74a
15. bře 2024

Hezký den, maminky,

mám trošku problém. Už jsem tady řešila, že naše malá (nyní skoro 10 měsíců) nesnáší kočárek. Bohužel ani přechod na sporťák nepomohl (máme TUG 2), a tak stále nosím. Bohužel, ač většina maminek mě asi ukamenuje, mně to prostě nevyhovuje a opravdu se v tom nevyžívám. Malou v nosítku i uspávám, takže mě už opravdu bolí záda.

Nemáte nějaké zaručené rady, jak z tohohle začarovaného kruhu ven? Neboť na sobě začínám pociťovat, jak moc bych chtěla chodit s malou ven (je nádherně), ale pak si uvědomím, že půjdeme s nosítkem a vůbec se mi nechce a mám k celé procházce odpor! 😔

Moc děkuji! 🙏

prejeta_zaba
15. bře 2024

Já se ti vůbec nedivím. Dítě je těžké, jsi zpocená, rukama pořádně nic neuděláš. Jako na chvíli dobrý, ale že by si to člověk bůhví jak užíval, to ne, že. Máš opravdu dobře nastavené nosítko? Zkoušela jsi třeba více typů? A na procházku vzít i kočár a střídat to? Jako není to žádná hitparáda, ale přece si neodvaříš záda. Ještě minimálně rok takhle budete muset fungovat. Pak dítě sice chodí, ale kolik ujde roční mimino? A hlavně za jak dlouho? 🤷‍♀️ To bys musela být uvázaná na deseti metrech kolem domu.

palja
15. bře 2024

@pampeliska74a já jsem to měla stejně, ale až na to, že dcera nechtěla být ani v tom nositku. Takže jsem jí nosila po venku v ruce. Když usnula, tak teprve mohla jít do kočárku. Jinak ona tam nikdy nechtěla ležet jak placka na zádech. Když jsem jí dala na bříško, tak tam byla spokojená. A pak až mohla do sporťáku a nebyla v hluboké korbě, tak teprve byla v kočárku ráda.

pampeliska74a
autor
15. bře 2024

@prejeta_zaba Moc děkuji! 🙏 Nosítko mám dle mého dobré, i dobře nastavené. Vše jsem konzultovala při koupi, i postupně, jak malá rostla. Malá je na něj zvyklá od malička, ona s ním problém nemá. 😅 Dokáže v něm spát i 2 hodiny, což se mi v posteli nepodaří.

Někdy se mi podaří ji spící do kočárku přeložit, ale není to pravidlo. Ale vždy, když se v něm vzbudí, je křik! A sama v něm nevydrží ani neusne!

pampeliska74a
autor
15. bře 2024

@palja Tak to je snad ještě horší! 😔 To máte můj obdiv, že jste to zvládla.

Bříško u nás fungovalo, než začala lozit a sedět. Ale teď sice krásné leze, krásně sedí, ale sporťák nesnáší stále. Miluje pohyb, asi jí vadí, jak je tam připnutá, ale v nosítku je svázaná daleko více a to jí nevadí.

Já už jsem opravdu zoufalá! A když pak potkám po vesnici 5 maminek se spokojenými dětmi v kočárku, mám chuť řvát a náš kočárek rozkopat! 😭

konidana
15. bře 2024

@pampeliska74a ja vozila lezouci a klecici deti v hlubokem kocaru na ksirach.
Sedet to jeste neumelo, ale vetsinou klecely a rajtovaly a byly spokojene. Tak treba zkusit i takto.
obrázek:

http://www.medvedifotky.cz/dejf.php?K=OI2CP1L&I...

Priksirovane dite napevno ve sportaku se nelibi ani me, takze chapu ze ani tomu diteti. Stridala jsem se satkem, ale do korby se mi pak vesly i obe deti (1r.a 3r.) 😁

vendes
15. bře 2024

Znovu zkusit nastavit nosítko. Co je to za nosítko? Chodila jsem s nejmladší skoro každý den s nosítkem,
protože chtěla dopoledne spát a prostřední si hrát v lese a já nechtěla tahat sourozenecký kočár. Záda mě nikdy nebolela. Zkusit dceru v nosítku na záda, když už sedí a leze. Ve sporťáku jsrm děti neposlala přes ramena, úplně to nesnášel, jenom kolem pasu, aby nevyjely spodem.

biciklissie
15. bře 2024

U nás byl taky velký problém s kočárkem, jakmile tam přestala dcera spát. Což asi bylo cca v podobný věk jako u vás a už tam nespala nikdy. Nosit jsem odmítala, to jsem vymekla az u druhého dítěte. U nás opravdu pomohlo až, když začala sedět. A ze zacatku ani to ne, prostě musela dozrát i rozumove, aby ji bavilo koukat kolem. Plus teda jsem ji dávala krupky, ještě i vleze, ona si to zuzlala a chvilku se zabavila.

lenerka1
15. bře 2024

My se střídáme s manželem, ať zádům trochu ulevím, po uspání přendávám do kočárku nebo doma do postele, někdy to klapne, jindy musí zpět do nosítka. Jak se rozchodí, dá se pak kombinovat nosítko s takovou tou tříkolkou a pěší chůzí, v kočárku nám pomáhá zabavit zdravým mlsáním... Ono kolem těch 10 měsíců je to fakt asi nejhorší, dítě má program na rozvoj motoriky pohybem a mnohé ho neumí vypnout jinak než že jim ten pohyb omezíme např. nosítkem.

tridvajedna
15. bře 2024

Od 3 do 12 měsíců jsem z 90 % nosila, v kočáru syn řval a sápal se na mě (ale zajímavé, že prarodičům nebo manželovi v něm i usnul). Naštěstí dlouho byl celkem lehký, až když vážil 10kg v roce, tak mě při delším nošení vpředu bolely záda a ramena. Pak jsme skrz nemoci nikam moc pár týdnů nechodili, navíc začal sám ťapat chvíli po 1.narozeninách a voila kočár najednou není problém a nosítka zahálí doma na věšáku, což dřív bylo nemyslitelný, abych bez něj vyrazila ven. Ta změna přišla v pravý čas, nošení miminka jsem si užívala, ale už jsem toho začínala mít fyzicky dost, batole teď mnohem radši posadím do kočárku. Nijak ho nekšíruju. Tak jen povzbuzení, že se to může zlomit i u vás. Nepomohlo by dát malé do kočárku třeba nějakou oblíbenou svačinku?

pampeliska74a
autor
17. bře 2024

@tridvajedna Moc děkuji za povzbuzení! Jsem ráda, že v tom nejsem sama! Občas si totiž připadám, zme všichni vozí a jen já nosím.

Zatím kšíruji na radu jen kolem pasu (jinak by mi z kočárku fakt vyskočila - doma odzkoušeno) a jedeme hračky, zpívání, dobrůtky. Jeden den jsme kratší procházku zvládly, druhý den tu stejnou jen do půlky. Ale třeba se to prostě časem vytříbí.

tridvajedna
17. bře 2024

@pampeliska74a určitě se to u vás zlepší. Asi to souvisí i s rozumovým vývojem. V roce už nemá tak velkou potřebu kontaktu, kojení, ví, že jsi jí nablízku, i když se veze, navíc z kočárku vidí líp jak z nosítka, může se natáhnout, stoupnout si (přiznávám, taky už mi vypadl za jízdy a párkrát jsem ho zachytila v poslední moment). A určitě v tom nejsme samy, hodně čistě nosících maminek najdeš ve FB skupinkách zaměřených na nošení, mám ráda třeba Nosím na srdci.