Nosítko Ergobaby a Tula. Zkušenosti?

nika110818
19. únor 2021

Ahoj, prosim, mate nekdo osobni zkusenost s nositkem Ergobaby nebo Tula? Rada by nosila cca od 3-6 mesicu a tyto mi byly doporucene. Urcite bych chtela nejake ergonomicke, bezpecne, satel nezvazuji. Dekuji.

opeth
19. únor 2021

@nika110818 mám tulu Explore a jsem nadmiru spokojena! Manduca po prvnim neuspela vubec (mozna proto se starsi syn nechtel nosit). Ale mladsi uplne v poho 🙂 navic je mega pohodlna a nikde netlaci 🙂 je vhodna od narozeni diky nastavitelne sirce - druky. Ale my taky nosili az od cca 2 mesice 🙂 Takze za mne spokojenost 🙂

mumisa
19. únor 2021

Měla jsem Tula Standart a byla jsem velmi spokojená. Na druhé mám Martys, příjde mi stejné jako Tula ale cena je o hodně lepší ;)

pipi_puncocha
19. únor 2021

Mám Tula Free To Grow, nosím v něm od 3 měsíců syna, teď má rok a čtvrt a pořád využívané denně. Za mě nejlepší investice z věcí okolo dítěte. 😊

vendes
19. únor 2021

S těmito konkrétně zkušenost nemám, ale doporučím FB skupinu Nosící Česko-Slovensko.
Doma jsem měla Kibi, Andalu, Manducu, Eli handmade, Tiki-Mechulku a teď Kavku.

jednaholkaa
19. únor 2021

@nika110818 S Tulou FTG jsem spokojena nebyla..nedoporucila bych

svobodpetika
19. únor 2021

Mám Tulu Free to Grow a byla super. Myslím že tak do roka a půl to jde pak už ne. Já ji ted prodávám syn už je moc velký.

ilema
19. únor 2021

@nika110818 ani jedno, obě dvě předražené designové nosítka, nemluvě o tom, že některé ergobaby absolutně neodpovídají ergonomickému nošení. Poznáte to jednoduše, pokud je na obrázku možnost nosit dítě čelem od sebe NENÍ to ergonomické nosítko. Dítě potřebuje klid, možnost "zabořit" obličej k vám, když má už přemíru vnějších podnětů a v neposlední řadě se dítě takto ergo nosit nedá. Doporučuji jiné a opravdu mnohem pohodlnější značky Lenka, Aloe, Monilu uni, Veka, Eli handmade, Fidella, Kokon, Donkey...

ivanaao
19. únor 2021

Mame tula free to grow a jsem moc spokojena, měla jsem na vyzkoušení i manducu, ale ta mi nevyhovovala

martiniquest
19. únor 2021

Na trhu jsou daleko lepsi nositka za stejnou cenu. Rozhodne doporucuji nositko usite ze satkoviny a takove, kde lze regulovat vysku i sirku zadove operky.

emamaira
19. únor 2021

Měla jsem ergobaby, typ nevím, ale nošení pouze čelem ke mě. Bylo super, mohl nosit i chlap, všechny popruhy byly dost dlouhé. Vydrželo asi do roka, pak měl syn už dlouhé nohy, takže látka nesahala ke kolenum. Což mě zklamalo, nosnost byla do 20 kg, počítala jsem, že vydrží mnohem déle.

jirovapa
19. únor 2021

@nika110818 mám obě nosítka. Tula je lepší pro malé miminko, ale jak nejdou ramenní pásy dát křížem, tak mě po nějaké době z toho nosítka bolí záda. Proto mám raději na většího prcka (cca od 6. měsíce) nosítko Ergobaby, tam si ty pásy na ramenou dám křížem a ani po delším nošení bolest v zádech necítím. Ale taky záleží jaké jste postavy. Já mám užší ramena a jsem drobnější.

kaca_imrnous
19. únor 2021

Ahoj 🙂 Ergobaby se obecne nedoporucuje, protoze neni ergonomicke. Tula je perfektni. Mam vsechny tri varianty (Free To Grow, Standard a Toddler) a za me je to velmi pohodlne nositko, neni tuhe, prijemne sedi a oba moji synove v nem byli spokojeni. Osobne bych od narozeni doporucovala treba nejake vazaci satkove nositko, protoze klasicka nositka jsou obecne tuzsi a podle me mekci vazaci nebo satek jsou mininku pohodlnejsi. Ale obecne je to stejne otazka vyzkouseni, protoze kazde mamince muze sednout neco jineho. Nekomu se muze zdat Tula moc pevna a jak se pise v komentarich vyse - nema krizeni popruhu, tak to by taky mohlo nekomu vadit, ale ja jsem v Tule odnosila dve deti do celkem hodne kilo a spokojenost. Ano, je to drazsi kousek, ale ma krasne vzory a je to dlouhodoba investice, takze podle me to za to stoji. 🙂 Ale neni na skodu, pokud mas moznost, si ho nekde zkusit, abys mela predstavu o pohodlnosti a tak 😘

nika110818
autor
19. únor 2021

Z ceho prosim vychazite, kdyz rikate, ze Ergobaby neni ergonomicke? Ma i modely, ktere jsou nosit jen tvarickou k mamince a predpokladam, ze kdyby nebylo ergonomicke, tak neprojde vsemi atesty a certifikaty, ktere umoznuji jej oznacovat jako ergonomicke. @kaca_imrnous jak to, prosim, myslite, ze se obecne ergobaby nedoporucuje? Ja jsem o tom od nikoho s odbornymi znalostmi neslysela. Predem dekuji.

surikata131
19. únor 2021

@nika110818 jsou lepší a levnější nosítka, vhodnéjší jsou ty ze šátku, jsou měkčí, líp se i dośahne ergonomické polohy, značky viz výše, hodne info je na fb skupině nosíme děti

kaca_imrnous
19. únor 2021

@nika110818 Mate pravdu, nevyjadrila jsem se dostatecne spravne. Ne vsechny modely nejsou ergonomicke (nerikam, ze nejsou testovany jako neerogonomicke, ale pisu to z hlediska zkusenosti s nosenim, kdy jsem se presvedcila, ze neni ergonomicke jako ergonomicke). Mela jsem moznost zucastnit se mnoha nosicich srazu a take nekolika prednasek na tema noseni a temer vsude se Ergobaby radilo k mene vyhledavanym nositkum vzhledem k tuzsi/pevnejsi zadove operce a ne zrovna spravne sirce latky mezi nohama, jez by spravne mela vest od kolinka ke kolinku. Ale je fakt, ze tyto aspekty nesplnovaly vicemene starsi modely, nove modely uz jsou treba na lepsi urovni - nerada bych Vas mystifikovala, jen pisu, co jsem si zkusila a zjistovala ja. 🙂 Kazdopadne to, ze je nositko vedene jako ergonomicke neznamena, ze ergonomicke skutecne je. Uz jsem byla svedkem toho, ze napriklad visitka Chicco nebo Babybjörn byla uvadena jako ergonomicka, coz nejsou ani nahodou. 🙂

nika110818
autor
20. únor 2021

@kaca_imrnous moc dekuji za vysvetleni. 😊

nika110818
autor
20. únor 2021

@kaca_imrnous ja jsem prave koukala na video o Ergobaby Adapt a hodne chvalili ten bederni pas i to ulozeni nozicek miminka do M. Ale jak pises, zalezi urcite nazor od nazoru. 😊 jeste jsem slysela dobre recenze na Tulu nebo Rischino, ale nejlepsi bude asi vyzkouset.

vendes
20. únor 2021

Můžete ještě zkusit stránky vhadru, tam jsou recenze na hodně nosítek.

marti89
20. únor 2021

Kamarádka s Tulou spokojená není, já si kupovala po ní a po vyzkoušení u ní jsem zvolila raději rostoucí Rischino.

crriss
20. únor 2021

@nika110818 Mam.od miminka Tula Half Buckle..je to satkoce nositko, ma.pevny bederni pas, ale miminko se tam pekne zavine jakoby do satku a neboli me z nej tolik zada jako z klasickeho nositka...ted.vsak zvazuji prodej a koupit si uz klasicke.nositko, protoze maly je dibocak a nezbse zavazu, tak se bojim ze mi vypadne 😂

ilema
20. únor 2021

@nika110818 jen ještě k atestům apod. označení ergonomické nosítko najdete bohužel i u nosítek, které ergonomické nošení neumožňují, atesty jsou na nosnost, použité materiály apod. Já samozřejmě nechci vnucovat jiné, pokud jste rozhodnutá, ale dáte zbytečně moc peněz za nosítko ergobaby, které Vám sice umožní po nějakou dobu nosit ergo, ale určitě se Vám víc vyplatí rostoucí nosítka, které Vám vydrží mnohem déle. To, že někde uvádí 20 kilo, znamená, že se Vám dítě neprotrhne látkou, ale rozhodně ne váhu dítěte, které nosíte. Ve dvaceti kilo zrovna u tuly to prostě nedáte.

nika110818
autor
20. únor 2021

@ilema moc dekuji za nazor, nicmene nepatrim k tem maminkam, ktere nosi detatko prilis dlouho, urcite to nebude do 20 kg, tipuju to max do doby, kdy bude detatko chodit. Uvidime. Kazdopadne dekuji. 😊

elencze
20. únor 2021

@nika110818 nečetla jsme celou diskuzi, tak nevím, jestli to už někdo neodpovídal, ale ohledně atestů a certifikátů, bohužel, neexistuje certifikát, jestli je nosítko ergo nebo ne. Atesty rozhodují o tom, že je ušito z látky, která neobsahuje škodliviny, že má určitou garantovanou nosnost, bez toho se nesmí prodávat, ale nálepku ergo si na sebe klidně může dát i visítko od Chicca. Jinak doporučuju nejdřív zkusit, jestli dítě vůbec bude v nosítku chtít být. Mám doma možná výjimku, ale nošení nesnesl, takže mám dvě nosítka a šátek a byl v nosítku asi na dvou výletech a vždy s řevem.

iris92
20. únor 2021

Mela jsem Tulu Free to grow a nechavam na dalsi ditko, moc dobre se v nem nosilo 😊 je rostouci, ale my realne pouzivali az tak od 4 mesicu, driv bylo synovi velke a necitil se v nem dobre. Ale potom jsme nosili snad do roku a pul a super 😉

weerooniickka
1. bře 2021

https://www.facebook.com/groups/NosiciCeskoSlov... Doporučuji kouknout k nám na FB 😊 Na trhu jsou,, lepší,, nosítka 😊 Která vydrží déle... Tyto dvě nosítka sedí cca do 1roku