Hezký den, potřebuji poradit, pořídila jsem toto nositko, mám 3m kluka který má 7kg, je potřeba novorozenecka vložka ještě? Zdá se mi, když ho do toho dám, že ten popruh na rameno má jakoby přes hlavu, tak nevím, zda je tam dobře vložen nebo jestli to tak má být. Díky moc
@martiniquest v obchodě mi bylo řečeno že je, tak já nevím 🤔
@terkapali Ergonomicke noseni znamena splneni 3 podminek:
Dite celem k sobe
Zada ditete ohnuta do pismene C
Poloha kycli a kolen do tvaru pismene M
Toto nositko umoznuje noseni ditete celem ven, coz ergonomicke neni. Pokud ho budes pouzivat pouze celem k sobe, tak mozna ergonomickou polohu dodrzis, ale osobne radeji podporuji veci, kterym verim, ktere jsou stoprocentni.
@martiniquest nevím no, všude píšou, že ergonomické je a i v obchodě mi to bylo řečeno, stalo skoro 4.500kc. Každopádně dítě mám v plánu nosit pouze celém ke mě. Záda ohnuta má a nohy do M taky. 😉 Ale díky za upozornění, nositko mám pouze na venčení psů a vyzvedavqni dcery že školy 😊, takže v tom bude maximálně denně hodinu
@terkapali Cena bohuzel vubec nic neznamena a vyrobce si taky muze napsat co chce 😃 Pokud by te tema vice zajimalo, koukni na facebookovou skupinu Nosime deti.
Ach jo, tak když ho máš jenom na venčení psa, proč radši nekoupíš za tisícovku nějaké ergo po někom než platit tak strašné peníze za neergo? No nos jenom jak píšeš a dbej, aby měl látku mezi nožkami od kolínka ke kolínku. Což bohužel znamená u tohoto nosítka maximálně do roka, spíš ani to ne - škoda peněz, že? 🙄To že ti to někdo v obchodě prohlásil za ergo ještě neznamená, že to tak opravdu je, jenom se to snaží prodat a ještě za tak strašnou částku. Stačí si o tom něco pozjišťovat, v dnešní době otázka 3 kliknutí. 😣
Vrať ho a kup nějaké pořádné ergo nosítko. Toto se sice tak jmenuje, ale neni - látka nejde od kolena ke koleni, zádová opěrka je tuhá, jde otočit ve směru chůze atd. Rychle vrať a vyber nějaké jiné 🙂
@terkapali nosítko opravdu není ergonomické, ač to tam píší. A bohužel ani není výjimkou, že něco takového stojí tak strašné peníze. Přitom se dají sehnat krásná opravdu ergonomická nosítka i do 1500Kč...za tu cenu jste mohla mít klidně 3, přesně taková, aby splňovala co mají a byla opravdu ergo.
Holky díky za rady, vracet nic nebudu, hodinu ani ne to v tom snad přežije. Nejsem zastánce nošení dětí, kdybych nemusela Nikdy si to nepořídím, mám to vyložení jen na jednu procházku denně se psama ať nemusím tahat kočár. Ale i přes to děkuji za rady😉,
Fakt by ses ještě nevešla do 14 dnů na vrácení bez udání důvodu? Jako můžeš být zastánce čeho chceš, ale tím tuplem nepochopím, proč nekoupíš nějakou klokanku za 150 Kč, když je ti to jedno, že to není ergo (každý ať si se svým dítětem manipuluje podle svého uvážení, informací máš dost) a uvalíš skoro 5 tisíc za úplnou zbytečnost (dle mého). 😖
@terkapali
@prejeta_zaba no tak osobně si myslím, že je jen a jen moje věc za kolik co kupuji 😉. Nemám důvod to vracet ikdyz to náhodou používat nebudu. Tohle fakt neřeším, zda jsou to vyhozené peníze, nebo ne. Ale díky. Podotýkám ještě nemám omni 360😉. A otázka zněla, zda je nutné ještě používat novorozeneckou vložku. A nožičky mu nevisi, má je tak jak je má mít i zadicka, tak pak nevím.
Kdyby sis vyzkousela opravdove nositko misto techto napodobenin,uvidis hned ten rozdil,vc toho,ze te nebudou bolet brzo zada. Zasady noseni je treba si aspon projit,jinak by ses ani tady neptala.
Toto nositko neni ergonomicke. Jestli cuhces nosit zdrave, porid si jine.