ahojky, prosím, máte někdo zkušenosti s tímto nosítkem? - http://www.detskyraj.cz/zbozi/4404-chicco-go-2008 - četla jsem tu odkazy o nošení dětí a asi to není úplně nejlepší pro mimčo, ale chtěla bych to používat jen na krátké nošení do obchodu apod... tak jestli by to stačilo. Poradíte mi? 😉
kristi, díky za odpověď, ještě o tom popřemýšlím, jestli radši nekoupit to s větší nosností, malej už má taky přes 7 kg, tak aby to nebylo na chvilku 😖
Nevím kolik chceš investovat ale možná bych raději koupila Manducu nebo Ergo když už na větší mimčo, protože ta klokanka je asi větší zápřah i na tvoje záda 🙂 Já jsem se s malou natahala, když měla cca 5kg a moje záda teda dostaly zabrat 😝
Ahojky,
agness02 - my jsme tuhle klokanku používali na syna cca od 5-ti měsíců, čelem od mě, koukal na po okolí a byl spokojenej - nosili jsme ho v ní hlavně na dovolené, protože jsme nebrali kočárek - a pak na podzim do lesa,když jsme chodili na houby, to už měl asi 7-8kg a fakt se pronese 😒 , včera jsme jí zase vytáhli a dalí do ní miminko Elišku, má 4,5kg, hlavičku nedrží, ale tahle klokanka je od 0+, zapadla do ní celá, pěkně si v ní hověla, mimi se v ní nosí čelem k matce, takže hlavičku mu podpírá klokanka.....a stejně ti mimi leží na prsou...Ale jak píše krista, když už máš mimi větší - drží hlavičku, tak bych asi taky šla do jiný, do nějaký,která není od narození a má větší nosnost - tahle je do těch 9kg a to budete mít zachviličku 😀
agnes, nosítka nejsou vhodná, protože v nich miminko "visí". Neudržují do široka roztažené nožičky a nejsou vhodná pro páteř. Daleko vhodnější je šátek nebo ergonomické nosítko 😉
agness vidím že stále váhaš lebo sa ti nechce investovať do drahých nosičov typu ergo či manduca.
musíš si to rozhodnúť sama čo je ti doležitejšie. vieš ze baby ti z noseni deti klokanku hned zavrhli 😀 ale však čo by sme čakali.
Ak chceš klokanku tak si ju kup, ale ja by som tiež osobne dieta do klokanky nedala. radšej som ho nosila v babyvaku pomaly ešte v roku, nosil sa na boku. teraz mám manducu a za nič na svete by som ju nevymenila, je to tá najlepšia investícia odkedy sa malý narodil.
Naše malá nechtěla být v babyvaku vůbec a v klokance nějaký čas vydržela, zato moje záda a ramena to moc dlouho nevydržely 😀 😝
@domisha prosím ne :o( Radši šátek nebo ergonomický nosítko... V tomhle miminko nebude spokojený :o(
Ahojky Agnes tak my jsme ho používali (starší verzi) cca od 2měs. (když držela hlavičku), protože malá mi nevydržela v kočárku, strašně kočárek nesnášela v tom období a v klokance byla mooooooc spokojená 🙂 I doma občas když zlobila, tak jsme ji do toho dali a hnedka byla tuhá 🙂
Jasně že se najde někdo kdo ti napíše, že to není dobré na páteř apod., ale když v tom nebudeš mít mimčo každý den od rána do večera, tak na nějaký ty přechody to stačí 😉 Já jsem třeba takhle jezdila autobusem a mohla jsem s v klidu vyřídit věci, který bych s kočárkem nezmákla 🙂 a hlavně jsem byla samostatná, s kočárkem bych musela dělat smutný oči, aby mi někdo pomohl 😀 Akorát že naše malá už má 7.4kg, takže u nás už ho moc nevyužijeme 🙂 😀 když je do 9ti kg 🙂