Ahoj maminky, co říkáte na nosítko bondolino nebo caboo? Je vhodné pro novorozence? Nebo znáte ještě nějaké? Šátkové nosítko nechci...
Přijde mi to složité😁😊ty nosítka nemusím aspoň vázat
Ale satkove nositko je aj na pracky 😄 Napr. Ta fidella 😄
Na FB skupina Nosime deti, najdes tam prehlad vsetkych vhodnych aj nevhodnych nositiek, satiek...
@szifcakova aha tak to jsem nevěděla.... jsem úplný nováček v nošení
na novorozence je stejně nejvhodnější šátek, většina nosítek (těch zapínacích) se doporučuje nejdříve od 4. měsíce. Existují sice novorozenecké vsadky a úplně ideální to není
@kikina2610 planuji Caboo, take se necitim na vecne zavazovani a tohle vnimam jako kompromis ... ja bych to nazvala jako takovy predpripraveny satek 😉
@linsweet taky to vidím na to caboo😊i když bondolino zase vydrží déle
@jarmy_ Každý říká něco jiného..... vím, že šátek by byl nejvhodnější, ale na zavazovani se Fakt necítím
Caboo je super, zachránilo nás při kolikách, malá mi tam vždycky krásně usnula a vyprděla se. Ale tak kolem 5kg se začalo trošku prověšovat. Nějak ve třech měsících malé, jsem pak přešla na klasický šátek. Takže určo doporučujeme Caboo. 😊
Radej bondolino, caboo toho moc neudrzi a nevydrzi, navic na stihlych maminkach zasahuji kolecka po itazeni az do nozicek miminka. vazani se ale nemusite bat, ono bondolino je dost srovnatelne s klasickym nositkem (obsluhou). A mne se v realu ty suchy zipy vubec nezamlouvaly, musim rict. Asi byt vami jdu do kvalitniho pevneho satku.
Také doporučuji Caboo 🙂. Je pohodlné a malá v něm hned usne 🙂.
Meli jsme Caboo i pevny satek, satek jsem ale zacala pouzivat az ve 4m (moc mi to s nim neslo, postradam trpelivost). Caboo jsme meli do 3m, cca 5,5 kg, pak uz prestalo byt pohodlne a presli jsme na Fidella Fly Tai New size. Ve 3m jsme zkusili Manducu s novor.vlozkou (byla priserna, nepohodlna, tvrda), taky Emeibaby (i presto, ze je od narozeni, bylo synovi ve 3m velke). Ted uz nosime v satcich a zaciname s Tulou (ta je od 7 kg). Takze za me Caboo ano (nevim, jak u stihlich mamin, ja nosim vel.46 a s kolecky problem nebyl) nebo satek. Stejne je nejlepsi toho vyzkouset vic. Pro kazdou velikost a prilezitost je vhodne neco jineho.
ahoj, mozna to sem uplne tematicky nezapada,ale pravdepodobne sem pisou mamky co nosi. Chtela jsem se zeptat, jestli nechodite nekam v Brne cvicit i s detma co mate v nositku nebo satku? potrebovala bych zhubnout, ale nemam nikoho na hlidani
Cvici se v Bráně k dětem
Ahoj.Chci se poradit.Co je pohodlnejsi pro dite,kdyz ji chci vice nosit na zadech.Krosna,ci nejake ergo.nositko?( mala 1 rok)Nositko mam jen,na noseni ve predu,a chci si poridit,druhe na prochazky se psy,atd.Dekuji za radu.
@helga20 http://www.nesemese.cz/nesemese---cvi269eniacut... a na Vinohradech se také cvičí (Louka) https://www.facebook.com/cvicenisdetmivsatkubrno a v Líšni myslím taky bylo něco.
kalipso dekuji,za radu 👍 tak opet pudu do nositka 😉
Tak já vyzkouším to bondolino a uvidím😊potřebuju něco sup sup a se zavazovanim bych se zdržovala.... ještě ani nejsem trpělivá takže bych na to neměla nervy😁
@kikina2610 teď vám vázání šátku příjde náročné, ale věřte, že po prvních pěti úvazech budete machr 😉 ať tak nebo tak, je to ve finále jedno, nošení je super a o to tady jde 😉
@dl ergo je určitě lepší, nosíme 20ti měsíční dceru a na zádech perfektní. Dokonce vám doporučím - na fcb si najděte stránku Marty S šití nosítek a onbagu, nadělila jsem si toddlera na vánoce a je super a za skvělou cenu, máme i ergo baby ale to je na menší děti a trojnásobně drahé 😉
Toho je tolik,ze se v tom úplně ztrácím.... pořád o tom něco čtu a vše si o tom hledám.... šátkové nosítko může mít od narození? A vydrží déle jak klasické nosítko?
@kikina2610 niektore satkove nositka su od narodenia, napr fidella baby size. Nevydrzi do nekonecna, treba potom kupit vacsie. Ale ani bondolino dlho nevydrzi, tak do roka zhruba.
@dl pro dítě bych řekla, že už je to po roce skoro jedno (krosnička nebo nosítko). My máme oboje (Tulu Toddler a krosnu Panda Corazon). Já nosím jen v nosítku, je podstatně lehčí (krosna prázdná má 3 kila), když chce dítě zrovna pobíhat, tak ho jen nechám viset kolem pasu (nosítko) a můžu stíhat prťavce. Nevýhody - musíš pořešit, kam dáš věci, baťoh na břichu není nic moc, taška přes tělo zas nepojme tolik, co batoh. Když ti dítě v nosítku na zádech usne, bývá echt zalomený, chce to s sebou nosit třeba šálku a zafixovat mu hlavu směrem k sobě. Můj muž nosí víceméně jen v krosničce - mnohem snáz se nandavá, zapne dítě a nahodí na záda, nazdar. v létě se navzájem nehřejí a nepotí se, nemusí řešit kam s věcmi, protože v krosničce je prostor na uložení, když dítě usne, hlavu si položi dopředu a hotovo.
Dobře vybraná krosnička umožní dítěti sedět pohodlně (široký sedák, třmínky), navíc mu umožní skvělý rozhled.
Dcera miluje oboje, jak nosítko, tak krosničku, takže je spíš na tobě, co a proč chceš pořídit.
Pokud ti jde o každodenní poponášení, do města, na lítačku, šla bych spíš do nosítka.
Pokud chceš něco na delší (celodenní) výlety a nechceš řešit, do čeho dáš věci, pak spíš krosničku.
@kikina2610 tak jsem ted ještě narazila na Ktan a spíš už klasický šátek Mobi, a nejspíš půjdu do Ktan vzhledem k ceně nového 🙂, jen nevím jestli se v CR dá koupit, i tak to posílám jako info, já si ho dovezu z US
Právě, že hodne lidí mi psalo, že to bondolino je tak do 3mesicu jenom, ze pak se provesuje
@kikina2610 bondolino se určitě neprověšuje, to je pevné látkové nosítko, to asi myslíš spíš to caboo, to je elastický materiál.
Jinak pro zorientování - máš víc možností, pokud chceš nosit od narození.
1. šátek - chápu, zdá se ti to složité, rozumím ti, měla jsem stejné pocity. I přes to bych šátek nezavrhovala, klidně zkus až mimi povyroste (3-4 měsíc, kdy už samo drží, je rázem vázání mnohem snazší). Satky jsou navykove 🙂
2. caboo, šátkové meitai - oboje jsou takoví kříženci mezi šátkem a nosítkem - je dane jak se nanadavaji, nemusis tam nic vymyslet, jen zavazes popruhy na uzel a hotovo.
3. nositka, ktera se daji hoooodne zmensit aby sedla i na uplneho mrnouska. Takova ja znam treba Bondolino a Storchenwiege, ale urcite je jich vic (ono tech znacek pribyva kazdy rok)
tahle nosítka se dají hodně zmenšit (výška opěrky a šířka sedu - u storcha se to stahne snurkama, u bondolina jsou knofliky), takže fakt nastavíš i na malé miminko. Nevýhodou pak logicky je omezená velikost - když dítě povyroste, už nejsou nosítka dostatečně široká v sedu a vysoká v zádech. Ale to budeš řešit s každým nerostoucím nosítkem. Vetsina jich podle velikosti ditete vydrzi cca do roka, roka a pul, pak je cas prejit na batoleci nositko, sirsi mezi nohama a s vyssi operkou nebo na nektere rostouci nositko (kibi, noiga, kokon atd).
4.klasicke nositko s novorozeneckou vlozkou - napr. manduca, tula, ergo - to je nejvetsi kompromis, ale zas pak dele vydrzi. U manducy je novovlozka vlastne jen vsity zmenseny sed (miminko sedi uvnitr na uzsim kusu latky), potiz muze byt ze mensi dite planda v zadove operce, protoze tu nijak nezmensis a neutahnes. Vetsi novorozenci (3.5 +) ale do manducy sedi vetsinou uz dobre. Tula a ergo maji takove kornoutky, ktere strcis dovnitr a do nich dite v poloze na zabicku, s nozickama skrcenyma pod brichem.
Ad pojem "satkove nositko" - to vetsinou neznamena, ze to musis vazat jako satek, ale jen ze jsou vyrobena (usita) z satku, ne z metraze. Napr. uz zminovana Fidella, nebo treba ceska Monilu, Lenka, Veka atd atd. Vetsina jich je na prezky, neboj 🙂 vetsina taky je sita ve vice velikostech - mini, meziverze, batoleci, takze si muzes vybrat na miru velikosti ditete. No a samozrejme tim ze jsou sita z satku, tak je vetsi vyber vzoru nez u klasickych nositek.
@jitavrtule moc vám děkuji😊jde vidět,ze se v tom vyznáte.... můžu se zeptat,co kromě klasického šátku by jste doporučovala?
@kikina2610 no, to je celkem na tobe, idealne vyzkouset a pak teprve koupit. doporucila bych ti zkusit nakou regionalni nosici skupinu na facebooku, delavaji srazy, kde si muzes ledacos osahat a vyzkouset zadarmo nazivo.
Jestli jsi z Karvine, tak treba tahle :
https://www.facebook.com/groups/776866695754881/
nebo Ostravska:
https://www.facebook.com/groups/1547199562260287/
Ja ted pred mesicem osahavala toho Storchenwiege a moc se mi libil, opravdu se da vyborne stahnout na malickaty rozmery (ma takovy snurky).
Ahoj, od narodenia su vhodne obe. Este emeibaby a fidella baby size alebo satkove mei tai. Preco nechces satkove nositko?