Nosítka Bondolino a Caboo, co na ně říkáte?

kikina2610
23. pro 2016

Ahoj maminky, co říkáte na nosítko bondolino nebo caboo? Je vhodné pro novorozence? Nebo znáte ještě nějaké? Šátkové nosítko nechci...

szifcakova
23. pro 2016

Ahoj, od narodenia su vhodne obe. Este emeibaby a fidella baby size alebo satkove mei tai. Preco nechces satkove nositko?

kikina2610
autor
23. pro 2016

Přijde mi to složité😁😊ty nosítka nemusím aspoň vázat

szifcakova
23. pro 2016

Ale satkove nositko je aj na pracky 😄 Napr. Ta fidella 😄

szifcakova
23. pro 2016

Na FB skupina Nosime deti, najdes tam prehlad vsetkych vhodnych aj nevhodnych nositiek, satiek...

kikina2610
autor
23. pro 2016

@szifcakova aha tak to jsem nevěděla.... jsem úplný nováček v nošení

jarmy_
23. pro 2016

na novorozence je stejně nejvhodnější šátek, většina nosítek (těch zapínacích) se doporučuje nejdříve od 4. měsíce. Existují sice novorozenecké vsadky a úplně ideální to není

linsweet
23. pro 2016

@kikina2610 planuji Caboo, take se necitim na vecne zavazovani a tohle vnimam jako kompromis ... ja bych to nazvala jako takovy predpripraveny satek 😉

kikina2610
autor
23. pro 2016

@linsweet taky to vidím na to caboo😊i když bondolino zase vydrží déle

kikina2610
autor
23. pro 2016

@jarmy_ Každý říká něco jiného..... vím, že šátek by byl nejvhodnější, ale na zavazovani se Fakt necítím

michelette
23. pro 2016

Caboo je super, zachránilo nás při kolikách, malá mi tam vždycky krásně usnula a vyprděla se. Ale tak kolem 5kg se začalo trošku prověšovat. Nějak ve třech měsících malé, jsem pak přešla na klasický šátek. Takže určo doporučujeme Caboo. 😊

kristynatita
23. pro 2016

Radej bondolino, caboo toho moc neudrzi a nevydrzi, navic na stihlych maminkach zasahuji kolecka po itazeni az do nozicek miminka. vazani se ale nemusite bat, ono bondolino je dost srovnatelne s klasickym nositkem (obsluhou). A mne se v realu ty suchy zipy vubec nezamlouvaly, musim rict. Asi byt vami jdu do kvalitniho pevneho satku.

broskvicka01
24. pro 2016

Také doporučuji Caboo 🙂. Je pohodlné a malá v něm hned usne 🙂.

martiniquest
24. pro 2016

Meli jsme Caboo i pevny satek, satek jsem ale zacala pouzivat az ve 4m (moc mi to s nim neslo, postradam trpelivost). Caboo jsme meli do 3m, cca 5,5 kg, pak uz prestalo byt pohodlne a presli jsme na Fidella Fly Tai New size. Ve 3m jsme zkusili Manducu s novor.vlozkou (byla priserna, nepohodlna, tvrda), taky Emeibaby (i presto, ze je od narozeni, bylo synovi ve 3m velke). Ted uz nosime v satcich a zaciname s Tulou (ta je od 7 kg). Takze za me Caboo ano (nevim, jak u stihlich mamin, ja nosim vel.46 a s kolecky problem nebyl) nebo satek. Stejne je nejlepsi toho vyzkouset vic. Pro kazdou velikost a prilezitost je vhodne neco jineho.

helga20
25. pro 2016
Uživatel helga20 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od helga20.

ahoj, mozna to sem uplne tematicky nezapada,ale pravdepodobne sem pisou mamky co nosi. Chtela jsem se zeptat, jestli nechodite nekam v Brne cvicit i s detma co mate v nositku nebo satku? potrebovala bych zhubnout, ale nemam nikoho na hlidani

kristynatita
25. pro 2016

Cvici se v Bráně k dětem

dl
26. pro 2016

Ahoj.Chci se poradit.Co je pohodlnejsi pro dite,kdyz ji chci vice nosit na zadech.Krosna,ci nejake ergo.nositko?( mala 1 rok)Nositko mam jen,na noseni ve predu,a chci si poridit,druhe na prochazky se psy,atd.Dekuji za radu.

kalipso
26. pro 2016

@helga20 http://www.nesemese.cz/nesemese---cvi269eniacut... a na Vinohradech se také cvičí (Louka) https://www.facebook.com/cvicenisdetmivsatkubrno a v Líšni myslím taky bylo něco.

kalipso
26. pro 2016

@dl krosna určitě ne, je zbytečně těžká a dítě tam ani moc dobře nesedí. Takže určitě nějaké ergo nosítko. Třeba Tula toodler, Kibi nebo jiné batolecí nosítko, je toho celkem dost. Záleží co ti sedne.

dl
26. pro 2016

kalipso dekuji,za radu 👍 tak opet pudu do nositka 😉

kikina2610
autor
26. pro 2016

Tak já vyzkouším to bondolino a uvidím😊potřebuju něco sup sup a se zavazovanim bych se zdržovala.... ještě ani nejsem trpělivá takže bych na to neměla nervy😁

jarmy_
26. pro 2016

@kikina2610 teď vám vázání šátku příjde náročné, ale věřte, že po prvních pěti úvazech budete machr 😉 ať tak nebo tak, je to ve finále jedno, nošení je super a o to tady jde 😉

@dl ergo je určitě lepší, nosíme 20ti měsíční dceru a na zádech perfektní. Dokonce vám doporučím - na fcb si najděte stránku Marty S šití nosítek a onbagu, nadělila jsem si toddlera na vánoce a je super a za skvělou cenu, máme i ergo baby ale to je na menší děti a trojnásobně drahé 😉

kikina2610
autor
27. pro 2016

Toho je tolik,ze se v tom úplně ztrácím.... pořád o tom něco čtu a vše si o tom hledám.... šátkové nosítko může mít od narození? A vydrží déle jak klasické nosítko?

@jarmy_

szifcakova
27. pro 2016

@kikina2610 niektore satkove nositka su od narodenia, napr fidella baby size. Nevydrzi do nekonecna, treba potom kupit vacsie. Ale ani bondolino dlho nevydrzi, tak do roka zhruba.

jitavrtule
27. pro 2016

@dl pro dítě bych řekla, že už je to po roce skoro jedno (krosnička nebo nosítko). My máme oboje (Tulu Toddler a krosnu Panda Corazon). Já nosím jen v nosítku, je podstatně lehčí (krosna prázdná má 3 kila), když chce dítě zrovna pobíhat, tak ho jen nechám viset kolem pasu (nosítko) a můžu stíhat prťavce. Nevýhody - musíš pořešit, kam dáš věci, baťoh na břichu není nic moc, taška přes tělo zas nepojme tolik, co batoh. Když ti dítě v nosítku na zádech usne, bývá echt zalomený, chce to s sebou nosit třeba šálku a zafixovat mu hlavu směrem k sobě. Můj muž nosí víceméně jen v krosničce - mnohem snáz se nandavá, zapne dítě a nahodí na záda, nazdar. v létě se navzájem nehřejí a nepotí se, nemusí řešit kam s věcmi, protože v krosničce je prostor na uložení, když dítě usne, hlavu si položi dopředu a hotovo.
Dobře vybraná krosnička umožní dítěti sedět pohodlně (široký sedák, třmínky), navíc mu umožní skvělý rozhled.
Dcera miluje oboje, jak nosítko, tak krosničku, takže je spíš na tobě, co a proč chceš pořídit.
Pokud ti jde o každodenní poponášení, do města, na lítačku, šla bych spíš do nosítka.
Pokud chceš něco na delší (celodenní) výlety a nechceš řešit, do čeho dáš věci, pak spíš krosničku.

linsweet
27. pro 2016

@kikina2610 tak jsem ted ještě narazila na Ktan a spíš už klasický šátek Mobi, a nejspíš půjdu do Ktan vzhledem k ceně nového 🙂, jen nevím jestli se v CR dá koupit, i tak to posílám jako info, já si ho dovezu z US

kikina2610
autor
27. pro 2016

Právě, že hodne lidí mi psalo, že to bondolino je tak do 3mesicu jenom, ze pak se provesuje

jitavrtule
28. pro 2016

@kikina2610 bondolino se určitě neprověšuje, to je pevné látkové nosítko, to asi myslíš spíš to caboo, to je elastický materiál.
Jinak pro zorientování - máš víc možností, pokud chceš nosit od narození.
1. šátek - chápu, zdá se ti to složité, rozumím ti, měla jsem stejné pocity. I přes to bych šátek nezavrhovala, klidně zkus až mimi povyroste (3-4 měsíc, kdy už samo drží, je rázem vázání mnohem snazší). Satky jsou navykove 🙂
2. caboo, šátkové meitai - oboje jsou takoví kříženci mezi šátkem a nosítkem - je dane jak se nanadavaji, nemusis tam nic vymyslet, jen zavazes popruhy na uzel a hotovo.
3. nositka, ktera se daji hoooodne zmensit aby sedla i na uplneho mrnouska. Takova ja znam treba Bondolino a Storchenwiege, ale urcite je jich vic (ono tech znacek pribyva kazdy rok)
tahle nosítka se dají hodně zmenšit (výška opěrky a šířka sedu - u storcha se to stahne snurkama, u bondolina jsou knofliky), takže fakt nastavíš i na malé miminko. Nevýhodou pak logicky je omezená velikost - když dítě povyroste, už nejsou nosítka dostatečně široká v sedu a vysoká v zádech. Ale to budeš řešit s každým nerostoucím nosítkem. Vetsina jich podle velikosti ditete vydrzi cca do roka, roka a pul, pak je cas prejit na batoleci nositko, sirsi mezi nohama a s vyssi operkou nebo na nektere rostouci nositko (kibi, noiga, kokon atd).
4.klasicke nositko s novorozeneckou vlozkou - napr. manduca, tula, ergo - to je nejvetsi kompromis, ale zas pak dele vydrzi. U manducy je novovlozka vlastne jen vsity zmenseny sed (miminko sedi uvnitr na uzsim kusu latky), potiz muze byt ze mensi dite planda v zadove operce, protoze tu nijak nezmensis a neutahnes. Vetsi novorozenci (3.5 +) ale do manducy sedi vetsinou uz dobre. Tula a ergo maji takove kornoutky, ktere strcis dovnitr a do nich dite v poloze na zabicku, s nozickama skrcenyma pod brichem.

Ad pojem "satkove nositko" - to vetsinou neznamena, ze to musis vazat jako satek, ale jen ze jsou vyrobena (usita) z satku, ne z metraze. Napr. uz zminovana Fidella, nebo treba ceska Monilu, Lenka, Veka atd atd. Vetsina jich je na prezky, neboj 🙂 vetsina taky je sita ve vice velikostech - mini, meziverze, batoleci, takze si muzes vybrat na miru velikosti ditete. No a samozrejme tim ze jsou sita z satku, tak je vetsi vyber vzoru nez u klasickych nositek.

kikina2610
autor
28. pro 2016

@jitavrtule moc vám děkuji😊jde vidět,ze se v tom vyznáte.... můžu se zeptat,co kromě klasického šátku by jste doporučovala?

jitavrtule
28. pro 2016

@kikina2610 no, to je celkem na tobe, idealne vyzkouset a pak teprve koupit. doporucila bych ti zkusit nakou regionalni nosici skupinu na facebooku, delavaji srazy, kde si muzes ledacos osahat a vyzkouset zadarmo nazivo.
Jestli jsi z Karvine, tak treba tahle :
https://www.facebook.com/groups/776866695754881/
nebo Ostravska:
https://www.facebook.com/groups/1547199562260287/

Ja ted pred mesicem osahavala toho Storchenwiege a moc se mi libil, opravdu se da vyborne stahnout na malickaty rozmery (ma takovy snurky).