Maminky, řeším problém, v čem přenášet miminko. Jde o to, že dělám dětem taxikáře. Ráno zvládne manžel, ale odpoledne musím sednout do auta a jet vyzvednout do školy, školky, kroužky... A teď - jak s miminkem? Nechce se mi tahat podvozek, abych na něj nasadila vajíčko. Až povyroste, tak mám klasickou klokanku. Tam je mi jasné, že to není ideální kvůli kyčlím, ale opravdu se jedná o vyřešení 10ti minut. U mimča jsem zavrhla šátek - zbytečně dlouhé uvazování, nošení vajíčka v ruce je sice možnost, ale mám jen jedny zády ☹ Co ještě můžu využít?
kup si manducu, ergo nebo mei-tai , klonku zahod...
pořídíš i za 400 kč...
Taky doporucim Manducu. Dite za par vterin nandane,zada neboli,maximalni mobilnost. Nedame na ni dopustit.🙂
Ja mam teda satek, protoze mimco uvazu za 2 minutky, ale manzel to odmita, tak ten ma babyvak od haipa daipy a je spokojeny, je to na rychle prenaseni od mimca az po 15 kg (atest jim prosel na 50kg 🙂 ) a kdyz si koupite spravnou velikost, tak to nebude nikde drit - http://haipa-daipa.com/product/baby-vak-bio/, zadne presky co sikovne mrne rozepne, velikost maj vysvetlenou na videu plus je to ceska firma, ceska latka a sito ceskyma svadlenama 🙂.
já to dělala tak, že jsem si doma uvázala šátek a nechala si úvaz na sobě a pak jak jsem pobíhala, tak jsem si ho vždycky jen lupla do šátku, pak zase vyndala a šátek furt nechávala 🙂 je to rychlejší než si nasazovat nosítko...
Radši pořiď nějaké pořádné nosítko. vázat nemusíš, zapneš stejně rychle jako klokanku a využiješ i na delší výlety. Když vidím lidi s klokankou, to dítě jim visí dopředu, stejně ho ještě přidržují rukou.
@myisiska1 ahojda. resila jsem stejny trabl. Takze prosim te, rozhodne nenos v klokance smerem od sebe napr http://static.akcniceny.cz/foto/vyrobky/708250/... to je spatne nikdy fakt. Manduka, ergo etc - proste vsechna ergonomicka nositka,super ale NE dokud dite neudrzi hlavu (zapomen na novor. vlozky - fakt se nedoporucuje). Ja bych: 1 poridila vak napr. Pech nebo Haipa Daipa (a nosila na kolebku) a pak Manduka/ergo. Zastankyne satkovani: jasne satek je supis, ale na rychle prenaseni naprd (satkovala jsem, ale stridala jsem babyvaky na rychle prenaseni a satek na dyl). Good luck!
@myisiska1 Ja na tohle minipoponaseni (dojit za postakem pred barak, prenest prcka z bytu na zahradu apod.) planuji poridit haipa daipa vak, na zada nosice to neni idealni protoze zatezuje jen jedno rameno, ale da se rychle nasadit a pak i s mimcem sundat.. akorat pozor na velikost, byla jsem v obchode upozornena at jdu vybrat spravnou velikost az po porodu i s mimcem, ze jim naprosta vetsina maminek co si ho poridili uz v tehu chodi po porodu menit velikost
Manduca je až pro větší miminka, ne? Já to potřebuju řešit už prakticky od narození
Co šátkové nosítko, které se jen dotahuje pomocí kroužků - třeba Caboo ... a pak kolem 4. -5. měsíce přejít na ergonosítko (KiBI to vydrží i na batole). Klokanku bych zahodila.
Haipa se mi líbí. Díky moc za rady
@myisiska1 jj, viz muj prispevek vyse. Manduka je fakt pro vetsi. Jinak Caboo - moc se mi neosvedcilo podle me je to fakt az na vertikalni noseni a na to je lepsi Manduka. Mela jsem tez, nakonec jsem ho prodala. Za me haipa/babyvak pech a pak nejake ergonositko 🙂. Jinak - kupuj vse na bazaru, nove zbytecne drahe. Drzim palec. 🙂
@annaluciapetrzel však vertikálně (při správném napolohování) jde nosit i novorozence 😉
@myisiska1 hele ale treba by ti to Caboo sedlo: zkus si nekam zajit a vse vyzkouseni. Ja jsem v Brne vzdy zasla do brany k detem a vyzkousela a pak koupila na bazaru. Teda, Kibi nakonec ne, ptze to i na bazarech bylo tak drahe, ze jsem radeji sla do noveho a pak prodam. Pa!
@katyxq hele, v tom se neshodnem. Ja nejsem pro noseni prtat vertikalne 🙂, jsem pro vertikal az prte aspon udrzi hlavicku. Dcera je nedonosena, takze jsem vse fakt dukladne resila, i rehabkama. Ale proste nazoru je povicero no ;). Vim, ze se rika, ze napolohovat do kolebky je tezke. nekt deti to nemaj rady, ale v te Haipa nebo babyvak Pech to jde bezva.
@annaluciapetrzel naše malá kolíbkovou polohu bytostně nesnášela - ale vertikál v pohodě, když se dobře udělá, tak hlavičku krásně podrží
Udělám si výlet do Brány k dětem a mrknu tam. Taky nejsem zastánce vertikální polohy u malinkých miminek
Holky, ja bych polohy moc neresila, kazde dite ma rado neco jineho, moje prvni dcerka kolibku nesnasela a mohla se urvat a nastojaka s poradne utazenym satkem byla spokojena a byl od ni aspon chvili klid, jednou sem se tak prihnala k ortopedovi na prohlidku kycli a byl nadmiru spokojen, jak je vaha dobre rozlozena, ze se neborti zadicka a ze je to super na kycle, ze vzdycky satky odsuzoval, ale ze to takhle kdyz to vidi zblizka, tak zadny problem nenachazi... Druhe byla poloha sumak, hlavne ze byla u mamy a bylo ji jedno jak je, jen zase nutne potrebovala videt ven, jakmile se prikryla hlava, byl rev 😀
@myisiska1 jj, absolutne nejlepsi napad.
já měla ten vak haipa daipa, ale fakt jsem ho měla párkrát na sobě , pak jsem pořídila šátek, na poponášení chvilkové super, ale mám problémy se zádama , tak byl šátek lepší
zkuste babyvak ale je to jen na krátko u delšího nošení z toho bolí záda, natáhne se to jen přes jedno rameno