Nošení miminka na krátkou vzdálenost, co můžu využít?

myisiska1
2. čer 2015

Maminky, řeším problém, v čem přenášet miminko. Jde o to, že dělám dětem taxikáře. Ráno zvládne manžel, ale odpoledne musím sednout do auta a jet vyzvednout do školy, školky, kroužky... A teď - jak s miminkem? Nechce se mi tahat podvozek, abych na něj nasadila vajíčko. Až povyroste, tak mám klasickou klokanku. Tam je mi jasné, že to není ideální kvůli kyčlím, ale opravdu se jedná o vyřešení 10ti minut. U mimča jsem zavrhla šátek - zbytečně dlouhé uvazování, nošení vajíčka v ruce je sice možnost, ale mám jen jedny zády ☹ Co ještě můžu využít?

slunicqqo
2. čer 2015

zkuste babyvak ale je to jen na krátko u delšího nošení z toho bolí záda, natáhne se to jen přes jedno rameno

eficenka
2. čer 2015

kup si manducu, ergo nebo mei-tai , klonku zahod...
pořídíš i za 400 kč...

wenduliks
2. čer 2015

Taky doporucim Manducu. Dite za par vterin nandane,zada neboli,maximalni mobilnost. Nedame na ni dopustit.🙂

akankeo
2. čer 2015

Ja mam teda satek, protoze mimco uvazu za 2 minutky, ale manzel to odmita, tak ten ma babyvak od haipa daipy a je spokojeny, je to na rychle prenaseni od mimca az po 15 kg (atest jim prosel na 50kg 🙂 ) a kdyz si koupite spravnou velikost, tak to nebude nikde drit - http://haipa-daipa.com/product/baby-vak-bio/, zadne presky co sikovne mrne rozepne, velikost maj vysvetlenou na videu plus je to ceska firma, ceska latka a sito ceskyma svadlenama 🙂.

anetka1701
2. čer 2015

já to dělala tak, že jsem si doma uvázala šátek a nechala si úvaz na sobě a pak jak jsem pobíhala, tak jsem si ho vždycky jen lupla do šátku, pak zase vyndala a šátek furt nechávala 🙂 je to rychlejší než si nasazovat nosítko...

betelgeuzz
2. čer 2015

Radši pořiď nějaké pořádné nosítko. vázat nemusíš, zapneš stejně rychle jako klokanku a využiješ i na delší výlety. Když vidím lidi s klokankou, to dítě jim visí dopředu, stejně ho ještě přidržují rukou.

annaluciapetrzel
2. čer 2015

@myisiska1 ahojda. resila jsem stejny trabl. Takze prosim te, rozhodne nenos v klokance smerem od sebe napr http://static.akcniceny.cz/foto/vyrobky/708250/... to je spatne nikdy fakt. Manduka, ergo etc - proste vsechna ergonomicka nositka,super ale NE dokud dite neudrzi hlavu (zapomen na novor. vlozky - fakt se nedoporucuje). Ja bych: 1 poridila vak napr. Pech nebo Haipa Daipa (a nosila na kolebku) a pak Manduka/ergo. Zastankyne satkovani: jasne satek je supis, ale na rychle prenaseni naprd (satkovala jsem, ale stridala jsem babyvaky na rychle prenaseni a satek na dyl). Good luck!

martaveg
2. čer 2015

@myisiska1 Ja na tohle minipoponaseni (dojit za postakem pred barak, prenest prcka z bytu na zahradu apod.) planuji poridit haipa daipa vak, na zada nosice to neni idealni protoze zatezuje jen jedno rameno, ale da se rychle nasadit a pak i s mimcem sundat.. akorat pozor na velikost, byla jsem v obchode upozornena at jdu vybrat spravnou velikost az po porodu i s mimcem, ze jim naprosta vetsina maminek co si ho poridili uz v tehu chodi po porodu menit velikost

myisiska1
autor
2. čer 2015

Manduca je až pro větší miminka, ne? Já to potřebuju řešit už prakticky od narození

katyxq
2. čer 2015

Co šátkové nosítko, které se jen dotahuje pomocí kroužků - třeba Caboo ... a pak kolem 4. -5. měsíce přejít na ergonosítko (KiBI to vydrží i na batole). Klokanku bych zahodila.

myisiska1
autor
2. čer 2015

Haipa se mi líbí. Díky moc za rady

annaluciapetrzel
2. čer 2015

@myisiska1 jj, viz muj prispevek vyse. Manduka je fakt pro vetsi. Jinak Caboo - moc se mi neosvedcilo podle me je to fakt az na vertikalni noseni a na to je lepsi Manduka. Mela jsem tez, nakonec jsem ho prodala. Za me haipa/babyvak pech a pak nejake ergonositko 🙂. Jinak - kupuj vse na bazaru, nove zbytecne drahe. Drzim palec. 🙂

katyxq
2. čer 2015

@annaluciapetrzel však vertikálně (při správném napolohování) jde nosit i novorozence 😉

annaluciapetrzel
2. čer 2015

@myisiska1 hele ale treba by ti to Caboo sedlo: zkus si nekam zajit a vse vyzkouseni. Ja jsem v Brne vzdy zasla do brany k detem a vyzkousela a pak koupila na bazaru. Teda, Kibi nakonec ne, ptze to i na bazarech bylo tak drahe, ze jsem radeji sla do noveho a pak prodam. Pa!

annaluciapetrzel
2. čer 2015

@katyxq hele, v tom se neshodnem. Ja nejsem pro noseni prtat vertikalne 🙂, jsem pro vertikal az prte aspon udrzi hlavicku. Dcera je nedonosena, takze jsem vse fakt dukladne resila, i rehabkama. Ale proste nazoru je povicero no ;). Vim, ze se rika, ze napolohovat do kolebky je tezke. nekt deti to nemaj rady, ale v te Haipa nebo babyvak Pech to jde bezva.

katyxq
2. čer 2015

@annaluciapetrzel naše malá kolíbkovou polohu bytostně nesnášela - ale vertikál v pohodě, když se dobře udělá, tak hlavičku krásně podrží

myisiska1
autor
2. čer 2015

Udělám si výlet do Brány k dětem a mrknu tam. Taky nejsem zastánce vertikální polohy u malinkých miminek

akankeo
2. čer 2015

Holky, ja bych polohy moc neresila, kazde dite ma rado neco jineho, moje prvni dcerka kolibku nesnasela a mohla se urvat a nastojaka s poradne utazenym satkem byla spokojena a byl od ni aspon chvili klid, jednou sem se tak prihnala k ortopedovi na prohlidku kycli a byl nadmiru spokojen, jak je vaha dobre rozlozena, ze se neborti zadicka a ze je to super na kycle, ze vzdycky satky odsuzoval, ale ze to takhle kdyz to vidi zblizka, tak zadny problem nenachazi... Druhe byla poloha sumak, hlavne ze byla u mamy a bylo ji jedno jak je, jen zase nutne potrebovala videt ven, jakmile se prikryla hlava, byl rev 😀

annaluciapetrzel
2. čer 2015

@myisiska1 jj, absolutne nejlepsi napad.

luciesofi
2. čer 2015

@myisiska1 správny vertikál je pro novose mnohem lepší nez kolibka....hlavně kvůli kyčlím a proto, že málokdo umí dítko do kolébky správne napolohovat

slunicqqo
3. čer 2015

já měla ten vak haipa daipa, ale fakt jsem ho měla párkrát na sobě , pak jsem pořídila šátek, na poponášení chvilkové super, ale mám problémy se zádama , tak byl šátek lepší