Holky kdo nosíte 2 děti jiného věku můžu prosím poradit jak je na sebe dát? Na staršího 2 roky mám nosítko tak asi na záda a malinkyho 8 měs do šátku na břicho? Ale jaký úvaz a jak dát nosítko? Děkuji moc 🙂
@lussi33 noseni je skvele, ale myslete taky trochu na sebe, at si zbytecne neodrovnate... Holt se ted budete muset trosku omezit v rozletu a vic zapojit tatinka, ale pak se vam to vrati, jakmile se z deti stanou partaci a budete s nimi moci podnikat spoustu veci! (Vlastni zkusenost, mame kluky rychle po sobe.)
2 roky a ještě se nosí šup s ním na nožičky ať poznává svět
tandem v satku
@bublinkakocicka jdi si plácat játra někam jinam 🤦😀 nosím dvou a půl letou... A víš co? Manžel má někdy i pětiletou. Měj se 😊
@lussi33 Mrkni třeba tady, mladší v šátku nebo nosítku a starší v onbuhimu- nosítko bez bederáku 😉 https://vhadru.cz/cs/velka-srovnavaci-recenze-o....
A nosit i větší děti je normální 😉 moje téměř 3 letá se taky ráda poponese, když je unavená.
@leilinka1234 hmm no a co?proc mi to pises me to nezajima ale.znic si zada tvoje vec nechapu tvuj komentar.
@bublinkakocicka protože ses tu ozvala, že dítěti jsou dva a jen proto má běhat. Nevíš, proč chtějí nosit, takže úplně zbytečný komentář z tvé strany.
@bublinkakocicka
@fouskovi
co kdyz dite jeste nechodi?To vas nenapadlo?
Nebo chteji jet na vylet a dite cely den tapat nevydrzi?
@zelenaesmolda dobře poponest ale ve dvou letech hezky tapat po svejch
@bublinkakocicka
@fouskovi
a co kdyz jeste nechodi?znam takove dite.
@bublinkakocicka a kdo tebe požádal o takový komentář? Poradila jsi snad s nošením? My nosíme děti při dlouhých túrách. Máme rádi výlety, ale ne vždy jsou dcery, schopné to ujít. Třeba je to i jejich případ. A i kdyby ne. Paní chtěla poradit úvaz a ne poslouchat, že má dítě chodit.
@bublinkakocicka Bych chtěla vidět dvouletý dítě jak třeba na výletě ujde 10 km 🤔 vídám i starší jak se nosí, třeba i tátovi na ramenou.
Plánuji novorozence do šátku dopředu a starší případně do onbu na záda. Rozdíl budou mít 18 měsíců. Na dva šátky si úplně netroufám.
První se taky nosila víc jak dvouletá, a co. Jsem za to tak ráda. Tyhle chvíle jsou něco, co mi nikdo nikdy nevezme, i když ona s námi není.
Takova nevinna otazka a tolik zloby a hnusnych komentaru tady… nechapu🙈, proc zeny???ja mam na 15ti mesicni nositko, ale uz v nem proste nechce byt, porad to zkousime i na zadech i na brichu, 10 minut a dere se ven jak silena😂, od te doby co zacala chodit uz ji nezastavim, co bych za to dala kdyby aspon chvili se nechala ponosit, kazdopadne na vetsi a na mimi se mi zda idealni kombinace uvazat mimi dopredu do satku, klasicky uvaz kriz s kapsou a pak sup starsi na zada v nositku, to jestli ma maminka na to fyzicku, vymakany zada a nohy musi prece posoudit kazda za sebe!!
@bublinkakocicka moje dcera má dva a půl a patnáct kilometrů, což jsou naše obvyklé procházky/výlety, neujde. Tak ji dál nosím v nosítku na střídačku s chozením. Nemám pocit, že bych si ničila záda, pořád raději nosím dceru než batoh, ten je na mě “těžší” i když na kila má míň a nosí ho muž. Jsem sice stará matka, ale v dobré kondici, pokud je pro tebe vrchol aktivity dva kilometry v parku, tak chápu, že ti to ujde i dvouleté dítě a zároveň že bys nošení nezvládla.
K cemu nosit dite boze co pak to je mimino.asi jo ze ale to je furt dokola proste kdyz dite zacne behat tak proste bude chodit a ne noseni ale kazdeho vec snad ne.napsala jsem jen muj nazor tak co tady rypete furt jak ....
@bublinkakocicka souhlasím děti jsou o začátku zvyklé chodit maximálně poponesu ale takhle to musí být náročný tahat dvě děti a úplně zbytečně
Všem co odpověděli k věci děkuji 🙂 Dvouletak samozřejmě tapka ale přece jen ho dávám třeba po obědě spát, tak tipují že tapkanim si moc neodpočine.. přesně jak tu někdo píše, chystám se s dětma na týden do karavanu ještě se synem 8,5 a s tím chceme právě na výlet. Manžela bych zapojila, jenze bude doma a chodit do práce takže to tam také není řešení...
@bublinkakocicka Tak jestli Tvoje ditko uslo ve 2 letech 10 - 15 km, tak gratuluju. Ja tak pohybove zdatne deti nikdy nemela, takze kdyz jsme treba se s nejstarsi dcerou lezly na Dachstein, tak jsem druhorozenou (tenkrat necele 2 roky, sama chodila od 11 mesicu) taktez nosila. Treti taky, se ctvrtou a patou me letosni prazdniny ceka totez, co zakladatelku diskuse, protoze i pres to, co nas postihlo, musim vymyslet detem program na prazdniny a pesi vylety jsou u nas taktez samozrejmosti.
@drep Presne tak. Dite na zadech mi taky prijde lehci, nez batoh. U nas prakticky totez - deti jsem nosila na zadech, dokud neusly samy celou turu, takhle jsem stridala noseni a chuzi a zvladali jsme i delsi trasy.
@somalicats jasně, já bych náš narvaný batoh na celý den asi unesla, ale budu z toho zmožená jak blázen. A to mám opravdu dobrý dámský batoh, dobře nastavený. Nosítko má i s velkým dítětem mnohem příznivější těžiště a je mi pohodlné. Já chápu, že pokud někdo chodí po kolonádě a stačí mu to, tak je pro něj nosítko a natož pro dvouletou kravina, ale my jsme turisti a nechceme se příštích x let, než dítě ujde nějakou kloudnou vzdálenost, plácat pod kopcem. A navíc jak tu někdo píše výš, nosítko krásně řeší potřebu odpoledního spánku.
@drep
Nechcete me taky hodit na zada? 🙂
@zelenaesmolda hele, o tohle mě pravidelně prosí takoví ti šedesátiletí pánové, které potkáváme😂😉
@drep mame to stejne chlap vetsinou taha bagl a ja deuter nositko. Kdyz jsou dobre postelovany ty vsechny pasy, tak se to nosi vicemene jak bagl a neni to tak hrozny. Mala ma cerstve 3 a 13kg. Ovsem obcas, kdyz to trosku neodhadnem nese se i kluk skoro 5 a 25 kg, takze toho pak chvili nese chlap. Pry trening na tezko🙂 a holka bud bezi nebo ji poponasim v naruci, ale kluk se nosi malo, ale zboznujete jako vozeni v kocaru.. pokud jdeme do parku netreba resit nositka, pro nekoho je to vrchol fyz.aktivity, projit mesto max park a to my radi prirodu a hory..jo a jsem taky stara matka😉
@drep tak ja jsem rozhodne lehci nez 60 lety pan.Beru to jako ano :D
@lussi33 zkus navstivit toto, tam ti poradi, rovnou se to můžes spravne naucit😉
https://facebook.com/events/s/kouzlo-noseni-fes...
My jsme vždycky výlety přízpusobovali dětem, aby to usly, takže se nenosily. Taky proto, že máme víc děti, než je nás, a prostě nejdou zada/ruce🙂 Ale když to někdo chce udělat naopak, aby si užili rodiče a prizpusobily se děti, proč by se dvouletak nemohl nosit? To není žádný věk a kolik lidí si ještě v tomhle věku pořizuje sourozenecky kočár.
2 roky a jeste se nosi jo?to bych urcite nenosila ma nozicky tak at hezky beha....