Manduca versus Deuter. Co koupit?

petardice
14. dub 2010

Prosím o radu - máme devítiměsíční holčičku (zatím nesedící, ale moc daleko k tomu nemá), jsme poměrně hodně aktivní a zvyklí chodit - v létě trávíme víkendy na chatě, kde poměrně hodně chodíme a kočárek by byl jaksi trochu mimo téma, protože daný terén by asi nezvládnul. Zvažujeme tedy o nějakém nosítku. Venku nejsme celý den - zpravidla vyrážíme ven dopoledne na 2 hodinky, pak se vracíme zpátky a odpoledne třeba ještě jednou na 2-3 hodinky. Původně jsem byla rozhodnutá koupit manducu, manžel by byl spíš pro krosničku, takže jsme teď na vážkách, co by bylo lepší.
Zajímalo by mě, jak je na tom z ergonomického hlediska deuter, to nevím. Zvažuju, jestli by právě na to léto nebyl lepší právě deuter - přece jen není dítě nalepené na tělo rodiče, takže se vzájemně nepřehřívají. Na druhou stranu se mi líbí váha a skladnost manducy - ve chvíli, kdy bude malá už běhat po svých, bude možné manducu složit a nechat záda proluftovat, což s krosnou jaksi nejde... Prosím, prosím o vaše rady a zkušenosti! Díky, Petra

lafayette
15. dub 2010

Ahoj Petardice,
řešila jsem ten samý problém. Také jsme hodně aktivní rodinka 🙂. Manducu mám od narození dcerky, když byla menší v pohodě v ní i usnula. Teď, když je starší (necelých 9 m), používám nosítko pouze na "poponášení" - tzn. nákupy, někam přeběhnout a něco zařídit. Zkoušela jsem s ní jít i na delší procházku, ale to se jí nelíbí. Nemůže se dívat před sebe, jen do strany a vadí jí to. Manduca je také dost nepraktická co se týče nošení dětí na zádech - nosítko musím i s dítětem krkolomně přetáčet, mám i strach, aby mi nevypadla (a stejně se jí na zádech moc dlouho nelíbí, protože zase vidí jenom do stran a možná je to ještě trochu horší, protože když se podívá před sebe, kouká mi na záda, kde toho moc neobjeví 🙂 ).

U mě na delší procházky rozhodně vyhrává krosna. I když není skladná. Elišce se v krosně líbí. Narozdíl od Manducy se s prckem "hodí" na záda mnohem lehčeji. Vím, že má dcera svoje pohodlí a já zase své (jak jsi zmiňovala přehřívání - i v zimě když neodhadnu oblečení, chodíme pak s propoceným oblečením, mokrými koly na břiše ... 🙂 ). Tohle u krosny odpadá.
Další plus pro krosny vidím i v tom, že se některé prodávají i s pláštěnkou, takže si nemusím kupovat speciální předraženou bundu, ve které bychom se pařily.

petardice
autor
15. dub 2010

Ahoj a díky moc - něco takového jsem potřebovala slyšet 🙂 Na pobíhání beru zpravidla kočárek, protože to rovnou vezmeme na vycházku, takže nosítko - ať už Mancuda nebo krosna - by bylo hlavně na výlety v terénu, zpravidla na té chatě, kdy vyrazíme ven se psy. Předpokládám, že ji využijeme i v době, kdy bude malá běhat - přece jen dvě hodiny v kuse neuběhne tak snadno. Známí krosničku mají, u nich jsme ji okoukali a manželovi se moc líbila. Já jsem spíš byla pro Manducu kvůli ergonomii, ale z hlediska funkčnosti a asi i věku Lucky bude lepší ta krosnička. Jsem ráda, že se ozval někdo, kdo vyzkoušel oboje a může to porovnat 😅

sicinka
15. dub 2010

Ahoj, já taky zkusila oboje, dost zvažovala a nakonec koupila ergo - jelikož v krosničce byl malej hodně tezky a zatím nosím hlavně já. Pro chlapy mi příjde lepsí krosnička - díte se tam lépe dá. Zatím nosíme na břiše (já i na zádech - ostatní se bojí přehazovat) a zvládá jak tatínek, tak děda a nestěžují si 🙂 Jo a Dáda taky ne, je rád že se nese. Ale možná časem pořídím ještě tu krosníčku.

kasparek_baby
Odpověď byla odstraněná
Zobraz